Home Shop Haarkleuren Over ons FAQ Blog Contact Het productVoordat je je haar kleurtTijdens het haar kleurenNa het haarkleurenOnze haar kleurenVoor de eerste keer je haar kleurenHaarverf onlineMijn accountWECOLOUR haarkleuradviesBestellen Instructie video'sVideo reviews
Voor 16:00 uur besteld, is zelfde dag verstuurd  Gratis verzending in NL Niet goed, geld terug! Na opening houdbaar Stapelkorting Klantenbeoordeling: 8.7

Hoe doe je een allergietest als je je haar wilt verven?

Naar de kleuren
Naar de kleuren

Waarom testen?
In de haarverf van WECOLOUR zit geen ammoniak, geen PPD en geen parabenen. Vandaar dat we zeggen: 'as pure as possible'. Ook al is onze haarverf zo puur mogelijk, dit is geen garantie dat je niet allergisch kunt reageren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je allergisch bent voor een andere stof, zoals bijvoorbeeld TDS, die wij gebruiken als vervanger van PPD. 

Daarom zeggen wij: heb je WECOLOUR nog niet eerder gebruikt? Dan weet weet je nog niet zeker dat je WECOLOUR verdraagt. Je kunt het beste, voordat je bestelt, een gratis tester aanvragen om uit te sluiten dat je allergisch reageert. Bepaal wel eerst in welke kleur je je haar wilt verven en vraag de tester in die kleur aan. Om zeker te weten dat je WECOLOUR haarverf verdraagt, is het heel belangrijk de test op de beschreven manier uit te voeren. Op de juiste wijze testen duurt minimaal 72 uur en doe je zo:

Het uitvoeren van de allergietest
Als je de test gaat uitvoeren, doe dit dan altijd overdag en niet 's nachts! Je kunt je huid dan goed monitoren. Een reactie kan na een paar uur pas opkomen en kan 's nachts ongemerkt heel erg worden. Je moet de crème direct van je huid verwijderen als je voelt dat het gaat jeuken of prikken.

Je mengt een heel klein beetje van de activator en kleurcrème. Dit breng je aan op de binnenkant van je onderarm, onder een pleister. Dit laat je 72 uur zitten. Als je eerder last krijgt, haal je het direct van je arm af. Met dit mengsel kun je ook een klein plukje haar proberen. Is je huid erg gevoelig of reageer je heftig op PPD, doe dan wat crème op de bovenkant van de hand tussen de vingers in plaats van aan de binnenkant van je onderarm. Heb je geen reactie op je hand, dan zou je het nog een keer kunnen testen aan de binnenkant van je arm. Krijg je hier een beetje reactie, dan kan je nog wat crème aan de achterkant van je oor doen. Hier is je huid het dunst. Krijg je geen reactie achter je oor, dan kun je WECOLOUR echt zonder problemen gebruiken.


Bij een allergische reactie ontstaat op de plek roodheid en zwelling en soms zelfs een blaar. Bij een allergische reactie adviseren wij je om je haar niet te verven. Je kunt naar een dermatoloog gaan om er achter te komen welke stof de reactie veroorzaakt. Meer lezen over allergie voor haarverf? Neem een kijkje bij onze blogs over dit onderwerp: allergisch voor haarverf, gezonde haarverf, hoe kies je die en verf jij je haar zwart? 


vraag een gratis tester aan