Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Na het haarkleuren

Naar de kleuren
Naar de kleuren
Ik vind de kleur toch niet mooi. Kan ik dan een andere kleur bestellen?

Je kunt je haar altijd donkerder verven, maar nooit lichter als je haar geverfd is. Wil je toch een lichtere kleur, ga dan naar de kapper. 

Mijn haar geeft nog steeds af tijdens het wassen. Is dat normaal?

Ja, 24 tot 48 uur na het verven kan de kleur nog afgeven tijdens het wassen.

De kleur rond mijn gezicht is donkerder dan in de rest van mijn haar.

De haartjes rond je gezicht zijn meestal fijner en nemen daardoor beter de verf op, waardoor het wat donkerder kan zijn dan de rest. Na een paar keer wassen, wordt dit al minder.

Kan ik mijn haar twee keer wassen na het verven?

Dat kan wel, maar let er wel op dat je een shampoo gebruikt voor geverfd haar. Dan blijft de kleur langer mooi.

Mijn haar is een beetje oranje geworden na het verven. Wat nu?

Als je veel warmte in je haar hebt, zie je dat na het verven vaak terug. Er zit een oranje of warme gloed overheen. Hou je van warme tinten, dan is het prima. Maar wil je dit niet, dan kan je beter een astint bestellen. Dit is dezelfde kleur, maar dan koeler en daarom niet oranje.

Wat kan helpen is een zilvershampoo. Als je je haar na het verven wast met zilvershampoo wordt de kleur iets minder warm. Uiteraard is dit per persoon weer verschillend. 

Mijn haar is te fel van kleur geworden

Hoe komt het dat je haarkleur te fel is geworden?
Het kan zijn, als je je haar in een koper of rode kleur hebt geverfd, dat de haarkleur wat te fel is geworden. Vaak is de oorzaak dat je haar te licht van kleur was, of dat je haar door zonlicht op highlights is opgelicht. Want hoe lichter de ondergrond,  hoe feller het eindresultaat na het verven. Ook kan het zijn dat je haar erg beschadigd of poreus was toen je het ging verven. Je haar zuigt de verf dan veel meer op.

Wat kun je doen als de haarverf te fel heeft uitgepakt?
Wat je het beste kunt doen, is je haar opnieuw verven maar dan met een natuurkleur. Verven in een natuurkleur, een kleur die eindigt op .0, neutraliseert de te felle haarkleur. Dus als je je haar bijvoorbeeld hebt geverfd met onze haarkleur 6.64, koperrood lichtbruin, kies dan voor de haarkleur 6.0, lichtbruin, om het nogmaals mee te verven. Vind je je haarkleur echt veel te fel uitgepakt, kies dan voor een tint donkerder verf in de natuurtint. Als je je haar in de 6.64 geverfd had, kun je in dat geval het beste kiezen voor de kleur haarverf 5.0, bruin. Je haar wordt dan wel een tint donkerder, maar de felle kleur zal dan nog meer geneutraliseerd worden.

 

Mijn haar is vlekkerig van kleur geworden na het haarverven

Hoe komt het dat het resultaat na het kleuren van je haar vlekkerig is?
Met onze haarverf blijven al aanwezige kleurnuances in je haar zichtbaar. Je krijgt dus nooit een helemaal egale kleur, dat is heel normaal. Zijn het niet deze al bestaande kleurnuances in je haar die het vlekkerige resultaat kunnen verklaren, dan is de oorzaak waarschijnlijk dat je de haarverf niet helemaal zorgvuldig en gelijkmatig hebt aangebracht.

Wat kun je doen om het vlekkerige verfresultaat weer goed te krijgen?
Verf je haar nog een keer opnieuw, dit kan meteen. Alleen als je heel droog, beschadigd of poreus haar heb, raden we je aan om toch een paar weken te wachten. Breng de haarverf extra secuur en gelijkmatig aan. En heb je de vorige keer wel genoeg haarverf gebruikt? 

Ben je door bestaande kleurverschillen in je haar bang dat je niet de gewenste haarkleur krijgt en dat het kleurresultaat vlekkerig wordt? Dan raden we aan je haar voor te pigmenteren. De haarverf pakt dan wel goed!

voorpigmenteren, hoe doe je dat?


 

Hoe krijg ik de verfresten van mijn voorhoofd af?

Je kunt verfresten verwijderen met make-up remover. Lukt dat niet, doe dan een beetje as van een sigaret op een nat watje en de kleur is er zo af.

