Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

De inwerktijd van haarverf; feiten en fabels

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

We krijgen vaak de vraag hoe lang haarverf moet inwerken. Mensen zijn hier vaak heel onzeker over. WECOLOUR haarverf laat je minimaal 35 minuten intrekken vanaf het moment dat de verf in je gehele haar is aangebracht.

De inwerktijd van WECOLOUR haarverf is meestal 35 minuten

Leidend is natuurlijk de gebruiksaanwijzing die bij de specifieke verf zit. Want de inwerktijd kan per merk, lijn en zelfs specifieke kleur verschillen. Lees dus allereerst de gebruiksaanwijzing van de betreffende (kleur) haarverf goed door. Daarin staat hoe je de verf het beste kunt aanbrengen op je haar en hoe lang je het vervolgens moet laten intrekken. Eventueel is de gebruiksaanwijzing van WECOLOUR ook online na te lezen: gebruiksaanwijzing WECOLOUR haarverf. Voor iedere kleur kun je deze online gebruiksaanwijzing nalezen.

Alleen de kleur zeer licht asblond heeft een andere gebruiksaanwijzing, omdat de inwerktijd 45 minuten bedraagt in plaats van 35 en omdat de verhouding kleurcrème met activator anders is. Hier lees je deze na: gebruiksaanwijzing 11.1.

Vanaf welk moment gaat de inwerktijd van de haarverf in?

De inwerktijd van de haarverf laat je ingaan op het moment dat de haarverf in de laatste plukken van je haar is aangebracht.
Dat er dan een verschil in inwerktijd is tussen de eerste contouren die je inzet en de laatste plukjes waar je haarverf op aanbrengt, maakt hierbij niet uit. Ook niet als je de tijd neemt om de haarverf aan te brengen.

maximale inwerktijd
Een maximumtijd dat de verf in je haar mag zitten is er eigenlijk niet. Het kleureffect wordt wel iets intenser als je het langer laat inwerken, maar het kan niet echt donkerder of een andere kleur worden. De verf is namelijk na een bepaalde tijd uitgewerkt. Dus ook al vergeet je de tijd en zit de haarverf langer in je haar, er is geen verschil in kleur als het 45 minuten of twee uur in je haar zit. Maar je geen zorgen!

minimale inwerktijd
Andersom werkt dat ook door; een kleur wordt niet lichter door de verf korter in te laten werken. De haarverf heeft daarentegen juist echt een minimumtijd nodig om tot de juiste kleurontwikkeling te komen. Laat het dus nooit korter inwerken dan de aangegeven tijd. Bij sommige kleuren is het zelfs zo dat de kleurtint juist in het laatste gedeelte van het verfproces tot ontwikkeling komt.

Soms 45 minuten inwerktijd

Bij de meeste haarverfkleuren van WECOLOUR is een (minimale) inwerktijd van 35 minuten goed. Soms is het beter een tijd van 45 minuten aan te houden. Wanneer is dit het geval?

  •  je hebt stug of grijs haar waar haarverf moeilijk in doordringt
  • je verft met de zeer licht asblond 11.1
  • je hebt ervaren dat de verf eerder niet optimaal dekte. Dit is vaker het geval bij rode tinten of astinten.

Inwerktijd haarverf bij grijs of stug haar
Bij grijs haar verloopt het verfproces iets langzamer, omdat grijs haar over het algemeen veel stugger en weerbarstiger is. De verfpigmenten hebben meer tijd nodig om daardoor heen te dringen alvorens zij hun werk kunnen doen. Bij grijs haar kun je dus de verf beter 45 minuten laten intrekken vanaf het moment dat je de laatste verf in je haar hebt aangebracht. Je weet dan zeker dat ook je grijze haar goed gedekt is.

Lees hier nog meer tips voor een goede dekking van grijs haar. Ook kun je je haar eerst voorpigmenteren met kleurcrème of waterstof peroxide. De haarschubben krijgen dan al wat pigment of staan juist wat meer open, waardoor de haarverf beter in het haar kan dringen.

Inwerktijd haarverf askleuren

Inwerktijd askleuren haarverfBij askleuren (4.1- as donkerbruin, 5.1- asbruin, 6.1 - as lichtbruin, 7.1 - as donkerblond, 8.1 - asblond, 9.1 as lichtblond, 10.01 - zeer licht natuurlijk blond, 10.11 extra as lichtblond en 11.1 - zeer licht asblond) ontwikkelt de astint zich pas in de laaste fase van het verfproces. Het is dus vooral bij deze kleuren belangrijk dat je het lang genoeg in laat trekken, maak er dus maar gerust 45 minuten van vanaf het moment dat je helemaal klaar bent met het aanbrengen van de haarverf.

