Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Hoe krijg je een goede dekking van haarverf met grijs haar

Kleuradvies op maat

Als je zelf je haar verft, wil je daarna het liefst geen grijze haren meer zien. Soms lukt dit niet. Dit kan liggen aan het soort haar dat je hebt, maar ook aan de haarverf. Mensen met hard, grijs haar hebben hier vaker last van dan mensen met zacht haar. En haarverf zonder ammonia en ppd is veel milder voor je haar, maar kan ook ten koste gaan van de grijsdekking. De volgende tips helpen je om een optimale grijsdekking met WECOLOUR te krijgen. Wil je het ook eens proberen, maar twijfel je? We geven de garantie dat je uiteindelijk tevreden bent met onze haarverf. Dus is de kleur niet dekkend genoeg volgens jou, krijg je van ons gratis een nieuw pakket opgestuurd. Ben je dan nog niet tevreden, krijg je je geld terug of we proberen het nog een keer met een andere tint. Het proberen waard toch!

Natuurtinten
Bij WECOLOUR zijn alle kleuren grijsdekkend, behalve de 11.1 - zeer licht asblond. Deze kleur is oplichtend en kan daarom niet grijsdekkend zijn. Wel vallen de grijze haren minder op.
Natuurtinten dekken altijd beter dan andere tinten. Een natuurtint wil zeggen dat er in dat de haarverf geen warme en koele tinten zitten. Deze tinten hebben altijd een .0 achter het kleurnummer staan en geven de beste grijsdekking. Bij WECOLOUR hebben we voor iedereen natuurtinten die goed aansluiten bij jouw eigen kleur. De natuurtinten die we hebben zijn:

Is een natuurtint dan geen saaie kleur? Absoluut niet! Bij het kleuren van grijze haren komen er altijd nog kleurpigmenten vrij die je haar en de kleur een mooie glans geven. 

Tint donkerder
Heb je op zich de juiste natuurkleur te pakken maar vind je het resultaat te transparant? Dan kan je deze ook mengen met een kleur die 1 tint donkerder is. Waar je bijvoorbeeld altijd de 8.0 gebruikte doe je nu voor de helft 7.0 erbij. Dit geeft de kleur meer intensiteit en ook een betere grijsdekking. Het voorbeeld hiernaast is een foto van voor en na, waarbij de grijsdekking gekomen is door de toevoeging van de kleur donkerblond (7.0).

Anders mengen
Wil je echt geen kleur die een tint donkerder is, dan kun je wat minder waterstofperoxide toevoegen. Zo maak je de haarverf iets sterker. Let wel op! Haarverf heeft waterstof peroxide nodig. Bij WECOLOUR is de verhouding normaal gesproken 1 op 1. Dat wil zeggen 1 deel kleurcrème meng je met 1 deel waterstof peroxide. Ga je minder waterstof peroxide gebruiken, hou dan de verhouding aan waarbij je met 60 gram haarverf minimaal 45 gram waterstof peroxide toevoegt.

Goed opzetten
Zelf je haar verven is niet zo heel moeilijk. Wel is het heel belangrijk dat alle grijze haren goed zijn ingezet met de haarverf. Zet je de ene pluk dikker op dan de andere pluk, ga je dit terug zien in het eindresultaat. Wij hebben een hele handige instructiefilm waar te zien is hoe je zelf de uitgroei bijwerkt. Zo leer je jouw eigen haar te kleuren als een echte pro!

Begin bij de grijze haren en laat het 10 minuten langer intrekken
Als je begint met het aanbrengen van de haarverf, doe dan eerst de grijze haren. Veel mensen hebben grijze haren bij hun slaap en voor bij je gezicht. Hier breng je de haarverf ruim voldoende aan. Daarna ga je verder met de rest en als je helemaal klaar bent, laat je het 10 minuten langer intrekken (dus 45 minuten als je de haarverf van WECOLOUR gebruikt).

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

Wat een goede haarverf. Nadat ik de verf heb aangebracht, is mijn stevige haaruitval gestopt! Daar had ik al jarenlang last van, waardoor mijn eens best dikke haar een dunne, pluizige warboel is geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Voor mij niets anders meer.

Petra van der Kolk