Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Tips die je helpen als je je haar voor de eerste keer een kleur geeft

Naar de kleuren
Naar de kleuren

Verf je altijd je haar bij de kapper, maar vind je dit duur en zou je zelf je haar thuis willen verven, dan kan dat. De haarverf van WECOLOUR is speciaal ontwikkeld om thuis te gebruiken. Het is professionele haarverf van hele goede kwaliteit.

De haarverf is makkelijk aan te brengen, dekt alle grijze haren, verzorgt het haar en blijft lang mooi. Daarbij is het zo puur mogelijk dus zonder ammonia,ppd en parabenen. In het haarverfpakketje zit een gebruiksaanwijzing die je stap voor stap uitlegt hoe je je haar verft. Ook hebben we video's waar we je stap voor stap uitleggen hoe je zelf je haar verft. De eerste keer is altijd spannnend. Met de kleurentool weet je zeker dat je haar een kleur krijgt die ook kan. Je bespaart tientallen euro's en je kunt andere dingen doen dan wachten bij de kapper. Proberen? Bekijk dan de tips en bestel via de kleurentool.

Welke haarkleur staat bij mij?

Verf je voor de eerste keer je haar dan kan het zijn dat je een andere kleur wilt of je wilt je grijze haren verven. Er zijn een heleboel haarkleuren op de markt. Wij hebben een kleurentool ontwikkeld die je helpt bij het kiezen van de juiste kleur. Wil je een andere haarkleur hou er dan rekening mee dat niet alle kleuren mooi staan.

Ben je een licht type met blond of lichtbruin haar en een lichte kleur ogen (blauw, grijs), kies dan voor een haarkleur die niet te donker is, bijvoorbeeld onze lichste kleur zeer licht asblond, zandblond of een natuurkleur zoals licht natuurlijk blonddonkerblond of natuurlijk blond. Ben je een lente type en heb je een lichte, goudgele of perzikachtige huidskleur (vaak zijn dit blonde types), dan is onze donkerblonde natuur kleur mooi. Ook caramel donkerblond en lichtbruin zijn erg mooi. Kijk uit dat je niet een te donkere kleur kiest.

Wordt je haar snel oranje, dan heb je veel warmte in je haar. Kies dan altijd voor een astint. Dit zijn de kleuren met een .1 erachter. Wij hebben een as blond en een as donkerblond in het kleurenpallet.

Heb je een lichte tot bronzen tint, vaak goudgelig met donker haar dan zijn de donkere, warmere tinten mooi. Denk aan caramel donkerblond, hazelnoot lichtbruin of koperrood lichtbruin (mooie warme rode felle kleur). Een natuurlijke kleur, dus gewoon bruin of donkerbruin kan ook heel mooi zijn. Te blond past niet goed. Ben je een wintertype dan heb je een lichte tot zeer lichte huid en donker tot zeer zwart haar. Bruin, chocoladebruin of lichtbruin zou ook nog kunnen. Hou je van kleur (dus rood/paars), kies dan voor mahonie bruin of mahonie roodbruin. Lichte tinten maken je bleek en passen niet echt bij je huidskleur.

Ben je erg grijs of dekt je haar moeilijk, kies dan altijd voor een natuurtint en het liefst 1 kleur donkerder dan je zou willen. Doordat er in onze haarverf geen ammonia, ppd, sulfaten en resorcinol zit, is de haarverf veel milder voor je haar. Je haar glanst na het verven en voelt zacht aan. Kies je dan een tint donkerder dan weet je ook zeker dat je een goede grijsdekking krijg. Onze kleurentool geeft je online advies. 

Tips als je voor de eerste keer je haar verft

Voordat je begint, zorg er dan voor dat je de gebruiksaanwijzing goed hebt gelezen. Hier staan de volgende tips al in: 

 • Doe 72 uur voordat je begint een allergietest door wat kleurcrème aan te brengen aan de binnenkant van je arm onder een pleister en laat dit 48 uur zitten. Als je geen reactie krijgt, kun je met een gerust hart je haar verven. Krijg je uitslag, een branderig gevoel of zelfs blaren, verf dan je haar niet.
 • Was je haar het liefst twee dagen voordat je je haar gaat verven en gebruik geen conditioner. Dit zorgt ervoor dat er een natuurlijk laagje op je hoofdhuid komt, zodat de verf beter pakt.
 • Meng de verf altijd in een plastic bakje en niet in metaal om chemische reacties te voorkomen.
 • Leg alles klaar en gebruik een oude handdoek en leg die over je schouders of trek een oud t-shirt aan tijdens het verven.
 • Bedek alles waar je geen haarverf op wilt met keukenrol of kranten. Je kunt keukenrol ook gebruiken om verfspetters weg te halen.
 • Voordat je gaat beginnen, doe je wat vette crème zoals vaseline op je voorhoofd langs je haargrens zodat er later geen kleur achter blijft op je voorhoofd/gezicht/oren.
 • Trek de plastic handschoenen aan voordat je begint, zodat je geen verf op je handen krijgt.
 • Als je kort haar hebt of je uitgroei doet, kan je de helft van de creme en de activator gebruiken. Met een weegschaal of maatbeker krijg je de juiste verhouding.
 • Gebruik een plastic kam om je haar in vier delen te splitsen.
 • Als je klaar bent met het verf aanbrengen, zet je de wekker op 35 minuten. Dus niet eerder!
 • Was je haar met lauwwarm water. Hoe kouder het water, hoe beter de kleur blijft zitten.
 • Gebruik na het uitspoelen de shampoo en conditioner om je haar te verzorgen. Heb je erg droog haar, laat de conditioner dan 5 minuten intrekken voordat je het uitspoelt.
 • Vermeid anti-roos shampoos. Deze zijn aggresiever waardoor de kleur sneller vervaagt.
 • Ga je naar het zwembad, doe dan conditioner in je haar voordat je gaat zwemmen. Chloor water bleekt je haar waardoor je kleur snel vervaagt.
Ik durf mijn haar niet zelf te verven. Wat zijn de risico's?

Als je nog nooit je haar zelf geverfd hebt, is het een stap om dit te veranderen. Het voordeel van thuis je haar verven is dat het een stuk voordeliger is en dat je het kan doen wanneer het jou uitkomt. Ondertussen kan je de was doen, een kopje koffie drinken of gewoon ontspannen. Je haar verven is niet moeilijk. Onze gebruiksaanwijzing legt je stap voor stap uit hoe je dit moet doen. De instructiefilmpjes laten je zien hoe het in de praktijk werkt. De kleurentool zorgt ervoor dat je haar niet oranje, geel of groen wordt. Je kunt bij ons maar vier tinten donkerder en twee tinten lichter, waardoor het resultaat altijd goed is. Doe wel 72 uur van tevoren een allergietest om zeker te weten dat je geen uitslag krijgt. De meeste mensen hebben geen allergie voor haarverf en al helemaal niet voor de haarverf van WECOLOUR. Toch kan je het beter voor de zekerheid even testen.