Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Hoe verf ik zelf mijn haar?

Kleuradvies op maat

Je gaat altijd naar de kapper om je haar te verven. Zelf doen? Je zou het wel willen, maar het risico dat er iets fout gaat is te groot. En dat geknoei met verf. Nee, toch maar niet. Of wel? Hoe doen andere mensen dat en wordt het niet opeens groen? We hebben wat informatie op een rijtje gezet. Wat denk je, Kan jij dat ook? Wij denken van wel. 

Hoe kies je jouw haarverf merk en haarkleur?
Er zijn honderden haarkleuren en merken te vinden op het gebied van haarverf. Ga naar de drogist en je ziet door de bomen het bos niet meer. Wij kiezen uiteraard voor WECOLOUR haarverf. Dit is kappers kwaliteit haarverf speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik en dan zo puur mogelijk. Het is en blijft een chemisch (anders kleurt je haar niet) product, maar het verschil is goed merkbaar. Kappers haarverf is veel beter. De meeste kappers werken met haarverf zonder ammonia, maar in de drogisterij wordt dat niet echt duidelijk. WECOLOUR haarverf is niet alleen zonder ammonia en ppd, maar bevat ook geen parabenen (houdbaarheidsmiddelen) en resorcinol. En dat merk je direct! De haarverf is veel zachter voor je haar en de kleur blijft veel langer mooi.

Welke kleur?
De kapper weet natuurlijk precies welke kleur je altijd hebt. Het lijkt heel ingewikkeld, maar het is een universeel systeem dat niet zo moeilijk is. De kleurnummers van haarverf gaan van 1 tot 11. De meest donkere kleur, zwart heeft kleurnummer 1 en de meest lichte kleur is dus zeer lichtblond en heeft nummer 11. Daartussen zitten de andere nummers. Dus 3 staat voor donkerbruin, vijf is bruin, 7 donkerkerblond etc.

Dan zijn er kleuren die bestaan uit meerdere cijfers. Bijvoorbeeld 5.5 mahonie bruin of 7.4 koper donkerblond. Dit noemen ze ook wel nuances en ieder nuance heeft ook weer zijn eigen nummer. Zo is .0 altijd een natuurkleur (natuurkleuren zijn extra goed grijsdekkend) .1 is een astint en .3 is een goudtint en zo kan je nog wel even doorgaan. Dus 4.65 is mahonie rood bruin en 8.1 is as blond.

Als je de kleurentool van WECOLOUR gebruikt, wordt je haar niet geel of groen. Wel is het zo dat iedere kleur weer anders uitvalt, omdat de ondergrond van je eigen haar de uiteindelijke haarkleur bepaalt. Wij hebben de kleurenool zo geformuleerd dat je heel veilig zelf je haar kunt verven zonder dat je een resultaat krijgt waar je nu al niet aan moet denken. De belangrijkste regel: geverfd haar kan je niet zo maar lichter verven, wel in dezelfde kleur of donkerder. Dus is je haar geverfd en heb je nu bruin haar, dan kan je niet zelf je haar blond verven, zonder dat je je haar voorbehandelt. Ook adviseren wij om eerder een tint lichter te kiezen. Je kunt geverfd haar altijd donkderder verven, maar niet lichter. 

Voorbereidingen
Voordat je begint, lees je de gebruiksaanwijzing goed. Je mengt de haarverf met de activator (waterstof peroxide) in de verhouding 1:1. (dus 1 deel kleurcrème met 1 deel waterstof peroxide). Er zijn ook merken waarbij je 1:2 moet aanhouden. Gebruik hiervoor altijd een glazen of plastic bakje (en geen metaal!). Zorg dat je alles bij de hand hebt. Het voordeel met de haarverf van WECOLOUR is dat je het makkelijk afspoelt/verwijdert als je knoeit. Dan begin je met het aanbrengen van de verf bij de voor contouren. Ben je erg grijs, doe dit dan goed en nauwkeurig. Hoe beter je haar is ingezet met verf, hoe beter de dekking van (grijze) haren. De grijze haren kan je het beste met een kwastje inzetten. Dan krijg je de beste dekking.

Als je niet alle haarverf wilt gebruiken, kan je ook 20 of 30 gram nemen. Gebruik hiervoor een keukenweegschaal en doe in een glazen of plastic bakje de kleurcrème. Voeg dan dezelfde hoeveelheid activator toe. Let erop dat je het flesje goed schudt voordat je het gebruikt. De kleurcrème en activator die nog in de tube en het flesje zitten, kan je binnen 6 maanden weer gebruiken. Heb je verf over in je bakje, dan moet je dat wel weggooien. Eenmaal gemengd is het namelijk niet houdbaar.

Deze instructiefilm laat duidelijk zien hoe je het beste je haar kunt verven. 

Droog en poreus haar
Merk je dat je haar wat droger is in de winter? Dat komt door de luchtvochtigheid. Je haar reageert op temperatuur verschillen. Binnen is het altijd warmer dan buiten. 

Blijf daarom ook in de winter je haar verzorgen met de juiste shampoo en conditioner. Wil je je haar nog meer beschermen? Draag dan meer een muts als je naar buiten gaat. Zo blijft niet alleen je hoofd lekker warm maar ook je haar. Hou je van wintersport? Vergeet dan je UV protector niet. Door de weerkaatsing van sneeuw is de zon op het sterkst en dat kan je haar beschadigen. Gebruik daarom altijd een verzorgings product dat beschermt tegen UV stralen.

WECOLOUR haarverf is zo puur mogelijk en geeft je haar verzorging en glans. Mensen met droog haar, merken direct het verschil nadat het geverfd is met WECOLOUR. Wel is het zo, dat droog en poreus haar de verf vaak opzuigt waardoor het donkerder kan uitvallen dan gewenst. 

Heb je droog of poreus haar? Kies dan een tint lichter en verf niet iedere keer je hele haar. Je kunt heel eenvoudig je uitgroei twee of drie keer bijwerken en vervolgens weer 1 keer je hele haar verven. Als je alleen je uitgroei doet en je wilt de lengtes toch een beetje opfrissen kan dat. Voeg dan nadat je je uitgroei hebt gedaan, 1/3e deel water toe aan de verf die nog over is. Dit meng je en doe je in je lengtes nadat de haarverf van je uitgroei 20 minuten is ingetrokken. De lengtes laat je dan nog 15 minuten intrekken met de uitgroei en daarna spoel je alles uit. Zo worden je lengtes en punten weer fris, maar belast je het droge haar zo min mogelijk. Wil je meer weten of heb je nog vragen? We helpen je graag.

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

Wat een goede haarverf. Nadat ik de verf heb aangebracht, is mijn stevige haaruitval gestopt! Daar had ik al jarenlang last van, waardoor mijn eens best dikke haar een dunne, pluizige warboel is geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Voor mij niets anders meer.

Petra van der Kolk