Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
  5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

  Wat zijn de variaties bij donkerblond haar?

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  Bij WECOLOUR kun je kiezen uit maar liefst vijf donkerblonde haarkleurvariaties. Dit omdat donkerblond een veel voorkomende en daardoor populaire haarkleur is. Maar hoe maak je een goede keuze uit deze donkerblonde kleuren? En wat zijn de verschillen? Wij geven tips hoe je je haar in een mooie, bij jou passende donkerblonde haarkleur verft.

  Kleurhoogte donkerblond 

  Donkerblonde-haarverf-WECOLOURAls we het hebben over donkerblonde kleuren, bedoelen wij bij WECOLOUR de kleuren in kleurhoogte 7. Het eerste cijfer van de donkerblonde haarkleuren begint altijd met een 7. Lichtbruin bijvoorbeeld is een 6 en blond is kleurhoogte 8. 

  Alle verschillende tinten in deze kleurhoogte 7 zijn in principe even ‘donker’ (of ‘licht’ natuurlijk). Beeld je hierbij in dat je kleuren in zwart-wit-grijsvariaties zou zien. Ook al lijkt op onze afbeeldingen de ene donkerblonde kleur donkerder dan de andere, alle kleuren in deze kleurhoogte zijn even donker. Wel zijn de kleuren natuurlijk afhankelijk van je eigen haarkleur. Als je dus zoekt naar een mooie donkerblonde kleur voor jou, is dit geen goed uitgangspunt.

  Overigens is het wel zo dat astinten altijd wel een stukje donkerder uitvallen dan de andere kleuren in een bepaalde kleurhoogte. De 7.1 as donkerblond valt dus donkerder uit dan de 7.0 donkerblond. Als je dit niet wilt, kun je overwegen om een astint lichter te kiezen, dit is de 8.1.

  Kijk wel eerst even of jij jouw haar überhaupt wel in de kleurhoogte donkerblond kunt verven:

  Is jouw haar nu donkerder dan donkerblond?

  ongeverfd en donkerder
  Je kunt jouw haar lichter verven naar donkerblond als het nu ongeverfd is en jouw eigen haar op kleurhoogte 5 of 6 (bruin) zit. Dan is het mogelijk jouw ongeverfde haar lichter te verven met kleurhoogte donkerblond.

  Ben je echt donkerbruin van jezelf of heb je zwart haar? Dan gaat verven naar donkerblond helaas niet lukken. Je kunt dan wel kiezen voor een mooie bruine of donkerbruine kleur. Wil je toch donkerblond haar? Dan moet je gaan ontkleuren en adviseren we jou om naar een kapper te gaan.

  geverfd en donkerder
  Is jouw haar nu donkerder dan WECOLOUR’s kleurhoogte 7 donkerblond maar is het al geverfd? Dan kun je het alleen met een donkerder kleur verven dan je nu hebt, of met een kleur op dezelfde kleurhoogte. Je kunt het dan niet verven met een donkerblonde kleur. Je zult dan namelijk geen resultaat zien en dat is zonde.

  Wil je zeker weten dat jouw haar geschikt is om donkerblond te verven? Onze kleurentool geeft aan welke kleuren voor jouw haar tot de mogelijkheden behoren.

  Is jouw haar nu lichter dan donkerblond?

  Jij kunt jouw haar dan qua kleurhoogte verven met een van de vijf donkerblonde haarkleuren. Hou er, als jouw haar heel lichtblond of opgelicht is, wel rekening mee dat je haar een stuk donkerder wordt. En je haar lichter verven kan niet. Misschien is het dan toch beter om het zekere voor het onzekere te nemen en dan voor een lichtere kleurhoogte te kiezen dan kleurhoogte 7. Kies dan bijvoorbeeld voor kleurhoogte 8 of 9, want donkerder verven naar donkerblond kan eventueel altijd nog.

  Verschil donkerblonde kleuren

  De kleurverschillen in de donkerblonde haarkleuren zitten dus niet in lichter of donkerder. Wat is dan wel het verschil tussen de donkerblonde kleuren? De verschillen zitten in het tweede cijfer, het cijfer na de punt. De .1 van de 7.1 bijvoorbeeld, geeft aan dat het een asint is, dus een koele kleur. Staan warme kleuren jou juist beter? Kies dan bijvoorbeeld voor de 7.3 of de 7.4.

  Want je kunt een bepaalde haarkleur wel heel mooi vinden; deze flatteert je alleen als het ook echt een goede kleur voor jou is, net als bij kleding. Als een kleurtint niet bij jouw huid past, staat het gewoon niet zo goed bij je. Als je het koele huidtype bent en je kiest voor een 'warme' haarkleur kan die jou er namelijk flets en bleek laten uitzien. Als je daarentegen een warme ondertoon hebt, laten de warme kleuren jou stralen! De 7.0 staat bij zowel het warme als koele huidtype. 

  Lees ook onze blog Kies jij voor een warme of koele haarkleur?

