Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Wat zijn de meest voorkomende haarverf allergieën bij haarverf?

Kleuradvies op maat

Begin deze maand stond WECOLOUR op de gezondheidsbeurs in Utrecht. We stonden dit keer in het gedeelte waar ook de allergiebeurs plaats vond. Maar wat heeft onze haarverf te maken met allergie? Wat velen wel weten is dat onze haarverf zo mild mogelijk is voor je haar en hoofdhuid. Maar wat zijn die stoffen waar we dan allergisch voor zijn? Wij zetten ze op een rijtje.

PPD
P-phenylenediamine (PPD) is een kleurstof wat in veel producten wordt verwerkt en waar de meeste haarverf allergieën vandaan komen. Maar waar zit PPD nog meer in? Onder andere in veel textiel, bont en leer wat verwerkt wordt als kleding. Tijdelijke henna tattoages bevatten ook PPD en kunnen een heftige allegische reactie veroorzaken. Maar waar komt een PPD allergie vandaan? Sommige mensen worden met een PPD allergie geboren. Vaak zijn dit de mensen die ook allergisch zijn voor andere kleurstoffen. Er zijn echter ook veel mensen die een allergie opbouwen. Je kan jaren geen last hebben en er ineens toch gevoelig op reageren. Door het dragen van kleding (waar PPD in zit) en je haar verven kan de allergie aangewakkerd worden. WECOLOUR haarverf bevat geen PPD, wel een andere kleurstof genaamd TDS (toluene-2,5 diamine sulfaat). Dit is ook een kleurstof maar is milder en de reactie hierop is voor sommige mensen met een PPD allergie minimaal. Heb je een PPD allergie en je wil toch je haar verven? Doe altijd een allergie test voor je aan de slag gaat met haarverf. Je kunt bij WECOLOUR een gratis proefje bestellen voor een allergietest. 

Ammonia
Veel mensen denken dat ze allergisch zijn voor ammonia. Dit komt door de sterke geur dat het afgeeft. Echter zijn de allergische reacties bijna altijd door PPD. Ammonia is een schurend middel dat de haarschubben open zet om de verf in het haar te laten binnen dringen. Het kan droog haar en een drogere hoofdhuid veroorzaken. Veel mensen reageren vaak wel met een jeukende of branderig gevoel op de hoofdhuid, zonder daadwerkelijk allergisch te zijn. Dit gebeurt vooral bij mensen met een gevoelige hoofdhuid. Dit kan je verminderen door je haar drie dagen voordat je het gaat verven, niet te wassen. Je hebt dan meer talg op je hoofdhuid wat beschermt tegen de haarverf. In de haarverf van WECOLOUR zit geen ammonia, maar athanolamine. Deze stof opent de haarschubben ook maar dan op milde wijze en droogt ook het haar veel minder uit. Het kan bij sommige mensen nog wel steeds jeuken. Maar dit verdwijnt meestal na een aantal minuten.

Parabenen
Parabenen wordt toegevoegd om de houdbaarheid van een product goed te houden. Het zit vaak in huidverzorging, make-up en haarverf verwerkt. B
bijwerkingen uiten zich in de vorm van eczeem, roodheid en irritatie van de huid. Veel huidverzorgings producten zijn al parabenen vrij, net als de producten van WECOLOUR. Niet alleen onze haarverf maar ook de shampoo en conditioner zijn vrij van parabenen. 

Waterstof peroxide
Waterstof peroxide is zuurstof water en heb je nodig om een oxiderende werking te krijgen als je het mengt met de kleurcrème. Dit zorgt ervoor dat je het haar kunt oplichten en dat het een goede grijsdekking krijgt. Er zijn natuur producten zoals Henna waarbij je geen waterstof peroxide nodig hebt, maar de grijsdekking is vaak minimaal. Er zijn niet veel mensen allergisch voor waterstof peroxide, omdat dit voor een groot gedeelte uit water bestaat. Wel moet je oppassen met de sterkere varianten. Deze zijn agressiever en schadelijker voor je huid.

As pure as posible
Onze haarverf is zo natuurlijk mogelijk, vandaar dat wij zeggen: as pure as possible. Dit houdt in dat de haarverf nog steeds een chemisch product is, maar dan zo puur mogelijk met zo min mogelijk chemicalieën. Dit is veel beter voor je haar en je hoofdhuid en dat zie je ook terug in het resultaat. Je haarkleur is heel natuurlijk en je haar ziet er gezond en glanzend uit.  

 

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

Wat een goede haarverf. Nadat ik de verf heb aangebracht, is mijn stevige haaruitval gestopt! Daar had ik al jarenlang last van, waardoor mijn eens best dikke haar een dunne, pluizige warboel is geworden. Ik kan het bijna niet geloven. Voor mij niets anders meer.

Petra van der Kolk