Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Haarkleuradvies van WECOLOUR

Naar de kleuren
Naar de kleuren
Ik heb permanent. Kan ik dan niet mijn haar kleuren?

Als je permanent in je haar hebt, dan adviseren wij om je om twee weken te wachten voordat je je haar verft. Permanent heeft een sterk effect op de kwaliteit van je haar. Is je haar erg beschadigd, dan kan je bij ons geen haarverf bestellen en adviseren wij je om naar de kapper te gaan. 

Hoe kies ik de kleurgroep waartoe ik behoor?

Haarkleuren zijn ingedeeld in vier groepen: zwart/bruin, blond, rood en grijs. Soms is het lastig om te bepalen in welke haarkleur groep je valt. Je kiest de kleurgroep die het beste overeenkomt. Als in de volgende stap blijkt dat je niet de juiste groep hebt gekozen, kan je altijd weer terug gaan en een andere groep kiezen. We hebben gekozen voor groepen om het overzichtelijk te houden. Als je twijfelt, kun je ons altijd een foto mailen en geven wij aan in welke kleurgroep je valt.

Wat moet ik doen als mijn haarkleur er niet tussen staat?

Wij hebben de haarkleuren ingedeeld in groepen en vervolgens in kleuren. Dat betekent dat je kiest uit een kleurhoogte. Haarkleuren kan je indelen in tien kleuren, van zwart tot lichtblond en in cijfers is dat van 1 naar 10, waarbij 1 dus zwart is en tien lichtblond. Zorg er altijd voor dat je haar schoon en gewassen is en kies de donkerste tint die in je ziet als je haar meerdere kleuren heeft.

Om te kunnen bepalen welke kleuren wij je kunnen aanbieden hebben we bruin/zwart ingedeeld in kleurhoogte 2 tot en met 5, blond hebben we ingedeeld in 6 tot en met 9 en rood is kleurhoogte 4 tot en met 7. Het gaat er dus niet om dat je exact jouw kleur kiest, maar aangeeft in welke kleurhoogte je haar zit. Soms is dit heel lastig. Je kunt ons altijd een foto mailen als je er niet uitkomt. Dan laten we je direct weten in welke kleurgroep en kleurhoogte we je indelen.

 

Hoe kies je het percentage grijs?

Zie je van een afstandje niet dat je grijze haren hebt, dan kies je voor 25%. Lijkt het op afstand alsof je een peper-zout kleurtje hebt, dan kies je 50%. Zien mensen op afstand dat je grijs bent, kies je 75% en ben je zowel op afstand als ook van dichtbij helemaal grijs, dan kies je 100%. Twijfel je, dan kan je ons een foto mailen

Ik heb henna in mijn haar. Welke haarverf kleur kan ik dan kiezen?

Als je henna in je haar hebt en je wilt je haar in een andere kleur verven, dan kan dit alleen als je een donkerdere kleur neemt dan de kleur die je nu met henna in je haar hebt. Een lichtere kleur pakt helemaal niet. 

Ik ben grijs, moet ik dan ergens op letten als ik mijn haar ga verven?

Als je grijs bent en je gaat je haar verven, is het verstandig om een natuurkleur te kiezen waar je je haar mee verft. Natuur kleuren dekken beter dan andere kleuren. Een natuurkleur is een kleur met .0 dus bijvoorbeeld 6.0, 7.0, 8.0 etc. Ook kan je de haarverf 10 minuten langer laten intrekken. Dit zorgt ervoor dat de dekking ook beter is. 

Hoe krijg ik een goede grijsdekking?

Als je grijs bent en je gaat je haar verven, wil je graag dat je een goede grijsdekking krijgt. Je kunt dan het beste kiezen voor een natuurkleur. Een natuurkleur is een kleur met .0 dus bijvoorbeeld 6.0, 7.0, 8.0 etc. Ook kan je de haarverf 10 minuten langer laten intrekken. Dit zorgt ervoor dat de dekking nog beter is. Zo krijg je de beste haarkleuring!

Hoe kies ik mijn huidige haarkleur?

Soms is het lastig om te kiezen welke haarkleur je hebt, omdat de kleuren die wij laten zien niet exact overeenkomen met jouw haarkleur. Kies dan de haarkleur die het dichtste bij jouw eigen haarkleur in de buurt komt. 
Wij hebben de kleuren zo ingedeeld dat de bruine tinten van bijna zwart naar lichtbruin gaan. De blonde kleuren van donkerblond naar heel licht blond en de rode kleuren van blond naar donkerbruin, maar dan in rode tinten.

Kom je er niet uit of twijfel je, dan kan je ons een mailtje sturen met een foto. Wij kunnen dan aangeven welke kleur je het beste kunt kiezen.