Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Tips voordat je je haar gaat kleuren

Naar de kleuren
Naar de kleuren
Kan ik een proefpakketje krijgen voor een allergietest?

Als je allergisch bent voor haarverf (en waarschijnlijk ben je dan waarschijnlijk allergisch voor de stof PPD), kun je bij ons een proefpakketje opvragen. Stuur ons een mailtje of facebookberichtje met je adres en je gewenste kleurnummer. Je krijgt dan wat kleurcrème opgestuurd waarmee je een allergietest kunt doen. 

Ik heb al eerder een allergie test gedaan, moet ik dat dan weer doen?

Als je al een allergietest hebt gedaan met onze haarverf, dan is het niet nodig om weer een test te doen. Heb je een test gedaan met een ander merk, dan adviseren wij je om wel een allergietest te doen.

Moet ik mijn haar wassen voordat ik het ga verven?

Nee, het is niet nodig ja haar te wassen voordat je het gaat verven, in tegendeel! Je brengt de haarverf op in droog, ongewassen haar. Het is sowieso beter om je haar niet te vaak te wassen, maar was je haar als je het gaat verven zeker 24 uur vantevoren niet. Er zijn dan meer natuurlijke oliën en talg op je hoofdhuid aanwezig die de hoofdhuid beter beschermen tijdens het verfproces. En op het pakken van de verf op je haar heeft het geen invloed.

Moet ik een allergietest doen?

Als het de eerste keer is dat je haarverf van WECOLOUR gebruik, adviseren wij je om een allergietest te doen. Veel mensen denken dat dit overbodig is, maar als blijkt dat je allergisch bent voor 1 van de ingrediënten, zul je blij zijn dat je de verf niet in je haar hebt en de test gedaan hebt. Je kunt een gratis proefmonstertje aanvragen als je eerst een test wilt doen voordat je de verf koopt.

Hoe doe je een allergietest?

Waarom testen?
In de haarverf van WECOLOUR zit geen ammoniak, geen PPD en geen parabenen. Vandaar dat we zeggen: 'as pure as possible'. Ook al is onze haarverf zo puur mogelijk, dit is geen garantie dat je niet allergisch kunt reageren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je allergisch bent voor een andere stof, zoals bijvoorbeeld TDS, die wij gebruiken als vervanger van PPD. 

Daarom zeggen wij: heb je WECOLOUR nog niet eerder gebruikt? Dan weet weet je nog niet zeker dat je WECOLOUR verdraagt. Je kunt het beste, voordat je bestelt, een gratis tester aanvragen om uit te sluiten dat je allergisch reageert. Bepaal wel eerst in welke kleur je je haar wilt verven en vraag de tester in die kleur aan. Om zeker te weten dat je WECOLOUR haarverf verdraagt, is het heel belangrijk de test op de beschreven manier uit te voeren. Op de juiste wijze testen duurt minimaal 72 uur en doe je zo:

Het uitvoeren van de allergietest
Als je de test gaat uitvoeren, doe dit dan altijd overdag en niet 's nachts! Je kunt je huid dan goed monitoren. Een reactie kan na een paar uur pas opkomen en kan 's nachts ongemerkt heel erg worden. Je moet de crème direct van je huid verwijderen als je voelt dat het gaat jeuken of prikken.

Je mengt een heel klein beetje van de activator en kleurcrème. Dit breng je aan op de binnenkant van je onderarm, onder een pleister. Dit laat je 72 uur zitten. Als je eerder last krijgt, haal je het direct van je arm af. Met dit mengsel kun je ook een klein plukje haar proberen. Is je huid erg gevoelig of reageer je heftig op PPD, doe dan wat crème op de bovenkant van de hand tussen de vingers in plaats van aan de binnenkant van je onderarm. Heb je geen reactie op je hand, dan zou je het nog een keer kunnen testen aan de binnenkant van je arm. Krijg je hier een beetje reactie, dan kan je nog wat crème aan de achterkant van je oor doen. Hier is je huid het dunst. Krijg je geen reactie achter je oor, dan kun je WECOLOUR echt zonder problemen gebruiken.


Bij een allergische reactie ontstaat op de plek roodheid en zwelling en soms zelfs een blaar. Bij een allergische reactie adviseren wij je om je haar niet te verven. Je kunt naar een dermatoloog gaan om er achter te komen welke stof de reactie veroorzaakt. Meer lezen over allergie voor haarverf? Neem een kijkje bij onze blogs over dit onderwerp: allergisch voor haarverf, gezonde haarverf, hoe kies je die en verf jij je haar zwart? 


vraag een gratis tester aan

Voorpigmenteren van je haar

Wanneer is het raadzaam je haar voor te pigmenteren?
Heb jij gedeeltelijk grijs haar, een grijze uitgroei of sterk opgelichte plukken in je haar zitten? En ben je bang dat de haarverf misschien niet goed zal pakken of dat je een vlekkerig kleurresultaat krijgt? Dan adviseren we je om die grijze of opgelichte lokken eerst voor te pigmenteren. En dat is echt niet zo ingewikkeld als het klinkt.

