Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
  5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

  7 haargerelateerde weetjes die jij zeker weten nog niet wist!

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  Bij WECOLOUR weten we vanzelfsprekend héél veel over onze eigen haarverf. En ook best veel van haar. Dachten we. Tot ik eens ging googelen om wat nieuwe haarwetenswaardigheden te achterhalen. Wist jij bijvoorbeeld dat afgeknipt haar in kapsalons soms wordt bewaard en ingezameld met een heel apart doel? (En nee, niet voor stichting Haarwensen!). En heb je wel eens van co-washing gehoord? Of wist jij dat uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt dat van de vier natuurlijke haarkleuren zwart, bruin, blond en rood het blonde mensen zijn met het hoogste IQ? Ja, dat is echt waar!

  Afgeknipt haar beland in zee... maar wel met een goed doel!

  Per jaar zijn er 2500 gevallen wereldwijd waarbij een tanker olie in zee lekt. Minimaal. Met desastreuze gevolgen voor het milieu. In San Francisco (VS) is een non-profit organisatie die Matter of Trust heet. Een partner van deze organisatie, kapper én uitvinder, merkte hoe goed haar olie opneemt. Hij vond het zonde om al het afgeknipte haar in zijn salon zomaar weg te gooien en startte uiteindelijk met de oprichtster van Matter of Trust een project om met dat haar in zee gelekte olie op te ruimen. Het ingezamelde, afgenipte haar, wordt in grote nylon 'worsten' geperst die in zee worden gelegd om te voorkomen dat olie de stranden bereikt en olie uit zee te absorberen. Met groot succes wordt dit idee toegepast. Wat een fantastisch initiatief!

  olie-uit-zee

  ingezameld haar in 'worsten', klaar voor gebruik!

  Co-washing

  Je hoort het steeds vaker, experimenten van óf mensen die hun haar veel minder vaak óf soms helemaal niet meer met shampoo wassen. Dit met het idee dat shampoo niet goed is voor je haar of voor je hoofdhuid én de verwachting dat je haar er voller, gezonder en mooier uit gaat zien. Er is een duidelijke trend gaande, waarin shampoo niet meer vanzelfsprekend gebruikt wordt. Of de shampoo bepaalde ingredienten niet meer mag bevatten. Wij juichen dat bij WECOLOUR toe, en raden je natuurlijk aan om onze 'gezonde' shampoo en conditioner te gebruiken of, nog beter en zachter voor je haar: Dark Bamboo. Ook worden allerlei alternatieven manieren van het wassen van je haar toegepast zoals het gebruik van soapbars of soms heel rigoureus: helemaal niet meer wassen.

  Co-washing is ook een trend die hierin thuishoort. Het betekent het 'wassen' van je haar met.... conditioner! Bij deze methode gebruik je conditioner op de manier zoals je je haar met shampoo wast. 'co' staat dus in dit begrip gewoon voor conditioner! Je maakt je haar goed nat, neemt een flinke hoeveelheid conditioner en masseert deze in op je hoofdhuid. Vervolgens kam je je haar voorzichtig van je hoofdhuid tot aan de punten door met een kam waarvan de tanden wijd uit elkaar staan. Zo voorkom je klitten en kam je dode haren uit. Wel adviseert Real Simple om elke twee tot vier weken je haar wel te wassen met shampoo. Dit om de build-up van conditioner en andere haarproducten uit te wassen. Co-washing is heel geschikt voor mensen met droog, krullend of golvend haar!  Helaas minder voor fijn of steil haar.

  Blondjes hebben meer...brains!

  Ben jij een blondie? Je hebt vast meer dan eens een opmerking naar je hoofd gekregen als je een niet zo slimme opmerking maakte. Maar een onlangs uitgevoerd IQ-onderzoek onder bijna 11.000 Amerikanen toonde aan dat blanke vrouwen met blond haar nét wat hoger scoren dan brunettes, rood- en zwartharigen. Yes! De (van nature) blonde vrouwen hadden een gemiddeld IQ van 103.2, brunettes scoorden 102.7, roodharigen 101.2 en (blanke) vrouwen met zwart haar 100.5. Om nou te zeggen dat de blondines er met kop en schouders boven uit steken is een beetje teveel van het goede, maar de uitdrukking 'dom blondje' kun jij de volgende keer weerleggen in ieder geval!