Hoe bewaar ik de haarverf als ik nog over heb?

Je kunt haarverf heel erg lang bewaren. Is de tube geopend dan kan je het nog zes maanden bewaren. Doe de dop op de tube en bewaar het op een donkere plaats.

Hoe maak ik mijn kwast en bakje weer schoon?

Je kunt dit gewoon met water afspoelen en de volgende keer weer gebruiken.

Mijn hoofdhuid jeukt. Is dat normaal?

Mensen met een gevoelige huid, kunnen irritaties krijgen waardoor je hoofdhuid jeukt. In de meeste gevallen is het binnen een dag weer voorbij. Gaat het echt branden en heb je het gevoel dat je blaren krijgt, spoel de haarverf er dan direct uit. Als je vantevoren een allergietest doet, voorkom je dit probleem.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn haarkleur zo lang mogelijk mooi blijft?

Zorg ervoor dat je een goede shampoo en conditioner hebt die de haarkleuring beschermt. Dit is een zachte shampoo zonder oliën. Als je haar wast met lauw-warm water, blijft de kleuring ook langer zitten. Vermeid in ieder geval anti-roos shampoos. Deze zijn agressiever en zorgen er voor dat de kleur sneller vervaagt. Lig je regelmatig in het zwembad, doe dan conditioner in je haar voordat je het water in gaat. Dit beschermt je haar en voorkomt verbleking door chloorwater.

Ik ben niet tevreden met het resultaat

Als je niet tevreden bent over de haarverf van WECOLOUR, laat het ons weten! Misschien hebben wij een oplossing voor je en kun je met ons advies het nogmaals kosteloos verven, eventueel in een andere kleur. Wij vertrouwen erop dat je haar na ons haarverf advies wel een mooie kleur krijgt waar je tevreden over bent.

Wil je dit niet, dan krijg je je geld terug. We gaan niet in discussie.
 
Stuur ons een mail en we maken het geld over. 

De haarverf heeft niet goed gepakt

Heeft je nieuwe haarkleur niet goed gepakt?

Hoogstwaarschijnlijk is dit een van de redenen:

  • Misschien heb je je haar onlangs al gekleurd? Het kan zijn dat de haarverf die je gebruikte, een laagje om je haar heeft gelegd waardoor de nieuwe verf niet goed kan hechten aan je haar. Dit is vooral bij het gebruik van henna een reden dat andere haarverf niet pakt.  Als je met gewone haarverf (waar waterstof peroxide in zit) en dus ook WECOLOUR haarverf over henna heen verft, moet je zorgen dat er minimaal 3 weken tussen zit. En je kunt alleen een tint nemen in dezelfde kleurhoogte of donkerder. Heb je je haar recent geverfd, wil je nu kleuren met WECOLOUR maar weet je niet of de verf zal pakken? op je haar? Neem dan eerst een plukje aan de onderkant om te kijken hoe je haar erop reageert. Als de kleur uitpakt zoals je zou willen, dan kun je veilig je haar verven.
  • Heeft je haar recent een glansbehandeling ondergaan? Ook dan lag er voor het kleuren al een laagje om je haar heen waardoor de verf niet goed pakte.
  • Heb je geverfd op grijs haar? Grijs haar kan soms minder goed de verf opnemen en de verf kan minder goed de haarschacht bereiken.

Wat te doen?

  • Als je voor het kleuren met WECOLOUR andere verf hebt gebruikt en daar minimaal drie weken tussen zat, zul je helaas moeten wachten tot deze andere verf uit je haar is, of het eruit laten knippen.
  • Zat er minder dan drie weken tussen het kleuren met henna en daarna het kleuren met WECOLOUR? Probeer het dan nogmaals te verven met WECOLOUR minimaal drie weken erna. Want als het langer dan drie weken geleden gekleurd is met andere verf of henna, zou het kunnen dat WECOLOUR nu wel pakt op je haar.
  • Zijn waarschijnlijk je grijze lokken er de oorzaak van dat de verf niet pakte? Probeer dan een natuurtint van WECOLOUR. Dit is een kleur met een kleurnummer dat eindigt op .0. Kies bijvoorbeeld de zwart (1.0)donkerbruin (3.0), bruin (5.0), lichtbruin (6.0), donkerblond (7.0), natuurlijk blond (8.0), natuurlijk lichtblond (9.0) en de 10.01 zeer licht natuurlijk blond.