Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Hoe laat ik mijn fijne haar voller lijken?

Kleuradvies op maat

Mensen met fijn haar kennen het probleem allemaal, je fijne haar is futloos en hangt slap langs je gezicht. Er zijn verschillende technieken en producten om je haar voller te laten lijken en wij zetten ze voor je op een rijtje.

Shampoo en conditioner
Het gebruik van een goede shampoo en conditioner is heel belangrijk bij fijn haar. Kies altijd voor een product zonder silliconen. Silliconen leggen namelijk een soort plastic laagje om je haar. Je haar lijkt heel zacht aan te voelen, maar het is vooral erg zwaar. Het gebruik van conditioner is juist wel erg belangrijk! Deze stap slaan mensen met fijn haar vaak over omdat het zwaar maakt. Maar een goede conditioner maakt je haar juist niet zwaar, maar laat het voller lijken.

Versteviging en föhnen
Net als het gebruik van een goede shampoo en conditioner is versteviging ook heel belangrijk in fijn haar. Maar wat moet je kiezen? In fijn haar is het heel belangrijk om producten te gebruiken die niet zwaar maken, kies daarom NIET voor een mousse. Een mousse maakt je haar zwaar en is lastig om gelijkmatig aan te brengen. Verstevigende spray is wel een goede keus voor fijn haar. Het product is lichtt en makkelijk aan te brengen. Na het aanbrengen van de versteviging kan je gaan föhnen. Wil je extra volume, föhn je haar dan terwijl je hoofd naar beneden hangt. Of je kan je haar föhnen en ondersteunen met een ronde borstel.

Touperen
Wil je nog meer volume? Dan kan je de aanzet van je haar een beetje touperen. Touperen doe je met een kam of met een borstel van everzwijn haren. Een kam is stevege, met de borstel wordt het wat luchtiger. Let wel altijd goed op met touperen dat je de bovenlagen een beetje glad borstelt, zodat het er natuurlijk uit ziet.

Vast haar
Even geen zin in lokken langs je gezicht? Een leuke staart of knot is altijd goed. Kies wel voor helemaal vast of helemaal los, bij een half opgestoken coupe lijkt de onderkant vaak dunner. Kijk ook even goed naar het elastiekje, een
elastiekje met een ijzer stukje is slechter voor je haar en laat vaak een knik achter in het haar. Kies voor een zo zacht mogelijk elastiekje of een klem. Wil je opgestoken haar ook meer volume geven, dan kan je je staart wat touperen. Daarna laat je het dan zo of je draait er een knot van. De knot zal dan ook voller lijken.

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

Wat een goede haarverf. Nadat ik de verf heb aangebracht, is mijn stevige haaruitval gestopt! Daar had ik al jarenlang last van, waardoor mijn eens best dikke haar een dunne, pluizige warboel is geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Voor mij niets anders meer.

Petra van der Kolk