Haarverf te lang laten inwerken

Heb je je in de tijd vergist? Of ben je tijdens het inwerken van de verf in slaap gevallen? Geen paniek! De haarverf is op een gegeven moment uitgewerkt in je haar, en doet dus na verloop van tijd helemaal niets meer. Er kunnen zich geen vreemde kleuren ontwikkelen doordat je de verf er te lang in hebt laten zitten. Ook is de WECOLOUR haarverf niet slecht voor je haar. Er is dus ook geen schade aan je haar aangericht. Heb je de verf er echt veel langer in laten zitten? Dan is het enige risico dat de kleur wat donkerder uitvalt dan je misschien had gewild.

Helaas kun je geverfd haar niet direct lichter verven, een lichtere kleur kun je echt pas proberen 8 tot 10 weken na het verven. Vandaar dat wij bij twijfel, of bij askleuren adviseren om voor een tint lichter te kiezen. Vind je jouw haar te donker, lees dan onze tips hoe je geverfd haar lichter kunt maken.

Haarverf te snel uitgespoeld

Het lijkt ons dat de kans heel klein is dat je de verf te snel uitspoelt. Maar wat er dan zou gebeuren, is dat de dekking waarschijnlijk niet optimaal is en mocht je grijs haar hebben, dan is de kans erg klein dat je grijze haar gedekt is.

Bij askleuren is de kans groot dat de kleur niet koel is geworden maar warmer dan je had gehoopt. In deze gevallen kun je het beste je haar nogmaals verven met dezelfde kleur en deze keer de inwerktijd wel goed toepassen. Omdat WECOLOUR niet belastend is voor je haar, kun je het direct opnieuw verven.

Andere factoren

Er zijn naast de inwerktijd nog andere factoren die invloed kunnen hebben op de inwerking van de verf op je haar.

gebruik haarverf op ongewassen haar
In onze gebruiksaanwijzing staat dat je je haar het liefst minimaal twee dagen voor je verfbeurt niet moet wassen. Dit heeft twee redenen. Door de natuurlijke talg en vetten op je hoofdhuid bescherm je deze tegen inwerking van de verf. Maar er wordt ook beweerd dat je haarschubben zachter worden door de inwerking van deze oliën. Hierdoor zou de verf beter in je haar kunnen dringen.

de temperatuur is van invloed
Wij gaan ervan uit dat je je haar verft en laat inwerken bij kamertemperatuur. Bevind je je echter in een beduidend koudere omgeving, dan wordt de werking van de verf minder. Warmte is nodig voor een goede werking van de verf.

vershoudfolie
Gebruik geen plastic folie om je haar tijdens het inwerken van de verf. De verf heeft namelijk zuurstof nodig. Door deze oxiderende werking kan de verf haar werk doen.

aluminiumfolie
Aluminiumfolie zou je wel kunnen gebruiken om je haar tijdens het inwerken van de verf. Je haar houdt dan de warmte van je hoofdhuid beter vast, wat de inwerking ten goede kan komen. Je hoeft dit niet te doen, behalve als je er ervaring mee hebt dat de verf eerder niet optimaal dekte. Zorg er wel voor dat de aluminiumfolie losjes om je hoofd zit en dat je het niet helemaal luchtdicht verpakt.

video instructie
Meer weten over het verven van je haar op de juiste manier? Bekijk onze instructiefilm waarin we stap voor stap uitleggen hoe je zelf je haar verft.

Hopelijk hebben wij je in deze blog antwoord gegeven op al je vragen voor wat betreft de inwerktijd van haarverf. 

Shop je nieuwe kleur

 

Onze klanten aan het woord

Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

Gerda uit Nijkerkerveen

De haarverf van We Colour is absoluut geweldig. Zeer zacht voor het haar( heb heel fijn haar), gemakkelijk aan te brengen. Zeer prettig ruikende haarverf. Pakketje past in de brievenbus en alles wat je nodig hebt om het haar te verven, zit erbij.  Ben superblij dat ik We Colour ontdekt hebt, gebruik alleen nog deze haarverf!

Coby