Hoe doe je dat, je haar voorpigmenteren?
Je brengt in je grijze of opgelichte haar de pure haarverf uit de tube aan, aangelengd met wat warm water. Dus niet met de activatorvloeistof. Gewoon in droog haar. Dit laat je 10 minuten intrekken. Na deze 10 minuten kleur je je haar op de gebruikelijke manier. Je brengt dan dus de met activatorvloeistof gemengde haarverf in je haar aan. Je hoeft de pure kleurcreme er dus niet eerst uit te spoelen.

Het resultaat zal op deze manier veel egaler en minder vlekkerig van kleur zijn! 

 

Ik heb al eerder een allergie test gedaan, moet ik dat dan weer doen?

Als je al een allergietest hebt gedaan met onze haarverf, dan is het niet nodig om weer een test te doen. Heb je een test gedaan met een ander merk, dan adviseren wij je om wel een allergietest te doen.

Hoe lang duurt het om je haar te verven?

Je bent in totaal ongeveer anderhalf uur bezig. De een is sneller dan de ander, maar wij raden je aan om het nauwkeurig te doen en er de tijd voor te nemen. 

Kan ik mijn haar verven als het droog of beschadigd is?

Je kunt je haar wel verven, maar hou er rekening mee dat de verf sneller vervaagt. Ook pakt de haarverf vaak donkerder op beschadigd en droog haar. Bestel dus een kleur lichter dan je zou willen. Is dit te licht, kan je het altijd nog donkerder kleuren. Maar geverfd haar kan je nooit lichter kleuren.
Verzorging is ook erg belangrijk. Onze shampoo en conditioner zijn speciaal ontwikkeld voor geverfd haar op dezelfde basis als de haarverf, dus zo puur mogelijk. Dit is veel beter voor je haar, waardoor je haar snel weer in goede conditie is.  Is je haar echt beschadigd, dan adviseren wij je om naar de kapper te gaan. Je gaat zien dat naarmate je WECOLOUR vaker gebruikt, de kwaliteit van je haar steeds beter wordt. De kleur blijft dan ook langer mooi en je haar glanst veel meer. Probeer het gerust. Ben je niet tevreden, krijg je zonder discussie je geld terug. 

Hoe weet ik of ik droog of beschadigd haar heb?

Droog haar is dof, voelt aan als stro, heeft gespleten punten en is moeilijk in model te brengen. Het haar voelt broos aan en is minder elastisch. Heb je het gevoel dat je haar beschadigd is, ga dan langs de kapper voor advies. Beschadigd haar is moeilijk te verven, omdat de verf minder goed pakt en sneller vervaagt.

Ik heb grijs haar. Moet ik dan op iets letten?

De verf van WECOLOUR heeft een hele goede dekking, ook op grijs haar. Je hoeft niets extra’s te doen als je grijs bent en je haar gaat verven. Dus als je verf zoekt voor grijs haar dan kan je zeker de haarverf van WECOLOUR gebruiken. Wel is het zo dat je beter 1 tint donkerder kunt bestellen dan je normaal gewend bent. Doordat er geen ammonia en ppd in de haarverf zit, is het veel milder in gebruik en veel beter voor je haar. Dit heeft wel effect op de dekkracht. Je haar ziet er heel natuurlijk uit, je ziet geen deken van haarverf over je haar, maar voor sommige mensen is een natuurlijke dekking niet genoeg. Probeer dan 1 tint donkerder. Ook zijn de natuurtinten beter dan de andere tinten. Dit zijn de kleuren met een .0 erachter dus zwart, donkerbruin, bruin, lichtbruin, donkerblond, natuurlijk blond en zeer licht natuurlijk blond. Probeer het gerust. Ben je niet tevreden, krijg je zonder discussie je geld terug.

Hoe vaak moet ik mijn haar verven?

Hoe vaak je je uitgroei verft is per persoon verschillend en ook een persoonlijke keuze. Bij de één valt de uitgroei minder op dan bij de ander. Of je ervaart je uitgroei niet als storend. Bij krullend haar valt uitgroei ook wat minder op dan bij erg stijl haar. Bij sommige mensen groeit het haar ook sneller dan bij anderen, en zie je dus sneller een uitgroei ontstaan. Gemiddeld kun je er van uit gaan dat je je haar vanwege een storende uitgroei één keer in de vier tot zes weken moet verven. Je kunt dan het beste alleen je uitgroei doen. Alleen je uitgroei verven kun je meestal twee keer achter elkaar doen. De derde keer adviseren wij om weer je hele haar te verven, omdat de kleur in je lengtes inmiddels toch wat vervaagt. 

