Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Tips voor de perfecte haarkleur

Kleuradvies op maat

Een haarkleur die heel anders uitpakt dan gewenst, iedereen heeft het wel eens gezien of gehoord. WECOLOUR heeft een handige kleurentool zodat dit minder snel gebeurt, maar welke combinaties gaan mis? De meest gemaakte fouten die mensen maken bij het verven van haar, hebben we voor je op een rijtje gezet. En uiteraard tips hoe je dit kunt voorkomen.

Van blond naar donker
Ben je een blondine en wil je graag wat donkerder, dan kan dat. Hou er wel rekening mee welke kleur je kiest. Ben je van nature blond? Dan is eigenlijk alles mogelijk. Wij adviseren altijd om niet te donker te gaan. Je kunt geverfd haar namelijk altijd donkerder verven, maar niet lichter. En van blond naar donker is toch wel een hele stap die je beter in meerdere stappen kunt nemen. Vind je het nog te licht, kan je bij de volgende verfbeurt een tint donkerder nemen. Heb je geblondeerd haar? Dan zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten. Geblondeerd haar heeft weinig warmte en is veel poreuzer dan niet geblondeerd haar. Doe je op geblondeerd haar een donkerdere kleur met een as karakter, dan heb je kans dat de kleur erg grauw uitslaat en zelfs groen kan lijken. Bij de kapper wordt geblondeerd haar eerst voorgepigmenteerd. Dit houdt in dat je het haar eerst een hele warme kleur geeft (oranje/rood) om er daarna een mooie bruine haarkleur overheen te zetten. Zo komje op het eindresultaat van een natuurlijke, bruine kleur. Wil je toch thuis je geblondeerde haar een bruine kleur geven? Kies dan geen as kleur zoals de 7.1 en de 8.1. Probeer een zoals lichtbruin of donkerblond of een kleur met wat warmte erin zoals chocolade bruin. Wordt het dan te warm (lees oranje- of rode gloed) kan je altijd bij de volgende keer een astint gebruiken.

Van donker naar blond
Van brunette naar blondine lijkt makkelijk, maar er komt toch meer bij kijken dan je denkt. Heb je van nature donker haar en wil je naar lichter of helemaal naar blond, dan kan je het het beste in stappen je haar lichter verven. Met de haarverf van WECOLOUR kan je het haar twee tinten lichter verven. Wil je echt van bruin naar lichtblond, ga dan naar de kapper. Je haar moet dan ontkleurd worden en dat heeft effect op de kwaliteit van je haar omdat het een vrij agressieve behandeling is. Heb je donker geverft haar, dan is het ook beter om naar de kapper te gaan. Je kan donker gekleurd haar namelijk niet lichter verven, dit kan alleen met blondeermiddel. Blondeer haalt alle kleur uit het haar, en bleekt het haar. WECOLOUR heeft geen blondeer (alleen oplichtende verf), omdat dit erg agressief is en vaak het haar beschadigt. Je moet echt weten wat je doet als je blondeermiddel gebruikt.  

Structuur van je haar
Hoe voelt je haar aan? Is het erg droog, hou er dan rekening mee dat de kleur donkerder kan uitpakken. Je haarschubben staan dan meer open, waardoor je beter een kleur kunt kiezen die niet te donker is. Donkerder kan altijd nog, maar je haar lichter verven is niet mogelijk zonder dat je het ontkleurt. Heb je eerder hard gesloten donker haar, dan kan je blonde kleur juist wat meer moeite hebben met oplichten en warmer blijven. Kies een kleur die genoeg oplicht en laat het lang genoeg zitten. Voor een gezonde haarstructuur is een goede verzorging optimaal, we adviseren bij het gebruik van onze haarverf ook altijd onze shampoo en conditioner. Zonder sulfaten, parabenen en resorcinol dus veel zachter voor je haar, je hoofdhuid en de kleur blijft langer mooi. Je kunt onze conditioner ook als masker gebruiken. Laat het een half uurtje intrekken en je haar is veel minder droog.

Goede grijsdekking
Heb je zelf je haar geverfd en de grijsdekking is niet voldoende, dan kan je een aantal dingen doen. Je kunt een tint donkerder nemen. Vaak dekt dit beter. Ook dekken natuurtinten beter. Dus heb je een 5.7 of een 7.7 gebruikt, dan zou je dit kunnen mengen met een natuurtint (de 5.0 of de 7.0). De dekkracht zal dan al veel beter zijn. Ook astinten dekken minder goed, maar gemengd met een natuurtint is de dekkracht al veel beter.
Heb je grijze slapen die moeilijk dekken, dan kan je deze haren eerst voorpigmenteren door de haren eerst alleen met kleurcrème (dus zonder activator) in te zetten en na 5 minuten de verf te mengen met de activator en dan de grijze haren nog een keer in zetten met kleurcrème gemengd met activator. 

Iets heel anders?
Wil je wel eens iets heel anders? Bijvoorbeeld mahonie bruin of koperrood lichtbruin of een combinatie van deze twee? Je kunt haarverf ook mengen en je eigen kleur maken. Hou er dan wel rekening mee dat fellere kleuren ook feller lijken op een lichte ondergrond. Ben je blond en kies je voor een felle kleur, dan ziet het er heel kleurrijk uit. Doe je felle kleuren op een donkere haarkleur, zal het resultaat veel minder spectaculair zijn.  Ook mensen met een hele grijze uitgroei, kunnen beter de uitgroei verven met een natuurkleur gemengd met een felle kleur. Natuurtinten dekken zowieso beter op grijs haar en het resultaat zal mooier zijn. 

Toch niet tevreden met de kleur?
Heb je je haar geverfd en is het toch oranje geworden? Verf je haar dan met een astint (haarkleuren met .1 erachter) of was je haar met zilvershampoo. Is je haar juist groen geworden, dan heb je dus rood pigment nodig en dat zit in ketchup. Smeer ketchup in je haar, laat het 15 minuten intrekken en was het er daarna uit. De kleur van je haar is dan veel minder groen. 

 

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

Wat een goede haarverf. Nadat ik de verf heb aangebracht, is mijn stevige haaruitval gestopt! Daar had ik al jarenlang last van, waardoor mijn eens best dikke haar een dunne, pluizige warboel is geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Voor mij niets anders meer.

Petra van der Kolk