Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Tips haar verven voor het beste resultaat

Naar de kleuren
Naar de kleuren

Haar verven wordt heel veel thuis gedaan. De haarverf van WECOLOUR is zo puur mogelijk, veel beter en zacht voor je haar, geeft het glans en verzorging. De kleur blijft langer mooi, omdat je haar veel minder beschadigt. De kwaliteit van de haarverf is vergelijkbaar met de kwaliteit wanneer je haar gaat verven bij de kappers. De haarverf is na opening houdbaar, je kunt er dus ook meerdere keren mee doen. De haarverf geeft een hele natuurlijke dekking, waardoor het resultaat erg mooi is. Heb je nog meer vragen of tips nodig voor het verven van je haar, neem dan contact met ons op. 

Uit welke haarkleuring kan ik kiezen

Er zijn 24 haarkleuringen die varieren van zwart tot zeer licht asblond. We hebben dezelfde haarkleurnummers aangehouden als die je waarschijnlijk al kent. De haarkleuren die we nu aanbieden zijn: zwart (1.0)donkerbruin (3.0), asdonkerbruin (4.1), mahonierood bruin (4.65), bruin (5.0), asbruin (5.1), mahonie bruin (5.5), chocolade bruin (5.7), lichtbruin (6.0), As lichtbruin (6.1), koperrood lichtbruin (6.64), hazelnoot lichtbruin (6.71), donkerblond (7.0), as donkerblond (7.1), goud donkerblond (7.3), koper donkerblond (7.4), caramel donkerblond (7.7), natuurlijk blond (8.0), as blond (8.1), natuurlijk lichtblond (9.0), as lichtblond (9.1), licht zandblond (9.13), zeer licht natuurlijk blond (10.01), zeer licht asblond (11.1).

Mocht jouw haarkleuring er niet bij zitten, stuur ons dan een e-mail welke kleur je zou willen. Dan nemen we deze op in de wishlist en informeren we je zodra we de kleur hebben. Weet je niet zeker welke kleur je kunt nemen, gebruik dan de kleurentool.

Wat betekent as pure as possible

'As pure as possible' wil zeggen dat de haarverf zo puur mogelijk is. Haarverf is en blijft een chemisch product, vandaar dat we zeggen as pure as possible of zo puur mogelijk. In de haarverf van WECOLOUR zit geen ammoniak, PPD, parabenen en resorcinol. PPD is een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in permanente haarkleurproducten. Er zijn mensen die allergisch zijn voor PPD en van het verven een allergische reactie krijgen. Dat is de reden waarom wij een variant van PPD gebruiken, namelijk TDS (Toluene-2.5 Diamine sulfaat). Dit is, net als PPD, een kleurstof, maar dit type geeft veel minder kans op allergische reacties en is veel minder schadelijk dan PPD.

Parabenen worden gebruikt voor de houdbaarheid. Men zegt dat ze kankerverwekkend kunnen zijn. Resorcinol zorgt ervoor dat de haarverf blijft zitten, maar is erg slecht voor je hoofdhuid. Het droogt je haar uit en zorgt ervoor dat de kleur snel terugloopt.  WECOLOUR heeft zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten toegevoegd en daar waar het kan de schadelijke stoffen vervangen door veel mildere ingrediënten. De kwaliteit van je haar blijft daardoor veel beter, de kleur loopt minder snel terug en je haar wordt gevoed waardoor het na het verven heel erg glanst. Probeer het gerust. Ben je niet tevreden, dan krijg je zonder enige discussie je geld terug. 

Hoe duur is de haarverf van WECOLOUR?

Een pakket haarverf kost €19,95 en we hebben geen verzendkosten. Bij de eerste bestelling krijg je €5 korting als je een account aanmaakt. Voor mensen die in België of Duitsland wonen, rekenen we €4,50 verzendkosten bij de bestelling van eemn product. Bij twee of meer producten betaal je geen verzendkosten. Bestel je twee pakketten tegelijkertijd, dan betaal je €17,95 per pakket, bij drie pakketten betaal je €16,95 per pakket en bij 4 pakketten is de prijs per pakket €15,95 dankzij onze stapelkorting

Daarnaast hebben wij vaak leuke kortingsacties, hou daarvoor onze social media en nieuwsbrief in de gaten!

Wat maakt de haarverf van WECOLOUR zo uniek?

