Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Hoe hou ik mijn zelf gekrulde haar het langst mooi?

Kleuradvies op maat

Wie kent het niet? Je staat een uur je haar te krullen en na een halve dag is alles alweer uitgezakt. Wij geven tips om je krullen zo lang mogelijk mooi te houden. En het werkt echt!

Preppen
Je haar preppen is stap 1 van perfecte krullen. Je wast je haar en verzorgt het zoals je het altijd zou doen. Daarna breng je versteviging aan in je haar, dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een mousse. Doe net iets meer versteviging in je haar dan normaal en verdeel dit op de aanzet en de lengtes van je haar. Nu is het tijd om je haar te föhnen. Haal je handen vaak door je haar heen voor het volume. Als je haar nog niet helemaal droog is, pak je er een borstel bij. Dit kan een ronde of een platte borstel zijn. Een borstel maakt de haarschubben van je haar mooi glad. Föhn je haar helemaal droog met behulp van de borstel. Na deze stappen doe je wat hitte bescheming in je haar om je haar te beschermen tegen de hitte van de krultang.

De tang
Wil je strakke, kleine krullen, pak je een kleinere krultang. Voor meer grove krullen of slagen pak je een grotere. Wil je een paar dagen plezier van je krullen? Kies dan een iets kleinere tang. Als het dan uitzakt zit de krul er nog goed in. Nog een tip! Kijk naar de hitte van de tang, hoe heter de tang hoe beter het blijft zitten. Let wel op! Als je heter gaat, kan je de tang minder lang in je haar laten.

Krullen stap voor stap
Je haar is nu geprept en de tang ligt klaar. Tijd om te beginnen aan de krullen. Om het jezelf makkelijk te maken, deel je je haar op met klemmen. Zo hou je overzicht en kan je stap voor stap je haar krullen. Je kan nu beginnen met krullen. Neem de tijd en werk netjes, dit zie je altijd terug in het eindresultaat en het resultaat van je krullen. Als je al je haar gekruld hebt, laat het dan goed afkoelen voordat je het doorborstelt of los schudt met je vingers. 

Haarlak>
Je haar is nu goed afkoeld. Dan is het is tijd voor de haarlak. Dit zorgt ervoor dat de krullen goed blijven zitten. Wil je de krullen los schudden? Ga dan op de kop hangen en haal je vingers erdoor heen. Voor meer volume doe je ook (op de kop) de haarlak erin. Wacht een paar seconden zodat de lak goed blijft zitten. Zonder veel moeite veel volume!

Slapen
De laatste stap die de krullen mooi houdt voor de volgende dag! Doe een losse knot of vlecht in je haar. Zo hebben je krullen bijna geen last van je kussen en blijven ze langer mooi. Let er wel op dat je het niet te strak vast maakt. Wil je de volgende dag nog wat extra volume? Hang dan weer op de kop en schud alles los. Je kan eventueel ook wat droogshampoo toe voegen.

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

Wat een goede haarverf. Nadat ik de verf heb aangebracht, is mijn stevige haaruitval gestopt! Daar had ik al jarenlang last van, waardoor mijn eens best dikke haar een dunne, pluizige warboel is geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Voor mij niets anders meer.

Petra van der Kolk