Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Welke borstel of kam past bij mijn haar?

Kleuradvies op maat

Gebruik je een ronde of platte borstel? Met haartjes of plastic? Of toch een kam? En wat is eigenlijk het beste voor je haar? Er zijn zoveel soorten en voor ieder haartype zijn weer andere type kammen of borstels geschikt. We hebben wat feiten en weetjes voor je op een rijtje gezet.

Stijl haar
Met stijl haar of haar met een lichte slag kan je eigenlijk alle kanten op. Vind je het prettig om je droge haar te borstelen? Kies dan voor een platte borstel met everzwijn haren. Het natuurlijke vet wat op je hoofdhuid zit, borstelt deze borstel door je haar. Hierdoor heb je je eigen natuurlijke verzorging. Als je liever je haar grof borstelt, zodat je er meer slag in houdt, kies dan voor een pennen bostel. Deze borstel heeft meer het effect van een kam waardoor de slagen mooier blijven.


Krullend haar

In haar waar krul of veel slag in zit, is het altijd beter om zo min mogelijk te borstelen of te kammen. Door het borstelen van je krullen gaat het pluizen en borstel je de krul alleen maar uit het haar. Als je dan toch graag je haar wil borstelen of kammen doe dat dan altijd in nat haar. Voor het beste resultaat kam je je haar met een grove kam als het nat is. Hoe grover hoe beter. Na het kammen schud je je haar los en klaar ben je.

Ronde borstels
Veel mensen hebben ronde borstels in huis en gebruiken ze niet of op een verkeerde manier. Een ronde borstel gebruik je om je haar te föhnen. Je rolt de borstel in je haar en bij goed gebruik in combinatie met de föhn, krijgt je haar meer volume. De grootte van de borstel bepaalt het resultaat. Wil je in steil haar meer slagen? Kies aan de voorkant voor een niet te grote borstel zodat je steviger kunt föhnen. Wil je liever je krulllen gladder föhnen? Dan is een grote ronde borstel beter geschikt. Bij het gebruik van een kleine borstel in krullend haar springt de krul namelijk hel snel weer terug. Let wel op! Föhnen met een ronde  borstel is een kwestie van oefenen. Kijk goed hoe je de borstel in je haar rolt. Als je het er niet goed inrolt, kan de borstel vast gaan zitten in je haar. En probeer die er dan maar weer eens eruit te krijgen!