Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Ik verf mijn haar altijd bij de kapper, maar hoe kan ik het zelf verven?

Kleuradvies op maat

Voor het eerst zelf je haar verven, in plaats van dit door de kapper te laten doen, dat brengt toch wel wat vragen met zich mee. Hoe kies je de kleur en hoe breng je de verf op de juiste manier aan? Met ons advies kun jij ook zelf je haar verven met een mooi, glanzend eindresultaat! 

Waarom zelf je haar verven met haarverf van WECOLOUR?
Als je zelf je haar gaat verven, bespaar je tijd en geld. Terwijl de haarverf intrekt, kan je allerlei andere dingen doen waardoor je veel flexibeler bent. Bij de kapper ben je toch al snel meer dan één uur onder de pannen. Ook fijn natuurlijk, maar daar betaal je dan ook voor. 

De haarverf van WECOLOUR is zo puur mogelijk en de geur is neutraal, omdat er geen ammonia in zit. De verf is makkelijk uit te spoelen en laat geen vlekken op je huid achter. Als je wat slordiger aangelegd bent, is het ook geen drama als je wat haarverf geknoeid hebt op de wasbak. Als je het direct verwijdert, zie je er niets van. De haarverf is heel zacht voor je haar, beschermt het en geeft het veel glans. Het bevat geen parabenen en resorcinol, waardoor het veel zachter voor je haar en je hoofdhuid is. In tegenstelling tot andere haarverf die je bij de drogist koopt, droogt het je haar niet uit, kun je het na opening één jaar bewaren en geeft het een prachtige natuurlijke kleur aan je haar. Je ziet bijna niet dat het geverfd is en als er grijze haren waren, zijn  die nu onzichtbaar geworden. 

Waar moet je op letten als je zelf je haar gaat verven?
Om je goed voor te bereiden op het verven van je haar, kun je het beste eerst goed kijken welke kleur je zou willen. Wil je de grijze haren weg werken of juist een hele andere kleur? Welke kleur heb je van jezelf en welke kleur heeft je haar nu? Is je haar geverfd en heb je uitgroei? Zo ja, welke kleur is je uitgroei en zitten daar grijze haren bij? Dit zijn punten om goed naar te kijken. Grijze haren kun je het beste verven met een natuurtint (alle kleuren met .0 erachter). Dit geeft het meest natuurlijke resultaat en loopt minder snel terug dan een kleur waar nuances als rood, koper of as in zitten. Als je altijd je haar bij de kapper laat verven, kan je vragen welke kleur de kapper gebruikt. De kleuren worden altijd weergegeven in kleurnummers en deze zijn universeel. Zo is een 1.0 altijd zwart en een 10.0 altijd zeer licht blond. 

Je kunt ook de haarkleur adviestool gebruiken om de juiste haarkleur te bestellen. Met onze haarverf kan je jouw eigen haarkleur maximaal twee tinten oplichten. Alleen de 11.1 (zeer licht asblond) kan vier tinten oplichten omdat er 12% waterstof peroxide bij zit. Is je haar nu geverfd, dan kan je het niet lichter verven. Wil je het lichter, dan moet je het blonderen en dat kan je toch echt het beste bij de kapper laten doen. Twijfel je tussen twee kleuren, neem dan altijd de lichtste kleur. Vind je het te licht, kan je het altijd daarna nog een keer verven met één tint donkerder. Poreus, beschadigd en dun haar neemt veel pigment op en valt ook vaak donkerder uit, dus ook dan kan je beter een tint lichter kiezen.

Klaar om te beginnen?
Na het bestellen van de juiste kleur haarverf zijn er nog een paar dingen waar je rekening mee houdt. Was je haar het liefst niet in de twee dagen voordat je gaat verven. De natuurlijke vetten van je haar en je hoofdhuid zorgen voor een extra bescherming van de hoofdhuid. Doe een allergietest 72 uur voordat je gaat verven. Heel soms zijn mensen allergisch en daar wil je niet achterkomen op het moment dat de verf in je haar zit. Ben je eenmaal zo ver, dan heb je maar een paar dingen nodig om te kunnen beginnen. Zorg voor een keukenweegschaal, een plastic of glazen schaaltje om de kleurcrème in te mengen met de activator, een oude handdoek en eventueel haarklemmen om je haar makkelijker te verdelen. In de verpakking van WECOLOUR zitten plastic handschoenen en een kwast om de verf aan te brengen. Ook zit er een sachet shampoo en conditioner bij om na het verven je haar te wassen en verzorgen.

In de verpakking zit een hele duidelijke gebruiksaanwijzing. Lees deze goed door. Om een indruk te krijgen hoe je het beste je haar kunt verven, hebben wij een instructiefilm die stap voor stap uitlegt hoe je zelf je haar of je uitgroei verft. Probeer zo netjes mogelijk te werken. Hoe beter de haren in de verf zitten, hoe mooier het resultaat.  Veel succes. Heb je nog vragen, helpen we je graag!