Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Hoe bescherm je je haar tegen zon, chloor en zeewater?

Kleuradvies op maat

In de zomer wordt je haar snel lichter, helemaal als het gekleurd is. Daar kan je iets tegen doen. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet. Als je je haar beschermt met conditioner voordat je het water in gaat, beschermt de conditioner tegen chloor, zout water en uitdroging. 

Spoel je haar voordat je gaat zwemmen met kraanwater
Voordat je gaat zwemmen, helpt het als je je haar eerst nat maakt met kraan water. Nat haar kan minder chloor en zout opnemen dan droog haar. Wel is het belangrijk dat je na het zwemmen je haar weer uitspoelt. Het zoute- of chloorwater zit namelijk wel tussen de haren en droogt het haar erg uit. 

Ook helpt het als je je haar in een knotje op je hoofd doet. Zo is de kans dat het nat wordt, tenzij je echt onder water gaat natuurlijk, kleiner. De verleiding is natuurlijk groot om wel kopje onder te gaan, maar als je dit kan voorkomen is het wel beter voor je haar.

Doe conditioner in je haar voordat je gaat zwemmen 
Conditioner in je haar in de zomer, voedt en beschermt het tegen de zon. Je voelt dat je haar veel gladder is als er conditioner in zit. Daardoor hebben zon, zeezout en chloor bijna geen grip op je haar. Je haar is beter beschermd en zal minder worden aangetast door de invloeden van buitenaf. Ook blijft je kleur langer mooi als er conditioner in je haar zit voordat je gaat zwemmen. Wij hebben tot 1 juli een aanbieding voor onze shampoo en conditioner (of 2 conditioners) voor slechts €20.

Hoedjes, extra verzorging voor jezelf en je haar! 
De warmte van de zon droogt je haar uit en maakt het lichter. Dit kun je voorkomen door hoedjes te dragen. De zon kan dan niet bij je haar waardoor het minder beschadigt en ook veel minder verkleurt. Daarnaast beschermen hoedjes ook je gezicht tegen de zon, dus het is echt het overwegen waard. Daarnaast zijn er tal van verzorgingsproducten die je haar beschermen tegen uv-straling, uitdroging en verkleuring. Vooral in de zomer is extra verzorging een must voor je haar, helemaal als je naar een warm vakantieland gaat. Ook voeding heeft invloed op de kwaliteit van je haar. Drink veel water en zorg ervoor dat je voldoende vitamine B en E binnen krijgt. Dit zit onder andere in avocados, vis en noten. 

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

Wat een goede haarverf. Nadat ik de verf heb aangebracht, is mijn stevige haaruitval gestopt! Daar had ik al jarenlang last van, waardoor mijn eens best dikke haar een dunne, pluizige warboel is geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Voor mij niets anders meer.

Petra van der Kolk