WECOLOUR haarfverf is niet belastend voor de conditie van je haar, in tegendeel. Wat dat betreft kun je dus met een gerust hart je haar of uitgroei verven zovaak je wilt. Alleen onze kleur 11.1, de zeer licht asblond, is door de 9% waterstofperoxide minder mild voor je haar.

In een pakket van WECOLOUR zit een tube met 60ml haarverf. Met de activator erbij heb je 120 ml haarverf, en zelfs 180 ml bij de 11.1. Je kunt hier dus makkelijk drie keer je uitgroei mee verven. Na opening is de haarverf 12 maanden houdbaar. Er zijn 32 kleuren waar je uit kunt kiezen, die bijna allemaal grijsdekkend zijn. Alleen de 11.1 zeer licht abslond is niet geheel grijsdekkend. Wil je zeker weten dat je een grijsdekkende kleur bestelt, maak dan gebruik van onze haarkleur adviestool.

Bekijk de instructievideo over het verven van je uitgroei.

Als mijn haar al geverfd is, kan ik het dan zelf lichter verven?

Nee, dat kan niet. Geverfd haar kan je alleen donkerder verven. Wil je het lichter hebben, moet je het eerst blonderen. Wij raden je aan om dit door de kapper te laten doen.

Als mijn haar al geverfd is, kan ik het dan donkerder verven?

Ja, dat kan. Je kunt je haar altijd donkerder verven. Als je heel blond bent en je wilt je haar veel donkerder verven, is het beter om dit door je kapper te laten doen. Er is een kans dat je haar dan niet de kleur krijgt die je zou willen.

Ik wil alleen mijn uitgroei opnieuw verven? Kan dat?

Als je alleen je uitgroei wilt verven, kan dat zeker. Je volgt gewoon de gebruiksaanwijzing en doe hierbij de haarverf alleen op je uitgroei. Je laat dit 20 minuten zitten en vervolgens verdun je de haarverf die nog in je bakje zit met wat water. Dit kan je dan gebruiken om je lengtes wat bij te kleuren. Na 15 minuten was je de haarverf eruit. Wil je je lengtes niet opfrissen, dan laat je de haarverf 35 minuten zitten.

Ik heb mijn haar al eerder geverfd en wil nu een andere kleur. Kan dat?

Als er nog kleur in je haar zit dat niet je eigen kleur is, dan kan je het alleen donkerder verven. Je kunt dan niet kiezen voor een lichtere kleur tenzij je het bij de kapper laat verven.

Hoe zorg ik ervoor dat ik geen verf in de badkamer krijg?

Je kunt het beste een oud t-shirt en oude handdoeken gebruiken. Voordat je de verf gaat mengen, trek je handschoenen aan en doe je wat vaseline op je voorhoofd om te voorkomen dat er verf op je hoofd zichtbaar blijft. Leg eventueel iets onder het verfbakje waar je de verf in gaat mengen en zorg ervoor dat je de kwast altijd in het bakje legt en niet in de wasbak. Spoel je haar af onder de douche, dat heb je minste kans op vlekken.

Hoe krijg ik een goede dekking van mijn grijze haren?

Als je erg grijs bent en je haar gaat verven, wil je dat de haarverf grijsdekkend is. Je kunt het beste gaan voor een lichte kleur zodat de uitgroei minder opvalt. Doordat er geen ammonia en ppd in onze haarverf zit, kan het soms zijn dat de dekking iets transparanter is. Wil je echt een zware dekking, kies dan voor 1 tint donkerder. Natuurkleuren dekken ook altijd beter dan de andere kleuren. De natuur kleuren die wij hebben zijn zwart (1.0), donkerbruin (3.0),  bruin (5.0), lichtbruin (6.0), donkerblond (7.0), natuurlijk blond (8.0) en licht natuurlijk blond (10.01). Ook kan je de haarverf iets langer laten zitten dan 35 minuten. Dan krijg je een betere grijsdekking van je haar. Heb je dun haar kies dan eventueel voor een tint donkerder en heb je dik haar, kan je ook een tint lichter doen. Dik haar pakt namelijk veel meer pigment. Dat geldt ook voor beschadigd haar. Kijk hier voor alle kleuren.

Moet ik alle haarverf gebruiken?

Als je kort haar hebt of je wilt alleen je uitgroei verven, heb je geen volledige tube kleurcrème nodig, maar kan je ook met een halve tube doen. Je mengt dan de helft van de tube kleurcrème met een half flesje activator. Het beste neem je een keukenweegschaal en weeg je 30 gram kleurcrème met 30 ml activator. Je kunt de kleurcrème na opening nog 6 maanden bewaren.