  Warme of koele donkerblond? 

  as-donkerblonde-haarkleur

  Bij het zoeken naar de perfecte donkerblonde kleur let je op of de kleur geschikt is voor bij de ondertoon van je huid. Misschien weet je toevallig al welk type jij bent? Bij een lente- en zomertype staan de warme donkerblonde kleuren het mooist en bij het zomer- en wintertype de koele astint 7.1. We zetten voor de duidelijkheid de donkerblonde haarkleuren hieronder even op een rijtje voor je.

  • De natuurtint donkerblond 7.0 is 100% grijsdekkend en heeft geen uitgesproken warme of koele ondertoon. Deze kleur is dus neutraal en daardoor geschikt voor een warme of koele huidskleur.
  • De asdonkerblond 7.1  dekt tot 50% de grijze haren en is een askleur. Deze koele kleur staat dus heel mooi bij een huid met roze/blauwe ondertoon. De as donkerblond kun je ook kiezen om een warme gloed te neutraliseren. Wil je niet té koel? Dan kun je eventueel mengen met de 7.0. Hiermee verbeter je direct ook de dekkracht van je nieuwe kleurtje.
  • De goud donkerblond 7.3 is 100% grijsdekkend en heeft een warme goud donkerblonde kleur. De 7.3 goud donkerblond staat mooi als je een lente- of zomertype bent. Daarnaast dekken goudtinten erg goed op grijs haar.
  • Koper donkerblond 7.4 dekt tot 50%  grijze haren en is een warme koperkleur. De koper donkerblond 7.4 is een uitgesproken koperkleur. Supermooi, maar deze kan heel fel uitpakken als jouw haar lichter blond is of al wat grijs bevat. Hou hier dan rekening mee door bijvoorbeeld te mengen met de 7.0 donkerblond. De dekking wordt ook beter door te mengen met de 7.0.
  • Caramel donkerblond 7.7 dekt tot 50% en is een kleur met een mooie warme karamel ondertoon, dus geschikt voor als je een warm type bent, zoals het herfsttype.

  Natuurlijk kun je alle donkerblonde kleuren onderling mengen om een geschikte kleur te krijgen die bij jouw haar en huid past of beter dekt. 

  Weet jij nog niet welk type jij bent? Lees het blog Welke haarkleur past bij mijn huid?

  Grijsdekking donkerblonde haarkleuren

  Wat vind jij het belangrijkst als je je haar verft? Waarschijnlijk dat je haar niet beschadigt en dat de nieuwe kleur goed dekt. Waarschijnlijk vind je het ook belangrijk dat je haar er niet overduidelijk uitziet als geverfd haar, het moet er natuurlijk uit zien. Dat kan allemaal tegelijk met de donkerblonde haarkleuren van WECOLOUR.

  Ben je minder dan 50% grijs, dan kun je elke kleur van WECOLOUR gebruiken. Is je haar grijzer (dus dan zie je echt al op een afstandje dat er grijze haren zijn) dan kun je het beste de natuurkleur donkerblond (7.0) of de haarkleur goud donkerblond (7.3) nemen. Deze kleuren zijn echt perfect grijsdekkend. De goud donkerblond is een stuk warmer dan de natuurtint. Ook kun je kleuren mengen. Wil je bijvoorbeeeld een koperkleur met een optimale grijsdekking? Dan meng je onze koper donkerblond (7.4) met de natuurtint donkerblond (7.0) en van allebei de kleuren gebruik je even veel kleurcrème. Dit zwakt de koperkleur wel iets af, maar het resultaat is nog steeds een mooie grijsdekkende koper donkerblonde haarkleur. Je kunt ook haarverf mengen met de as donkerblond 7.1 en de donkerblond 7.0. Zo blijft de kleur assig en heb je een hele goede grijsdekking. Een as donkerblonde kleur is koel, wat grijziger en matter dan een goud - of natuurtint. 

  Groen of oranje haar?

  Door verschillende oorzaken kan je haar een vreemde kleur aannemen. Bij zeer poreus haar wordt een astint bijvoorbeeld grauw. Je kunt dan beter een warmere tint nemen zoals de goud donkerblond of de koper donkerblond. Is je kleur eerder te warm en zie je een oranje ondertoon? Kies dan voor en natuurtint of een astint, zo voorkom je een warme, oranje gloed over je haar. Ben je bang om helemaal over te stappen op een goudtint of een askleur? Meng de kleur dan eerst met een natuurtint (7.0). Hierdoor wordt de kleur wat neutraler. 

  Ook voor jouw haar en huid is er een perfecte donkerblonde kleur. Kom je er niet uit? We helpen je graag die te vinden. Lees ook ons blog houdbaarheid, bewaren en mengen van WECOLOUR haarverf, want alle donkerblonde haarkleuren zijn met elkaar te mengen. 

  Ja, ik ga voor donkerblond!

  Onze klanten aan het woord

  Tijdens de inwerktijd van de donkerblonde haarverf geen brandend gevoel! De grijsdekking is 100%, echt dekkend en de kleur is echt prachtig. Mooi warm en glanzend, ben er super blij mee.

  Mirjam

  Verf is goed en dekt goed op grijs haar, ben zeker heel tevreden tevreden! De goud donkerblonde 7.3 is een mooie warme kleur. Zal zeker weer bestellen. 

  Katja