Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Hoe voorkom je dat een haarverfkleur op jouw haar anders uitpakt?

Kleuradvies op maat

Je wist het misschien niet, maar behalve de kleur van je eigen haar zijn er nog andere redenen waardoor een haarverfkleur anders kan uitpakken dan je van tevoren misschien had gedacht. Wij geven je wat tips om verrassingen te voorkomen!

Haarverf kleur kiezen: droog of poreus haar

Is je haar erg droog of poreus van eerdere chemische behandelingen zoals wikkelen, (ont)kleuren, bleken en permanenten? Deze behandelingen halen vocht uit het haar. Je haar föhnen, behandelen met de stijltang of krultang, zwemmen, zon en zoute wind, maken je haar ook droog. Ook kun je droog haar hebben door het gebruik van medicijnen of gewoon van nature. Bij droog en poreus haar pakken kleuren vaak donkerder of grauwer uit, omdat er minder warmte in het haar zit en de haarschubben meer open staan. Is je haar erg poreus, kies je haarverf dan liever een tint lichter. Bij (gedeeltelijk) grijs haar: op je grijze haar kunnen kleuren feller uitpakken, omdat je grijze haar weinig tot geen pigment bevat. Wil je dan je uitgroei kleuren met zo'n felle tint, voeg dan wat natuurtint doe voor de uitgroei, als je het niet zo fel wil hebben.

Het verzorgen van poreus haar is heel belangrijk voor een mooi resultaat. Kies voor een goede shampoo en conditioner voor je haar. De shampoo en conditioner van WECOLOUR zijn mild voor je haar en je hoofdhuid. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben meer sluiten, waardoor de natuurlijke glans van je haar weer terugkomt. En ook niet onbelangrijk: de nieuwe kleur zal zo langer houden! Meer tips voor het verven van droog en poreus haar vind je hier.

Haarverf kleur kiezen: dik of fijn haar
Heb je heel veel of fijn haar? Let op: ook dan kan een kleur donkerder uitpakken! Kies liever een tint lichter. Mocht je het dan toch te licht vinden, krijg je van ons gratis een tint donkerder nagestuurd. Maar vind je het te donker, dan kunnen wij er heel weinig aan doen. Geverfd haar kun je namelijk niet lichter verven, dan moet je het ontkleuren / blonderen en dat is erg belastend voor je haar.

Haarverf kleur kiezen: krullen of stijl haar
Bij krullend of stijl haar kan het ook nog verschillen hoe de kleur uitpakt, krullend haar is vaak iets droger waardoor het sneller donkerder lijkt en je soms een matte kleur krijgt. Pas dan op als je voorkeur gaat naar een astint, een kleur die eindigt op .1. Waarschijnlijk kun jij beter kiezen voor een kleur waar warmte in zit, met een kleurnummer eindigend op .0, .3, .4 .5 of .7. Je kunt natuurlijk ook altijd een warme kleur mengen met een andere kleur! Over het algemeen toont een kleur in krullend of stijl haar toch anders, dit komt vooral door de structuur. In krullend haar zit meer beweging dan in stijl haar, daardoor lijkt stijl haar ook meer te glanzen en ziet het er minder droog uit. Begin december 2017 krijgen wij een nieuw product dat ideaal is voor mensen met krullend haar. Dit is onze dark bamboo, een natuurlijk klei-shampoo met zwarte bamboo zonder sulfaten, parabenen, resorcinol dus ook zo puur mogelijk.

>

Grote verandering in kleur
Als je van heel blond of grijs naar heel donker gaat of juist heel fel, hou er dan rekening mee dat jouw ondergrond de uiteindelijke kleur bepaalt. Op lichtblond of grijs haar wordt koperrood lichtbruin heel felrood, terwijl dit op bruin haar veel minder fel is. De kleur zal ook sneller teruglopen. Je kunt dan beter eerst je haar in een natuurtint kleuren en daarna overgaan naar de felle kleuren. Tenzij je natuurlijk houdt van zo'n felle kleur. 

Haarverf kleur kiezen: kleurentool
Bij het invullen van onze kleurentool vragen we altijd naar je haarstructuur en je natuurlijke haarkleur, dit omdat we dan het beste resultaat voor je kunnen adviseren. Gebruik daarom altijd onze WECOLOUR haarkleur adviestool. En kies als je twijfelt tussen twee tinten altijd voor de lichtste optie. Toch nog vragen of een persoonlijk kleuradvies nodig? Stuur ons even een berichtje!

 

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

Wat een goede haarverf. Nadat ik de verf heb aangebracht, is mijn stevige haaruitval gestopt! Daar had ik al jarenlang last van, waardoor mijn eens best dikke haar een dunne, pluizige warboel is geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Voor mij niets anders meer.

Petra van der Kolk