Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Wat zijn de variaties bij donkerblond haar?

Kleuradvies op maat

Donderblond haar is altijd een populaire haarkleur. Maar wat is het verschil tussen asblond en koperblond? Al onze kleurnummers kunnen wel eens wat verwarrend zijn, wij geven tips over de beste dekking en hoe je je haar een mooie donkerblonde haarkleur krijgt.

Grijsdekking
Wat vinden we het belangrijkste als we onze haren verven? Waarschijnlijk dat je haar niet beschadigt en dat de grijze haren verdwenen zijn. Ook vinden we het belangrijk dat je haar er niet uitziet als geverfd haar, dus het moet er natuurlijk uit zien. Dat kan met onze donkerblonde haarkleuren.

Ben je minder dan 50% grijs, dan kan je elke kleur van WECOLOUR gebruiken. Is je haar grijzer (dus dan zie je echt al op een afstandje dat er grijze haren zijn) dan kan je het beste de natuurkleur donkerblond (7.0) of de haarkleur goud donkerblond (7.3) nemen. Deze kleuren zijn echt perfect grijsdekkend. De goud donkerblond is een stuk warmer dan de natuurtint. Ook kan je kleuren mengen. Wil je bijvoorbeeeld een koper kleur met een optimale grijsdekking? Dan meng je onze koper donkerblond (7.4) met de natuurtint donkerblond (7.0) en van allebei de kleuren gebruik je even veel kleurcrème. Dit zwakt de koperkleur wel iets af, maar het resultaat is nog steeds een mooie grijsdekkende koper donkerblonde haarkleur. Je kunt ook haarverf mengen met de astint 7.1 en de 7.0. Zo blijft de kleur assig en heb je een hele goede grijsdekking. Een as donkerblonde kleur is koel, wat grijziger en matter dan een goud - of natuurtint. 

Groen of oranje haar?
Door verschillende oorzaken kan je haar een vreemde kleur aannemen. Bij zeer poreus haar wordt een astint bijvoorbeeld grauw. Je kunt dan beter een warmere tint nemen zoals de goud donkerblond of de koper donkerblond. Is je kleur eerder te warm en zie je een oranje ondertoon? Kies dan voor en natuurtint of een astint, zo voorkom je een warme, oranje gloed over je haar. Ben je bang om helemaal over te stappen op een goudtint of een askleur? Meng de kleur dan eerst met een natuurtint (7.0). Hierdoor wordt de kleur wat neutraler. 

Donkerder of lichter?
Als je haar nu geverfd is, kan je het met de haarverf van WECOLOUR niet lichter kleuren. Geverfd haar kan je alleen in dezelfde kleur verven of donkerder. Heb je de koper donkerblond gebruikt en vind je dat echt niet mooi, dan kan je wel bijvoorbeeld goud donkerblond overheen doen. Soms lijkt het of de ene donkerblonde kleur wat donkerder is dan de andere, maar alle kleuren in deze kleurhoogte zijn even donker. Het verschil zit in de nuance, dus bijvoorbeeld de .1 geeft aan dat het een asint is en de .3 geeft aan dat het om een goud tint gaat. Heb je je haar nog nooit geverfd, dan kun je met iedere kleur van lichtbruin tot lichtblond een van de tinten donkerblond gebruiken. Onze kleurentool helpt je bij de juiste keuze. 

Warme of koele kleur?
Eerder hebben wij al eens een blog geschreven over welke haarkleur past bij welk huidtype. Bij de nieuwe donkerblonde tinten zitten warme en koele kleuren, wij zetten ze hier onder voor je op een rijtje:

Alle donkerblonde kleuren zijn met elkaar te mengen om een geschikte kleur te krijgen die bij jouw haar en huid past. 

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

Wat een goede haarverf. Nadat ik de verf heb aangebracht, is mijn stevige haaruitval gestopt! Daar had ik al jarenlang last van, waardoor mijn eens best dikke haar een dunne, pluizige warboel is geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Voor mij niets anders meer.

Petra van der Kolk