Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Haarverf te donker, kan ik de te donkere kleur verwijderen?

Kleuradvies op maat

Haarverf te donker

Bij twijfel tussen twee kleuren haarfverf raden we je altijd aan om de lichste kleur te nemen. Want vind je de haarverf te licht dan kun je het altijd in een donkerder haarkleur verven. Maar daar is het nu waarschijnlijk te laat voor... Mocht je je haar dus al geverfd hebben en vind je de donkerder kleur toch echt te donker en niet mooi staan? Kun je dan de haarverf uitwassen, uit je haar verwijderen of je haar lichter maken? Helaas is het antwoord nee. Haarverf van WECOLOUR kun je niet uit je haar wassen of uit je haar halen, de originele kleur is vervangen door de nieuwe haarverf kleur. Je haar lichter verven is helaas ook niet mogelijk. Je kunt je haar wel in een andere donkerderder haarkleur verven, die misschien beter bij je past. Alleen wil je dat waarschijnlijk niet.

Hoe wordt het lichter?

Het beste advies dat we je kunnen geven is om een anti roos shampoo in je droge haar te masseren en dit 15 minuten te laten intrekken. Föhn het zodat het wat warmer wordt en wikkel je haar in aluminium folie, zo blijft de warmte beter zitten. Na 15 minuten spoel je het uit en was je het met onze shampoo en conditioner. Vervolgens moet je 4 - 6 weken geduld hebben zodat je haar weer wat lichter is geworden door de zon en het wassen. Daarna kan je het weer verven in een tint lichter.

Haar ontkleuren / blonderen

Het is ook mogelijk om een ontkleurder te gebruiken, echter wij adviseren je dit niet zelf te doen. Het is namelijk heel erg slecht voor je haar en het is bijna niet te voorspellen welke kleur je haar gaat krijgen. Vaak ben je na het ontkleuren nog niet klaar en ga je je arme haar ook nog verven. En omdat je haar na het ontkleuren vaak erg beschadigd is, is het nog maar de vraag of de nieuwe kleur haarverf mooi wordt. Nogmaals, met ontkleuren of blonderen moet je niet zelf thuis experimenteren. Ga voor het lichter maken (blonderen) van je haar dus altijd naar een ervaren kapsalon en vraag om advies. Als je liever geen chemische behandelingen wil doen om je haar lichter te maken wacht dan tot de kleur wat vervaagd is en gebruik dan voor de nieuwe uitgroei weer een lichtere kleur.

Haarverf verwijderen van je huid

Je heb niet helemaal netjes de haarverf aangebracht en nu zit je mooie donkere kleur ook bijvoorbeeld op je voorhoofd, hoe kun je het makkelijkste de haarverf verwijderen? De eerste tip begint al met het uitspoelen van je haar. Het belangrijkste is dat je de verf goed uitwast op de hoofdhuid, masseer ook aan de contourlijn de verf helemaal los. De haarverf laat op deze manier het beste los van je huid zonder te hoeven scrubben. Dat is ook gelijk de volgende tip, als je toch nog wat schaduw op de huid ziet van de verf, gebruik dan een milde scrub om dit weg te halen. Om te voorkomen dat je haarverf van je huid moet verwijderen kun je het beste, voordat je aan de slag gaat met de haarverf, de contouren van je gezicht licht insmeren met een beetje vette creme of vaseline. Daarnaast is het ook het beste om te verven op haar dat enkele dagen niet gewassen is. Op je hoofdhuid bevindt zich dan een beschermend talglaagje waardoor je hoofdhuid niet meekleurt tijdens het verven. Kijk wel uit dat er geen vette crème op je haar komt, want dat kun je niet meer verven.

Voorkomen is beter dan genezen! Kies bij twijfel altijd voor de lichtste kleur.