Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Creatief met haarverf

Kleuradvies op maat

Verf je ook zelf je haar, maar wil je wel eens iets anders? Wij geven tips hoe je met onze haarverf meerdere kleurtinten in het haar kunt maken. En nee hoor, het is helemaal niet moeilijk!

Aanzet en lengtes met een andere kleur
Je kan natuurlijk je haar kleuren met één kleur van WECOLOUR. Dit geeft al een mooi resultaat met heel veel glans. Een leuk alternatief is om de aanzet van het haar één of twee tinten donkerder te kleuren dan de lengtes. Zo geef je extra diepte aan het haar. Kleur je bijvoorbeeld altijd je haar met een 6.71 hazelnoot lichtbruin? Gebruik dan eens een 5.0 (bruin) of 5.7 (chocolade bruin) op de aanzet en gebruik de 6.71 voor in de lengtes en punten. Heb je liever een kleur die iets feller is? De 5.0 bruin op de aanzet kan met meerdere kleuren in de lengtes gecombineerd worden, zoals de 5.5 mahonie bruin of de 6.64 koperrood lichtbruin. Voor de blonde tinten zijn er ook meerdere opties. Zo kan je de 8.0 natuurlijk blond prachtig combineren met de 9.13 licht zandblond of 10.01 natuurlijk lichtblond.

Kleuren mengen
Vind je krachtigere kleuren als een 4.65 mahonie roodbruin, 5.5 mahonie bruin, 6.64 koperrood lichtbruin of 7.4 koper donkerblond mooi, maar wil je ze liever meer als een gloed in je haar? Alle kleuren van WECOLOUR kan je mengen met een tint van WECOLOUR die de zelfde kleurhoogte heeft of 1 tint lichter of donkerder is. Op deze manier kan je zelf je eigen kleur maken. Wil je de kleur nog meer pit geven? Meng dan bijvoorbeeld de 6.64 koperrood lichtbruin met de 7.4 koper donkerblond voor extra koper in de rode kleur. 

Plukjes zetten
Ben je zelf al ervaren met thuis kleuren en wil je lichte kleur nuances in het haar maken? Met elke kleur van WECOLOUR kan je plukjes zetten, bijvoorbeeld na het kleuren van de uitgroei om de lengtes een beetje op de frissen. Het plukjes zetten is ook erg mooi in nog niet geverfd haar om net wat kleur te geven of de eerste grijze haren te camoufleren. Let er wel op dat je geverfd haar niet lichter kunt kleuren, alleen dezelfde kleur of donkerder. Vaak zijn de lengtes wat lichter geworden en kan je hier veel variatie in aanbrengen.

Techniek
Voor een ander resultaat heb je ook een andere techniek van opzetten nodig. Werk netjes en begin altijd met de aanzet. Wil je de lengtes van je haar een andere tint geven? Heb je lang haar?  Met het gebruik van klemmen wordt het inzetten makkelijker. Zet je haar aan de bovenkant vast en begin met het haar achter in je nek. Breng daarna de kleur voor de lengtes aan. Op deze manier werk je naar de bovenlagen toe en blijft het overzichtelijk. Wil je voor het eerst plukjes zetten met WECOLOUR, maak dan de helft van een tube haarverf klaar. Je kunt hiervoor een weegschaal en een glazen of plastic bakje gebruiken. Weeg 30 gram kleurcrème af. Schud de activator goed en voeg er 30 gram bij totdat de weegschaal 60 gram aangeeft. Meng dit en gebruik de achterkant van de kam om streepjes te maken. Begin met een beetje verf en pak elke keer wat verf erbij zodat je mooie dunne lijntjes krijgt. Heb je nog vragen? Wij helpen je graag.

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

Wat een goede haarverf. Nadat ik de verf heb aangebracht, is mijn stevige haaruitval gestopt! Daar had ik al jarenlang last van, waardoor mijn eens best dikke haar een dunne, pluizige warboel is geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Voor mij niets anders meer.

Petra van der Kolk