Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Gezonde haarverf en een mooie haarkleur. Gaat dat samen?

Kleuradvies op maat

Haarverf zonder ammonia, resorcinol en agressieve kleurstoffen is veel beter voor je haar dan haarverf van de drogist. Dit komt omdat het veel puurder is en de kwaliteit van de kleurcrème milder en beter. Je haar wordt minder aangetast en de kwaliteit van je haar blijft beter. Het is minder droog en ziet er gezonder uit. In de haarverf van WECOLOUR zijn tevens verzorgende ingrediënten toegevoegd, zodat je haar na het kleuren zacht is en glanst.

Wat zijn de nadelen van gezonde haarverf?
Gezonde, milde haarverf kent niet echt nadelen. Het is misschien iets duurder dan je gewend bent. Ook kan het zijn dat de haarkleur sneller terugloopt. Doordat er geen ammonia in de kleurcrème zit, loopt de kleur op poreus of droog haar wat sneller terug. Hoe vaker je onze haarverf gebruikt, hoe gezonder je haar wordt. En hoe minder snel het weer terugloopt. Haar dat gewend is aan ammonia en andere chemicaliën moet wennen aan haarverf dat veel zachter is. Vaak merk je na 2 keer al verschil. Bij felle kleuren loopt de kleur altijd wat sneller terug. Dan kan je het beste de kleur mengen met 1/3e deel van een natuurtint, een cijfer met .0 erachter. De kleur wordt dan iets minder fel, maar blijft veel langer mooi. 

Mijn haar is te donker na het verven. Hoe kan dat?
Als de haarkleur donkerder uitvalt na het verven dan je gewend bent, is dat even wennen. In pure, milde haarverf zit meer pigment om ervoor te zorgen dat de haarverf pakt. Het voordeel is dat de grijze haren dan wel weg zijn. Veel mensen kiezen voor een tint donkerder als de haarverf milder is. Het beste is gewoon om het te proberen. Wij adviseren echter altijd om zo licht mogelijk te beginnen. Je kunt geverfd haar namelijk altijd donkerder verven, maar niet lichter, tenzij je gaat ontkleuren. Ontkleuren is echt heel slecht voor je haar, dus dat adviseren wij eigenlijk nooit. Na een aantal weken zal de kleur al een beetje zijn opgelicht en zonlicht kan dit versnellen. 

Wat als ik fijn haar heb en mijn haar wil verven?
Wil je niet te donker, kies dan juist een tint lichter als je je haar gaat verven. Vooral dun, poreus en fijn haar kan donkerder uitpakken dan verwacht. Blijkt deze kleur niet voldoende te pakken, kan je altijd je haar een tint donkerder verven. Was bij jou de grijsdekking niet optimaal en zou je WECOLOUR graag nog een keer willen proberen, maar dan een tint donkerder? Laat het ons weten en we sturen je gratis een nieuw pakket op. Deze garantie geven we uiteraard ook aan mensen die onze haarverf nog nooit gebruikt hebben. We gaan net zo lang door, tot we voor jou het gewenste resultaat hebben behaald! Als je de kleurentool gebruikt, krijg je direct advies waar je op moet letten. 

Slechte grijsdekking, goede verf, dus wat nu?
Bij sommige mensen is de grijsdekking niet optimaal doordat er geen ammonia in zit. De haarschubben staan minder wijd open en dat kan zorgen voor een mindere dekking. Je kunt dit oplossen door 1 tint donkerder te nemen dan je gewend bent. Mengen met 1 tint donkerder is vaak ook al voldoende. Ook kan je je haar voorpigmenteren door wat kleurcrème op de moeilijk dekkende haren te doen (dus zonder waterstof peroxide) en dan na 5 minuten de haarverf aan te brengen (dan wel gemengd met waterstof peroxide). Dit smeer je niet uit, maar breng je in laagjes aan zodat het resultaat beter is. Ook is het beter om een natuurtint te nemen als je haar hebt dat moeilijk grijs dekt.

Conclusie: we zijn steeds meer bezig met onze gezondheid, voeding en klimaat en veel mensen gebruiken nog steeds haarverf die schadelijk en agressief is. WECOLOUR haarverf is zachter en minder schadelijk. Het resultaat ziet er heel natuurlijk uit en is beter voor je haar, je hoofdhuid en je lichaam. Soms heb je geduld nodig om het juiste resultaat te behalen, maar daar helpen we je graag bij en de kosten nemen wij voor onze rekening. Toch een reden om het een keer uit te proberen!

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

Wat een goede haarverf. Nadat ik de verf heb aangebracht, is mijn stevige haaruitval gestopt! Daar had ik al jarenlang last van, waardoor mijn eens best dikke haar een dunne, pluizige warboel is geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Voor mij niets anders meer.

Petra van der Kolk