Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Welke haarkleuren staan het beste als je haar grijs wordt?

Kleuradvies op maat

Ook al zien we veel grijs haar in modeland, niet iedereen is al toe aan een grijze coupe als je haar natuurlijk grijs begint te worden. En daarnaast is de ene kleur grijs ook de andere niet... De meeste vrouwen kiezen dan voor het verven van hun haar in hun oorspronkelijke haarkleur. Maar wist je dat je vroegere haarkleur dan vaak niet meer de beste keuze is?

Kies voor een lichtere kleur 
Met het verdwijnen van het pigment in je haar, verandert ook je basiskleur. Je huid verliest namelijk ook pigment en wordt lichter van kleur. Vaak is je oorspronkelijke haarkleur dan eigenlijk te donker. Je oogt jonger als je kiest voor een wat lichtere haarkleur, in ieder geval als omlijsting van je gezicht. Je ogen vallen dan ook veel meer op! Naar achteren toe kun je wel geleidelijk naar wat donkerder gaan. Maar het wordt geen complete metamorfose hoor, je nieuwe ideale kleur zal wel dicht bij je oorspronkelijke kleur liggen. Nog een voordeel van het kiezen voor een lichtere haarkleur: grijze uitgroei valt in lichter gekleurd haar minder op dan in donker haar. Mooie blonde haarkleuren zijn onze zandblond (9.13), de natuurlijk lichtblond (9.0) of de 8.0 natuurlijk blond.

Voeg warmte toe

Daarnaast verdwijnt met het pigment, ook de warmte geleidelijk uit je huid. Het is dan mooier om wat meer warmte toe te voegen aan je haarkleur in plaats van te kiezen voor astinten. Warme tinten zijn bijvoorbeeld koper-, mahonie-, goud- of chocoladetinten. Wil je meer weten over deze kleuren? Lees dan onze blog over: warme haarkleuren. Heb je moeite met het bepalen van een voor jou goede nieuwe kleur of kun je wel wat advies gebruiken hierbij? Wij adviseren je graag! Stuur ons je foto en wij helpen je bij het kiezen van je nieuwe kleur.

Zorg goed voor je haar
Als je haar grijs wordt, verandert ook de structuur van je haar. Grijs haar is helaas stugger en brozer dan dat je gewend bent. Als de conditie van je haar broos en droog is, maakt dit je ook ouder. Goed voor je haar zorgen is echt broodnodig! Je ziet er als je ouder wordt echt jonger uit als je haar in een goede conditie is. Door gebruik te maken van verzorgingsproducten zonder sulfaat en resorcinol, blijft de kwaliteit van je haar en je hoofdhuid veel gezonder. Je haar droogt minder snel uit en het wordt beter verzorgd. Als je haar gezond is  en je wil het verven, blijft de kleur veel langer mooi. Ook zal de kleur niet zo snel te donker zijn, omdat je haar geen verf opzuigt. Heb je droog, fijn of poreus haar, dan zie je vaak dat de kleur donkerder uitvalt dan je zou willen. De shampoo en conditioner van WECOLOUR zijn zo puur mogelijk en daardoor veel beter voor je haar en hoofdhuid. Je kunt onze conditioner ook als masker gebruiken, door het gewoon een nacht te laten intrekken. Meer tips over het verzorgen van je haar vind je hier.

Binnenkort (eind november 2017) krijgen we ook een kleishampoo op basis van zwarte bamboo, speciaal voor droog en gekleurd haar. Like onze Facebook pagina, dan blijf je op de hoogte!