De haarverf van WECOLOUR is professionele haarverf, ontwikkeld voor thuisgebruik. Er zit meer pigment in, waardoor de kleur beter en langer blijft zitten. Er zit geen ammoniak, ppd, parabenen en resorcinol in de verf, waardoor het haarverf in de meest pure vorm is. De haarverf van WECOLOUR is verpakt in pakketjes die door de brievenbus passen. Je kunt de haarverf meerdere keren gebruiken als je niet alles in een keer nodig hebt. WECOLOUR haarverf is namelijk na opening 12 maanden houdbaar. Naast de haarverf zit er in het pakketje een sachet shampoo en conditioner in die je haar verzorgen na het verven. Ook zit er een haarverfkam met kwastje en plastic handschoenen bij.

 

Wat is PPD?

PPD staat voor p-phenylenediamine en is een kleurstof die vaak in haarverf wordt gebruikt. Er zijn mensen die allergisch zijn voor PPD. In haarverf van WECOLOUR zit geen PPD, maar wel TDS (toluene-2,5 diamine sulfaat) wat ook een chemische kleurstof is. Maar hier zijn minder vaak mensen allergisch voor. Deze kleurstof is nodig om een goede dekking te krijgen. Vandaar dat we ook zeggen as pure as possible. We vinden een goede dekking belangrijk en de meeste mensen die allergisch zijn voor PPD, hebben deze reactie niet bij TDS. Twijfel je of je onze haarverf kunt verdragen, vraag dan om een proefmonstertje. Als je je NAW-gegevens en je gewenste kleur aan ons laat weten, sturen we je dan wat kleurcrème op waarmee je een allergietest kunt doen. Uiteraard is dit kosteloos.

Wat zijn parabenen?

Parabenen worden gebruikt als conserveermiddel in o.a. cosmetica producten. Na jarenlang gebruik en vele onderzoeken zijn geen schadelijke effecten naar boven gekomen van het gebruik van parabenen, de acute giftigheid voor mensen is laag en uit het gebruikelijke onderzoek blijkt dat parabenen niet kankerverwekkend zijn. Wel kunnen parabenen in bepaalde gevallen een allergische reactie veroorzaken. Daarom hebben wij geen parabenen toegevoegd.

Ik ben allergisch voor haarverf. Wat nu?

Als je allergisch bent voor haarverf, ben je waarschijnlijk allergisch voor PPD. PPD is een kleurstof die nodig is om het haar te verven. In onze haarverf zit TDS, wat minder schadelijk en veel milder is dan PPD. Het kan zijn dat jij bij de 30% behoort die niet allergisch is voor TDS en wel voor PPD. Bestel daarom een gratis tester bij ons zodat je een allergietest kunt doen. Als je geen reactie krijgt, kun je onze haarverf zonder problemen gebruiken. Een tester kun je kosteloos aanvragen.

Er zijn ook veel mensen die een intolerantie voor haarverf hebben opgebouwd. Voor deze mensen is onze haarverf een uitkomst. In 70% van de gevallen krijgen mensen dan geen allergische reactie. Ga naar onze kleuren om te zien welke kleuren er zijn. 

Er zijn ook mensen allergisch voor waterstofperoxide. Dit zit helaas nog wel in onze haarverf. Onze formule is zo puur mogelijk, maar waterstofperoxide is nog steeds noodzakelijk om grijze haren te kunnen dekken. Ben je allergisch voor ammoniak, ppd of resorcinol vraag dan ook een tester aan. In de haarverf van WECOLOUR zitten deze stoffen niet, dus wie weet kan jij weer gewoon je haar verven met WECOLOUR. 

Dekt de haarverf ook grijze haren?

De haarverf van WECOLOUR is erg goed grijsdekkend. In onze haarverf zit geen ammoniak en ppd waardoor het haarverf in de meest pure vorm is. Dit betekent in de praktijk vaak dat dit ten koste gaat van de grijsdekking. Bij WECOLOUR is dat niet zo!

