Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Kan je zelf je haar ontkleuren?

Kleuradvies op maat

Zelf je haar ontkleuren, wij krijgen er regelmatig vragen over. Verkopen wij dit ook? Nee, wij hebben alleen oplichtende verf om nog niet eerder gekleurd haar op te lichten. Geverfd haar kan je met haarverf niet lichter maken. Ook donker haar kan je niet zomaar blond verven.
Zelf je haar ontkleuren is erg lastig, je beschadigt snel je haar en het wordt meestal niet het resultaat wat je voor ogen had. Wij adviseren om dit altijd door proffesionals te laten doen. Maar wat gebeurt er als je het toch zelf wil doen? Wij zetten de meest gebruikelijke manieren van zelf blonderen op een rijtje, met de reden waarom dit niet goed is voor je haar.

Citroensap
Als je citroensap in je haar doen en dan de zon in gaat, wordt je haar extra licht. Je haar lichter maken met citroensap lijkt natuurlijk, maar dat is het niet. Het blijft een reactie die de pigmenten in je haar kapot maakt. Om enig effect te hebben moet je al wel licht haar hebben. Met donker haar zal het niet echt oplichten, of erger nog je donkere haar wordt oranje. Geen aanrader dus en wil je echt resultaat zien, dan moet je haar heel lang in de zon, wat weer schadelijk is door de uv-stralen.

Blondspray
Blondspray bevat pure waterstof peroxide. Je sprayt het in je haar en het wordt al snel lichter. Echter is dit super schadelijk voor je haar. Waterstof was je er namelijk niet gelijk uit. Het resultaat is dat je haar non stop reageert steeds lichter wordt. Bij het gebruiken van blondspray beschadig je het haar nog veel meer dan met een blondering. Wil je toch lichter? Vraag advies bij je kapper en kies bijvoorbeeld voor highlights. Highlights worden in de zon vaak nog wat lichter waardoor het resultaat hetzelfde is. En highlights zijn veel minder schadelijk voor je haar. 

Zelf blondeer kopen
Blondeermiddel zelf gebruiken, genoeg vrouwen doen het. Wij raden het alleen niet aan, sterker nog we raden het zelfs af. Je haar slaat snel geel of oranje uit. Dan maar extra lang laten zitten? Hiermee is de kans groot dat je het haar erg beschadigt en het kan zelfs helemaal afbreken. Geblondeerd haar heeft vaak een doffe uitstraling, gespleten punten en veel afgebroken haren. Na eenmaal blonderen moet je steeds weer je uitgroei doen en als je de uitgroei behandelt, krijgt je haar dus weer dezelfde agressieve behandeling. Dode punten kun je eenvoudig laten knippen, maar de kwaliteit van je haar heeft er enorm onder te lijden. Alleen daarom al zijn highlights een betere keuze, want het haar wat niet geverfd wordt, blijft gezond. En je haar ziet er veel blonder uit. Vraag je kapper om advies. 

Met de voorbeelden van hierboven, raden wij af om zelf je haar lichter te maken. Deze behandelingen voor je haar kunnen erg schadelijk zijn en je weet nooit precies wat het eindresultaat is. Elk haar is verschillend en bij iedereen pakt het dus ook anders uit. Wil je toch iets anders met je kleur? Wacht tot je haar vanzelf iets lichter wordt en probeer stap voor stap een lichtere kleur haarverf. Wat ook leuk is om eens te proberen is variëren in de kleurhoogte die je al hebt. Probeer een wat warmere kleur of juist een as tint. Zo krijg je een nieuwe look zonder dat je haar er onder te lijden heeft. En vergeet niet dat de haarverf van WECOLOUR heel mild is voor je haar. Met zo min mogelijk chemische- en schadelijke stoffen, blijft de kwaliteit van je haar veel beter, glanst je haar en ziet het er heel gezond uit!

 

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

Wat een goede haarverf. Nadat ik de verf heb aangebracht, is mijn stevige haaruitval gestopt! Daar had ik al jarenlang last van, waardoor mijn eens best dikke haar een dunne, pluizige warboel is geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Voor mij niets anders meer.

Petra van der Kolk