  Chemo en je haar niet kwijtraken?

  Haaruitval door chemotherapie bij vrouwen is te verminderen bij maar liefst de helft van de kankerpatiënten. Patienten die chemobehandeling moeten ondergaan, verliezen in veel gevallen hun haar. Of je nou wegens cosmetische redenen je haar het liefst zou behouden of vanwege je privacy (je loopt dan immers niet voor iedereen zichtbaar zonder haar rond): er bestaat een methode die toegepast kan worden terwijl je chemo ondergaat. Deze 'cool cap' methode voorkomt daarmee (ongewenste) vragen en behoudt dus je privacy. 

  Volgens Corina van den Hurk, werkzaam bij het Integraal Kankercentrum in Eindhoven, blijkt dat door de zogenaamde 'cold caps' methode, kankerpatiënten met chemotherapie minder last van haaruitval kunnen hebben. Met een speciale koelmethode zou je haaruitval tegen kunnen gaan. De haarfollikels gaan door de kou als het ware in winterslaap. Volgens de Eindhovense onderzoeker zouden veel meer mensen van de behandeling kunnen profiteren dan nu het geval is, als hier meer bekendheid over is. Het is niet voor iedereen een geschikte methode, maar wel een goed alternatief voor sjaaltjes, hoeden en pruiken.

  Jongeren in Amsterdam verkopen massaal hun scooter

  Snorfietsen, scooters met een blauw kenteken, begrensd tot 25 kilometer per uur zijn in Amsterdam in april dit jaar verbannen van het fietspad naar de rijbaan. Daarom is nu ook voor deze snorscooters een helmplicht ingevoerd. Sinds de invoering van de helmplicht is er een opvallend aantal jongeren dat hun vervoermiddel te koop aanbiedt. Hippe haren zijn belangrijker en een helm verpest dat! Ook het gevoel van onveiligheid, nu plotseling op de rijbaan met grote voertuigen die twee keer zo hard rijden, zal hier een rol in spelen.

  Sterk verhaal, uh... haar!

  Haar, het lijkt soms fijn en broos maar stiekem is het eigenlijk mega sterk. Door zijn bijzondere bouw kan een enkele haar met een doorsnede van 0,05mm – 0,10mm de trekkracht van een gewicht van ongeveer 100 g (bijvoorbeeld een middelgrote appel) weerstaan. Gemiddeld telt een mensenhoofd 100.000 haren en dat betekent dat jouw bos haar sterk genoeg is voor het optillen van een middelgrote boomstam. Proberen is overigens op eigen risico ;-). 

  Broodverbeteraar in de vorm van Chinees mensenhaar

  Misschien valt deze eigenlijk niet onder de luchtige weetjes want wij vinden deze nogal smerig... In China gebruiken ze namelijk mensenhaar om het aminozuur L-cysteïne aan te ontrekken. Deze stof wordt op zijn beurt dan weer gebruikt als hulpgrondstof die bakkers aan deeg toevoegen om de malsheid van hun brood te verbeteren. Gelukkig wordt in Nederland vaak de plantaardige variant van deze stof gebruikt waardoor de kans erg klein is dan ons smeuïge broodje Chinees mensenhaar bevat. Hmm, eetsmakelijk. 

  Zo dat waren de luchtige weetjes op deze warme dag. Wij gaan weer heerlijk van het zonnetje genieten. Jij ook? Vergeet je haar niet te behandelen met onze Argan Silk met UV-filter.

  Onze klanten aan het woord

  Ik vind de dark bamboo shampoo geweldig, wil geen andere shampoo meer. Het haar is veel steviger.......

  Jose B

  Haarverf zeer licht asblond 11.1 gebruikt op mijn grijze haar. Prettig product, dekt goed. Voor kort haar is gebruik van de helft voldoende.

  Mieke