Onze haarverf is 100% grijsdekkend. Als je al een kleurtje in je haar hebt, moet je wel dezelfde kleur of 1 tint donkerder nemen. Heb je geen kleur in je haar, dan kan je ook 2 tinten lichter kiezen. Ook mensen die helemaal grijs zijn, zijn erg tevreden met het resultaat van WECOLOUR. Grijze haren verven en je krijgt een mooie krachtige dekking en het haar ziet er mooi en glanzend uit. De haarverf is ook speciaal ontwikkeld om grijze haren te verven. Normaal gesproken mengt een kapper meerdere kleuren om een grijsdekking te krijgen. Wij hebben dit al gedaan, waardoor je zelf geen haarverf kleuren hoeft te mengen om een goede grijsdekking te krijgen. Heb je van jezelf hard haar en is het moeilijk om het goed te dekken, neem dan 1 tint donkerder dan gewend. Je krijgt dan een betere dekking en het liefst kies je een natuurkleur (dit zijn de kleuren met een .0 erachter).

Waarom is de haarverf duurder dan bij de drogist?

De haarverf van WECOLOUR is iets duurder dan bij de drogist omdat het professionele haarverf is waarmee je thuis je haar kunt verven. Er zitten voornamelijk verzorgende ingrediënten in en zo min mogelijk schadelijke stoffen.

Daarnaast is een groot voordeel van WECOLOUR haarverf dat je deze, anders dan bij de drogist, niet in een keer op hoeft te maken. Als je haar korter is dan schouderlang, kun Je de verf en de activator, mits je deze nog niet hebt gemengd, nog een jaar bewaren en er bijvoorbeeld je uitgroei nogmaals mee te verven of je gehele kapsel.

Ook wordt de haarverf thuis in de brievenbus bezorgd. We vragen geen extra bijdrage voor de verzendkosten, maar de verf moet wel opgestuurd worden. Dat maakt dat we een mooi, kwaliteitsproduct kunnen bieden voor €19,95 inclusief verzendkosten. WECOLOUR is de beste haarverf die er is voor de thuismarkt.

Waarom is WECOLOUR haarverf kappershaarverf?

De haarverf van WECOLOUR is ontstaan vanuit onze kapsalon. Steeds meer klanten willen hun haar ook thuis kunnen verven en dan vooral de uitgroei. Je haar verven bij de kapper is best een kostbare aangelegenheid, niet alleen wat geld betreft, maar ook wat tijd betreft. Daarom hebben we kappershaarverf aten ontwikkelen voor thuisgebruik. Jij wilt toch ook dezelfde kwaliteit verf als die van de kapper? En dat kan dus nu gewoon thuis. In onze haarverf zit veel pigment en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten zodat je haar mooi en gezond blijft, ook na het verven. Er zit geen ammoniak, geen ppd, geen parabenen en geen sls in onze haarverf. Een kwaliteitsproduct, zo puur mogelijk en toch een mooie dekking!

Kan ik de haarverf gebruiken voor mijn uitgroei?

Je kunt de haarverf van WECOLOUR ook gebruiken voor je uitgroei. Na opening is de haarverf 1 jaar houdbaar. Je mengt de kleurcrème met de activator in de verhouding 1:1. Neem bijvoorbeeld 15 gram kleurcrème (gebruik hiervoor een keukenweegschaal en een plastic of glazen kommetje) en meng dit met 15 gram activator. Heb je te weinig, dan kun je altijd wat bijmaken. Hou je haarverf over in het bakje, dan moet je dat wel weggooien. Je kunt de haarverf alleen bewaren zolang het nog niet gemengd is met de activator.

Is de haarverf na opening houdbaar?

De haarverf van WECOLOUR is na opening 1 jaar houdbaar. Je kunt er dus vaker mee doen dan 1 keer. 

Wat zit er in een pakket haarverf van WECOLOUR?

In een pakket haarverf van WECOLOUR zit 60 ml haarverf met 60 ml waterstofperoxide (120 ml als je zeer licht asblond hebt besteld), een sachet shampoo en conditioner voor de verzorging van je haar. De gebruiksaanwijzing, het kwastje en de plastic handschoenen helpen je bij het verven van je haar. Het haarverf pakket is zo gemaakt dat het door de brievenbus past, je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

Waarom is je haar verven met een kwast beter?

Als je haar verft met een kwastje, krijg je een veel beter resultaat dan wanneer je flacons gebruikt. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en daarom hebben we gekozen voor een verfkwastje in plaats van een mengflacon.

Welke ingrediënten zitten er in de haarverf van WECOLOUR?

De ingrediënten van de haarverf van WECOLOUR zijn per kleur verschillend, maar de basis is gelijk. De meest sterke variant is de 3.0 - donkerbruin. Vandaar dat we deze ingrediënten aanhouden. Wil je van een andere kleur exact weten wat er in staat, stuur ons dan een mail.

