Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Haarfeiten of fabels

Kleuradvies op maat

Iedereen kent ze wel, van die feiten of fabels over haar. Wij hebben de meest bekende voor je op een rijtje gezet. Maar wat is haar eigenlijk?

Haar bestaat uit dezelfde stoffen als nagels en zijn opgebouwd uit eiwitkeratine ook wel hoornweefsel genoemt. Dit is een dode stof, het levende zit in het haarzakje. Het groeiende haar is kleurloos, pas wanneer het haar in aanraking komt met licht en zuurstof komt de kleur vrij. Dit is goed te zien als je per ongeluk een haar uit je hoofd trekt. Het eerste stukje is kleurloos en bijna doorzichtig. Haar bestaat uit haarschubben. Bij gezond haar liggen deze plat en zie je het haar glanzen. Wanneer de schubben beschadigd zijn en open liggen, is je haar vaak dof en klit het meer. Dit kan het gevolg zijn van chemische behandelingen of verkeerd stylen van je haar met warmte bronnen zoals een föhn of een stijltang. Ook mensen die verven met agressieve middelen en blonderen, hebben vaak beschadigd en droog haar.

Wanneer je haar knipt, groeit het sneller
Dit is een fabel. Haar groeit vanaf de hoofdhuid en niet uit de puntjes. Dus door je haar te knippen, groeit het niet sneller. Wil je je haar laten groeien? Laat dan wel af en toe de puntjes knippen, zo blijft je haar er mooi verzorgd uitzien en krijg je geen droge gespleten punten. Veel producten zeggen dat ze gespleten puntjes kunnen herstellen, ook dit is een fabel. Als je na het wassen je haar uitborstelt zullen de puntjes net zo gespleten zijn. Doe je niets aan deze puntjes? Dan zit de kans erin dat je na een tijd juist meer van je haar moet laten knippen. Gespleten puntjes kunnen namelijk nog verder splijten.

Als je één haar eruit trekt, komen er twee voor terug
Ook dit is een fabel, uit een haarzakje groeit maar één haar. Grijze haren ontstaan vaak op dezelfde plek. Heb je er net één uitgetrokken, komt er op de plek ernaast een haartje bij. Heb je ook altijd op hetzelfde plekje last van grijze haren? Lees dan nog even onze blog over grijze haren. Hier geven we tips hoe je de perfecte grijsdekking krijgt.

Blondines hebben meer haar dan brunettes
Feit, gemiddeld hebben mensen met blond haar 150.000 haren en brunettes 100.000. Het haar van blondines is vaak wel dunner dan dat van brunettes. Uiteindelijk zie je dus nauwelijks verschil.

Hoe vaker je haar wast hoe vetter het wordt
Dit is een feit!  In shampoo zit een reinigend middel om het vet van je haar los te maken. Je haar en hoofdhuid hebben wel wat van dat vet nodig om het soepel te houden. Ook werkt het op het haar als een natuurlijke conditioner. Was je je haar te vaak, dan gaat je talg productie extra hard werken om dit te compenseren. Wij adviseren daarom ook om je haar niet te vaak te wassen en om een milde shampoo te gebruiken. Onze eigen shampoo en conditioner zijn zonder sulfaten (wat een sterk schurend middel is), resorcinol en parabenen en daarom erg mild voor je haar en hoofdhuid. Bij gebruik van onze shampoo, merk je dat het minder schuimt en dat je minder nodig hebt. Sluit het haar af met de conditioner en je haar ziet er mooi, gezond uit.

 Droog en dun haar pakt donkerder uit als je het verft
Feit! Heb je droog, fijn of poreus haar, kies dan altijd een tint lichter als je je haar gaat verven. De haarschubben staan meer open waardoor het haar de kleur meer opzuigt. Het resultaat kan dus een stuk donkerder zijn dan verwacht. Als je onze kleurentool doet, geven wij je advies en wordt er meerdere keren aangegeven dat je beter een tint lichter kunt nemen. Ook is het zo dat je geverfd haar altijd donkerder kunt verven, maar niet lichter als er eenmaal een kleurtje in zit. 

Tot slot wist je dat:

- Haar sneller groeit in de zomer, dan in de winter door de invloed van de zon
- We verliezen per dag gemiddeld 60 - 100 haren
- Haar groeit gemiddeld 1 centimeter per maand. Daarom zie  je ook een uitgroei na een aantal weken als je je haar hebt geverfd
- Heb je je haar geverfd en is het te geel, was het dan met een zilvershampoo. Is het juist groen uitgeslagen, was het dan met ketchup. Dit helpt echt!

 

 

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

Wat een goede haarverf. Nadat ik de verf heb aangebracht, is mijn stevige haaruitval gestopt! Daar had ik al jarenlang last van, waardoor mijn eens best dikke haar een dunne, pluizige warboel is geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Voor mij niets anders meer.

Petra van der Kolk