Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu

  Grijs haar voorpigmenteren of beitsen

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  voorpigmenteren-grijs-haarLastig te verven grijs haar kun je voorbeitsen en/of voorpigmenteren zodat je de kleur krijgt die je wilt en de grijze haren goed gedekt zijn. Met voorpigmenteren en beitsen van je haar krijg je een betere grijsdekking tijdens het verven van je haar.

  Voorpigmenteren

  Voorpigmenteren doe je door de verf zonder de activator aan te brengen op grijze plukjes haar. Dit werkt heel goed bij bijvoorbeeld je slapen. Laat dit tien minuten inwerken. Breng hierna de verf gemengd met de activator (dus op de gebruikelijke manier) aan en laat dit weer de aangegeven tijd inwerken. Eventueel kun je de inwerktijd ook met 10 minuten verlengen, dus 45 minuten in plaats van de gebruikelijke 35. Door het voorpigmenteren breng je alvast wat pigment aan waardoor de kleur langer mooi blijft.

  Voorpigmenteren doe je niet alleen op grijs haar. Als je blond bent en je wilt weer een donkerder kleur dan kan dit vaak niet zonder voorbehandeling. Is jouw haar ontkleurd door blondering of erg beschadigd, dan zal er nauwelijks meer pigment in het haar zitten. Ook grijs haar bevat geen pigment meer. Wanneer je een natuurtint over geblondeerd haar aanbrengt kan het groen uitslaan. Door het blonderen is het rode pigment namelijk uit het haar gehaald. In dat geval heb je rood pigment nodig om de groene kleur te neutraliseren. Wil je jouw geblondeerde haar donkerder verven, dan kan je het haar dus beter eerst voorpigmenteren met een rode toner. En daarna verf je dan met de donkerder kleur. Let er hierbij wel op dat je een tint lichter neemt dan je wilt. Dus ga je voor de kleur lichtbruin 6.0? Gebruik dan na de rode toner 7.4 de 7.0, een kleurhoogte lichter.

  Beitsen voorpigmenteren-grijs-haar

  Wanneer je hard, stug grijs haar hebt, dringt de verf moeilijker het haar binnen en dekt het de grijze haren niet goed. Door het haar voor te beitsen met de activator zet je de haarschubben open zodat de verf diep in het haar kan doordringen. Je brengt de pure activator aan op de grijze haren. Dit laat je tien minuten intrekken. Hierna breng je de verf gemengd met de acivator aan en laat dit de de aangeven tijd of evntueel 10 minuten langer inwerken. Heb jij sommige grijze plukjes zoals bij je slapen die heel snel kleur verliezen na het verven, dan is dit een ideale manier om de schubben open te zetten. Ook kun je je grijze haren met een borstel of kam nat maken met de activator. Na tien minuten kun je ook nog pure kleurcrème aanbrengen op deze gedeeltes. Laat dit 10 minuten intrekken en verf daarna zoals je gewend bent. Dan kan het niet anders dan dat je grijze haren verdwijnen en mooi, natuurlijk gekleurd zijn.

  Meer tips voor een goede grijsdekking

  Als je erg hard grijs haar hebt, is het soms lastig om je haar te verven met haarverf zonder ammonia. Harde grijze haren hebben soms toch ammonia nodig. Haarverf zonder ammonia geeft wel een mooier, natuurlijker en meer transparantere dekking. Het kan ook zijn dat het haar met WECOLOUR haarverf zonder ammonia meer pigment nodig heeft. Dan heb je een haarkleur nodig die één tint donkerder is. Je kunt de haarverf 45 minuten laten intrekken in plaats van 35 minuten. Hierdoor hebben  grijze haren net iets meer tijd om het pigment uit de haarverf op te nemen. De kleuren die het beste dekken op grijs haar zijn natuurtinten en goudtinten. Natuurtinten zijn alle kleuren die eindigen op .0 en goudtinten eindigen op .3 bijvoorbeeld goud donkerblond 7.3 of goudblond 8.3.

  WECOLOUR haarverf

  De haarverf van WECOLOUR is zo puur mogelijk, zonder ammonia, parabenen en ppd. Wil je het haar beitsen en heb je extra activator /waterstofperoxide nodig, dan kan dat. Je kunt deze alleen niet los bestellen via onze site. Stuur ons daarom een mailtje direct nadat je je bestelling voor de verf hebt gedaan. Wij doen er dan kosteloos een extra flesje activator bij. De haarverf is na opening houdbaar, dus je kunt er meerdere keren je uitgroei mee verven, mits de kleurcrème nog niet gemengd is met de activator.  

  Onze klanten aan het woord