In de haarverf zit in ieder geval geen PPD (wel TDS), resorcinol, ammoniak en parabenen. PPD staat voor Parafenyleendiamine. Toluene Diamine Sulfaat is een alternatief, maar moleculair gezien is het familie van PPD. Ongeveer 1 op de 3 mensen die allergisch zijn voor PPD, reageren niet allergisch op TDS. Doe wel altijd een allergietest. Wij bieden gratis proefjes aan waar je een allergietest mee kunt doen.

Ingrediënten WECOLOUR kleurcrème donkerbruin
Aqua, Cetearyl alcohol, Beheneth-25, Ethanolamine, Propylene glycol, Sodium lauryl glucose carboxylate, PEG-2 dimeadowfoamamido ethylmonium methosulfate, Sodium gluconate, Sodium metabisulfite, Lauryl glucoside, Toluene-2,5-diamine sulfate, Ascorbic acid, Theobroma grandiflorum seed butter, Beheneth-10, Lauryl alcohol, Amodimethicone, 2-Methylresorcinol, Dicaprylyl ether, Hydrolyzed wheat protein, C11-15 pareth-7, Glycerin, Laureth-9, Malpighia glabra fruit extract, Trideceth-12, p-Aminophenol, 4-Amino-2-hydroxytoluene, Maltodextrin, Xanthan gum, Parfum.

Ingrediënten WECOLOUR activator
Aqua (water), Hydrogen Peroxide, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-30, Ceteareth-20, Lauryl Alcohol, Myristyl Alcohol, Paraffinum Liquidum (mineral oil), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Oxyquinoline sulfate, Tetrasodium EDTA, Etidronic Acid, Methylparaben, Phosphoric Acid, Simethicone, Parfum Fragrance

Dan zit er in het haarverf pakket ook nog shampoo en conditioner.

Ingrediënten WECOLOUR shampoo
Aqua, Sodium cocoamphoacetate, Sodium cocoyl isethionate, Sodium lauroamphoacetate, Sodium methyl cocoyltaurate, Acrylates/beheneth-25 methacrylate copolymer, Sodium gluconate, Benzyl alcohol, Coco-glucoside, Glyceryl oleate, Sodium hydroxide, Saccharide isomerate, Dehydroacetic acid, Hydrolyzed wheat protein, Theobroma grandiflorum seed butter, Limonene, Malpighia glabra fruit extract, Maltodextrin, Linalool, Citral, Parfum.

Ingrediënten WECOLOUR conditioner
Aqua, Cetyl alcohol, Amodimethicone, Behentrimonium chloride, Cetrimonium chloride, PEG-2 dimeadowfoamamido ethylmonium methosulfate, Propylene glycol, Benzyl alcohol, Ceteareth-30, Sodium gluconate, Theobroma grandiflorum seed butter, Citric acid, Isopropyl alcohol, Dehydroacetic acid, Guar hydroxypropyltrimonium chloride, Polyquaternium-67, Trideceth-12, Hydrolyzed wheat protein, Malpighia glabra fruit extract, Maltodextrin, Parfum.

Waarom kan ik geen haarverf bestellen als mijn haar chemisch behandeld is?

Als je haar chemisch behandeld is, een keratine behandeling heeft gehad of je hebt relaxer/straighter in je haar, dan krijg je de melding dat je beter je haar kunt verven bij de kapper. Afhankelijk van de kwaliteit van je haar en het effect dat de behandeling op je haar heeft, adviseren wij je om je haar bij de kapper te laten verven. Dit voorkomt dat je haar een kleur krijgt, die je eigenlijk niet wilt.

Waarom kan ik mijn haar niet zelf verven als het geblondeerd of ontkleurd is, of met henna behandeld?

Als je haar geblondeerd is, een henna behandeling heeft gehad of ontkleurd is, adviseren wij je om naar de kapper te gaan en daar je haar te laten verven. Wij kunnen in dat geval namelijk niet garanderen dat de haarkleur die jij wilt ook de kleur is die je krijgt. Doordat er bij haar verven toch sprake is van een chemisch proces, is het beter om je kapper te vragen of het mogelijk is om je haar te verven en welke kleur je dan kunt gebruiken.

Kan ik ook een kleurspoeling bestellen?

Het antwoord is nee. Wij verkopen alleen permanente haarverf. Dat wil zeggen dat je de kleur er niet uit kunt wassen, maar dat de kleur er langzaam uit groeit.