Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu

9 stappen voor een optimale verzorging van je haar

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

Wat is de optimale verzorging voor gezond haar? Denk aan het gebruik van een serum of masker, een regelmatig bezoekje aan de kapper en het gebruik van een milde shampoo en conditioner. In dit blog leggen we je in 9 stappen uit hoe je jouw haar het beste kan verzorgen.

 1. Gebruik producten uit dezelfde verzorgingslijn 

  Het is verstandig om gebruik te maken van verschillende producten, maar wel uit dezelfde lijn. De ingrediënten van de producten uit dezelfde verzorgingslijn versterken elkaar en zorgen op die manier voor een optimaal resultaat. Gebruik producten die puur zijn en geen sls, siliconen en parabenen bevatten. Dit zijn chemische stoffen die schadelijk zijn voor het haar en de hoofdhuid, dit kan onder andere voor irritatie zorgen.

 2. Het wassen van het haar 

  Het is verstandig om je haar te wassen met een milde shampoo. Gebruik een shampoo die geen sls, sulfaten en parabenen bevat. Denk hierbij aan onze Dark Bamboo. Deze shampoo reinigt, zuivert en verzorgt het haar. De Dark Bamboo is geschikt voor alle haarsoorten, maar dit product zal het beste effect hebben op haar dat extra verzorging nodig heeft. De Dark Bamboo is extra mild doordat het zo puur is en is een shampoo en conditioner in één, handig! Ook onze shampoo is een milde shampoo zonder sls en parabenen. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor geverfd haar, deze shampoo geeft het geverfde haar extra verzorging en zorgt ervoor dat de kleur van het geverfde haar langer mooi blijft. Masseer tijdens het wassen van je haar goed de hoofdhuid, het masseren van de hoofdhuid zorgt voor een goede bloedsomloop en stimuleert de haargroei. Probeer het haar daarbij niet te vaak te wassen, het liefst maximaal twee keer per week.

 3. Het gebruik van conditioner 

  Gebruik na het wassen van het haar een conditioner. Conditioner zorgt ervoor dat het haar doorkambaar is en geeft het haar een mooie glans. Zorg hierbij ook weer dat je een product gebruikt zonder sls en parabenen. Onze conditioner bevat deze stoffen niet. Onze conditioner is speciaal ontwikkeld voor geverfd haar, deze conditioner geeft het geverfde haar extra verzorging en zorgt ervoor dat de kleur van het geverfde haar langer mooi blijft. De conditioner hydrateert het haar, voedt en brengt het weer in balans.

 4. Extra verzorging met een haarmasker 

  Wil je je haar een extra boost geven? Gebruik dan een haarmasker. Een haarmasker werkt verzorgend, diepwerkend en vochtinbrengend. Nadat je je haar gewassen hebt, verdeel je het masker over handoekdroog haar, kam het goed door en laat het een paar minuten intrekken. Spoel het daarna goed uit. Tip: spoel het masker uit met koud water. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten en de voedende ingrediënten zich op kunnen sluiten in het haar, met als resultaat dat het haar veel minder pluizig en dof is! Onze Colour Mask is hiervoor zeker geschikt, dit masker kan je ook aan de kleurcrème en activator toevoegen tijdens het verven. Het masker beschermt en herstelt de hoofdhuid en het haar tijdens het verven.

 5. Natuurlijk laten drogen 

  Na het wassen van het haar is het veel beter voor je haar om het natuurlijk op te laten drogen aan de lucht en niet de föhn erbij te pakken. De hitte van de föhn zorgt ervoor dat het haar beschadigt en erg droog wordt. Dep het haar na het wassen met je handdoek droog, wrijf niet! Dit beschadigt namelijk de haarzakjes en het haar kan hierdoor broos worden. Nat haar is erg kwetsbaar, kam het haar daarom door met een grove kam, een grove kam zorgt ervoor dat het natte haar zo min mogelijk beschadigd wordt.

 6. Voedend haarserum 

  Nadat je uit de douche bent gestapt en je haar met je handdoek droog hebt gedept, is het verstandig om voor een optimaal resultaat een serum aan het haar toe te voegen. Een haarserum voedt het haar, hydrateert het haar en zorgt voor een zijdezachte glans. Onze Argan Silk is een haarserum met een rijke, verzorgende formule voor je (geverfde) haar. De Argan Silk bevat geen sls, parabenen, resorcinol en peg, dit zorgt ervoor dat de Argan Silk zo puur mogelijk is en ook mensen met een erg gevoelige huid dit serum kunnen gebruiken. Concentreer je bij het aanbrengen van de Argan Silk vooral op de lengtes en de punten van het haar. Het zorgt ervoor dat het haar gezond blijft en de elasticiteit van het haar verbetert. Daarbij zorgt de Argan Silk er ook voor dat het haar beschermd is tegen hitte en UV-stralingen van buitenaf.

 7. Regelmatig knippen 

  Ook is het verstandig om het haar regelmatig te knippen, dit zorgt ervoor dat het haar gezond blijft en dat je geen droge en gespleten punten krijgt. Het haar oogt hierdoor ook veel gezonder!

 8. Gebruik de juiste haarverf 

  Het verven van het haar is een chemisch proces en tast het haar aan. Gebruik daarom verf die zo puur mogelijk is en dus zo min mogelijk chemische ingrediënten bevat. Veel haarverf bevat ammonia, ppd, resorcinol en parabenen. Deze producten zijn niet alleen schadelijk voor het haar, maar ook voor de hoofdhuid. Onze WECOLOUR haarverf is haarverf van kapperskwaliteit. De haarverf bevat geen ammonia, ppd, resorcinol en parabenen, dit zorgt ervoor dat de haarverf dus veel minder schadelijk is. Om te zorgen dat de haarverf nog minder schadelijk is voor het haar en de hoofdhuid, is het verstandig om het Colour Mask toe te voegen tijdens het verven.

 9. Let op met stylingsproducten 

  Veel stylingsproducten bevatten parabenen. Parabenen kunnen zorgen voor irritatie van de hoofdhuid en dit willen we natuurlijk voorkomen! Gebruik bijvoorbeeld onze Volume Mousse, deze mousse is zo puur mogelijk en bevat geen sulfaten en parabenen. De mousse geeft het haar meer volume en brengt het gemakkelijk in model, daarbij plakt de mousse niet en wordt het haar niet onnodig hard. De volume mousse beschermt je haar tegen hitte en zorgt er ook voor dat de kleur van je haar wordt beschermd.

Met deze tips krijg jij een optimale verzorging voor gezond haar!

Shop onze verzorgingsproducten

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze klanten aan het woord

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

De haarverf van We Colour is absoluut geweldig. Zeer zacht voor het haar( heb heel fijn haar), gemakkelijk aan te brengen. Zeer prettig ruikende haarverf. Pakketje past in de brievenbus en alles wat je nodig hebt om het haar te verven, zit erbij.  Ben superblij dat ik We Colour ontdekt hebt, gebruik alleen nog deze haarverf!

Coby