Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Tijdens het haar kleuren

Naar de kleuren
Naar de kleuren
Hoe voorkom ik dat er verf zichtbaar blijft bij de haarrand?

Voordat je de verf opbrengt, doe je wat vette crème op je voorhoofd bij je haargrens, langs je oren en in je nek zodat je na het verven geen sporen achterlaat. Als de crème op je haar komt, pakt het ook geen verf, dus kijk wel uit. Is er toch nog verf zichtbaar, dan kan je dit met make-up remover verwijderen. Lukt dat niet doe dan een beetje as van een sigaret op een nat watje en de kleur is er zo af.

Kan ik de haarverf overal in mengen?

Nee, je kunt de haarverf en de activator niet in alles mengen. Neem een kunstof bakje. Als je het in een metalen bakje mengt, oxideert de verf. Vandaar dat je ook geen metalen kam moet gebruiken tijdens het verven.

Wat is de verhouding haarverf en waterstofperoxide?

De meeste haarverf meng je met dezelfde hoeveelheid waterstofperoxide als bij WECOLOUR.Als je de kleurcrème van WECOLOUR gaat mengen met de activator (waterstofperoxide) dan is de verhouding bij ons voor bijna alle kleuren 1 op 1. Dit betekent dat je bij een hele tube van 60 ml kleurcrème ook 60ml waterstofperoxide moet mengen. Behalve bij de kleur 11.1 - zeer licht asblond. Daar is de verhouding 1 op 2. Dus 1 deel kleurcrème meng je met 2 delen activator. Je kunt onze haarverf ook bewaren. Maak dus niet teveel. Wil je alleen je uitgroei verven, neem dan 30 gram kleurcrème en meng dit met 30 gram waterstof peroxide. Wij gebruiken zelf altijd een keukenweegschaal met een plastic of glazen bakje om dit te wegen. Gebruik de kleurentool voor advies welke kleur je kunt bestellen of kies 1 van de 32 kleuren

Hoe voorkom ik dat er haarverf op mijn voorhoofd blijft?

Het beste kan je een beetje vette crème langs de rand van je haar op je voorhoofd doen. Dit voorkomt dat er haarverf op je voorhoofd komt.

Hoe lang moet ik haarverf in mijn haar laten zitten?

Bij de meeste merken haarverf is het zo dat je de haarverf 35 minuten laat intrekken. Als je de gebruiksaanwijzing volgt, kan het niet fout gaan. Ook de haarverf van WECOLOUR laat je 35 minuten intrekken. Alleen de 11.1 zeer licht asblond laat je 45 minuten intrekken.  

Wil je alleen je uitgroei verven, dan adviseren wij om dit ongeveer 20 minuten te laten intrekken. Daarna kan je de verf die over is in het bakje mengen met 1/3e deel water en dat doe je in de lengtes en de punten. Dit laat je samen nog 15 minuten intrekken en dan spoel je het uit. Zo belast je je haar veel minder, blijft de kwaliteit veel beter en gebruik je de haarverf van WECOLOUR, dan krijg je ook nog eens heel veel glans. De kleur blijft lang mooi en doordat er geen ammonia, sulfaten en andere agressieve ingrediënten in zit, is het veel beter voor je haar en je hoofdhuid. Probeer het eens. We hebben 32 kleuren, de haarverf is na opening houdbaar en mocht je om wat voor reden niet tevreden zijn, krijg je gewoon je geld terug.

Wat gebeurt er als ik haarverf langer in mijn laat zitten dan geadviseerd wordt?

Het is belangrijk om de instructies goed te lezen en deze te volgen. Heb je de haarverf er langer in laten zitten, dan kan de kleur donkerder zijn en misschien niet het gewenste resultaat opleveren. Je kunt altijd bij ons langskomen als je niet tevreden bent met het resultaat.

Wat gebeurt er als ik haarverf er eerder uitspoel dan in de instructies staat?

Als je de instructies niet volgt, kan het resultaat van het haar verven veel minder zijn dan verwacht. De dekking en de kleur zijn in ieder geval lichter dan aangegeven. Grijze haren zijn vaak niet goed gedekt en de kleur pakt minder goed.

Wat moet ik doen als ik haarverf in mijn ogen krijg?

Als er haarverf in je ogen komt, spoel het dan direct uit en neem contact op met je huisarts als je klachten krijgt.

Wat moet ik doen als de haarverf op mijn hoofdhuid brandt?

Als je een allergietest hebt gedaan en geen irritatie had, dan kan de verf geen kwaad. Heb je geen allergietest gedaan, dan adviseren wij je om de verf er direct uit te spoelen voordat het erger wordt.       

Wat moet ik doen als ik een allergische reactie krijg?

Als je tijdens het verven voelt dat je huid er niet tegen kan, spoel de verf er dan direct uit met lauw warm water. Je kunt even langs de huisarts of een dermatoloog gaan. Zij kunnen onderzoeken voor welke stof je allergisch bent. Geef het ook door aan ons. Wij zijn verplicht om incidenten te melden binnen 20 dagen.  Heb je een hele ernstige reactie, blijf dan vooral rustig, bel 112 en spoel de verf er met lauw warm water minimaal tien minuten uit. Houd je ademhaling en bewustzijn goed in de gaten. Heb je astmatische symptomen, hou je bovenlichaam dan rechtop. Heb je tekenen van een shock doe dan je benen omhoog en je hoofd naar beneden.

Ik heb haarverf over. Kan ik dit later weer gebruiken?

Als de haarverf nog in de tube zit, kan je het zeker nog bewaren en gebruiken voor de volgende keer. Heb je het al gemengd met waterstofperoxide, dan moet je het weggooien.