Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Gevoelige hoofdhuid, jeuk en haarverf

Kleuradvies op maat

Heb je last van een gevoelige hoofdhuid? Jeukt het en wordt het snel rood als je je haar verft, dan heb je waarschijnlijk ook last van een droge hoofdhuid. Het is belangrijk om een product te kiezen dat zo min mogelijk belastend voor je haar en je hoofdhuid is. WECOLOUR haarverf is zo zacht mogelijk voor je haar en je hoofdhuid, waardoor de kans op jeuk veel kleiner is. 

Jeuk voorkomen als je je haar verft
Je weet dat je een gevoelige hoofdhuid hebt en toch wil je graag je haar verven. Wij adviseren je dan om voor de zekerheid eerst een allergietest te doen. Je doet dan wat kleurcrème op de binnenkant van je arm en dan merk je al snel hoe je daar op reageert. Is het dragelijk, kun je zonder problemen je haar verven. Krijg je blaren en wordt het heel erg rood, adviseren wij om je haar niet meer te verven. Was je haar zeker drie dagen niet als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid. Je hoofdhuid wordt dan beschermd door een laagje waardoor het minder belastend is voor je huid. Voor de haarverf maakt het ook geen verschil of het op net gewassen haar wordt aangebracht of op wat vetter haar, de werking is even goed. Heb je vaak last van een rode contourlijn na het kleuren? Doe dan voordat je gaat verven een beetje vette creme op je huid. Dit beschermt ook extra. Let wel goed op! Deze creme mag niet in het haar komen, want dan kan de verf niets meer doen.

Eczeem en psoriasis
Wij krijgen vaak de vraag of je het haar kunt verven als je last hebt van eczeem of psoriasis. Het antwoord is ja dit kan. Echter je moet wel extra voorzichtig zijn. Net als met een gevoelige hoofdhuid is het, als je last hebt van eczeem of psoriasis hebt, altijd verstandig om eerst een allergietest te doen. Krijg je binnen 72 uur geen enkele reactie, dan kan je zonder problemen je haar verven. Check wel voor het verven of je geen open wondjes hebt op je hoofdhuid. Is dit wel het geval, wacht dan tot deze geheeld zijn.

Toch jeuk tijdens het haar verven?
Merk je toch dat de haarverf wat kriebelt of jeukt? Let er op dat het dragelijk blijft. Een beetje jeuk kan geen kwaad en de jeuk neemt vaak binnen een paar minuten af. Is het echt vervelende jeuk of een branderig gevoel, spoel dan toch de haarverf uit. Je kunt beter voorkomen dan genezen!

Hoe kun je je gevoelige, jeukende hoofdhuid helpen herstellen? 
• zorg dat je sulfaatvrije shampoo gebruikt, bijvoorbeeld die van WECOLOUR;
• masseer shampoo niet in je hoofdhuid;
• spoel je haar uit met lauw water (dus vermijd zoveel mogelijk de warme kraan) en zorg dat je hoofdhuid zo min mogelijk met water in aanraking komt;
• laat je haar wat vaker natuurlijk drogen, gebruik zo min mogelijk de föhn.

 
 

 
 

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

Wat een goede haarverf. Nadat ik de verf heb aangebracht, is mijn stevige haaruitval gestopt! Daar had ik al jarenlang last van, waardoor mijn eens best dikke haar een dunne, pluizige warboel is geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Voor mij niets anders meer.

Petra van der Kolk