Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
  5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

  Groene gloed in je haar

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  Onverwachts een groene gloed in je haar is natuurlijk niet wat je zou willen. In dit blog leggen we je haarfijn uit hoe een groene gloed ontstaat, hoe je van een groene gloed in je haar af kan komen en nog belangrijker: hoe je deze groene gloed voorkomt.

  Hoe ontstaat een groene gloed in je haar?

  Een groene gloed in je haar kan op meerdere manieren ontstaan. Veel mensen met blond haar krijgen na het zwemmen in een zwembad, waar koper in het water zit, een groenige gloed over het haar. Ook kan je een groene gloed over je haar krijgen door onder een douche te staan met koperen leidingen. Maar niet alleen door koper in het water kan je een groene gloed over je haar krijgen, ook door het verven van je haar kan dit in sommige gevallen gebeuren.

  • Na het zwemmen

  Veel mensen denken dat chloor in het zwembadwater de boosdoener is van de groene gloed. Maar dit is niet het geval, de koperdeeltjes in het water zorgen juist voor de groene gloed. De koperdeeltjes hechten aan het haar, dit veroorzaakt de groene gloed.

  • Koperen leidingen

  Wanneer je onder een douche staat met koperen leidingen bestaat er ook een kans dat er een groene gloed over je haar heen komt. Dit komt doordat, net als in het zwembadwater, de koperdeeltjes aan het haar hechten en een groene gloed achter laten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nep-zilveren ring, deze ringen geven vaak groen af op de vingers omdat er koper zit in de nep-zilveren ring. Koperdeeltjes kunnen dus voor een groene gloed zorgen.

  • Na het verven van je haar

  Het kan in sommige gevallen voorkomen dat het haar na het verven een grauwe gloed heeft, dit ziet er een beetje groenig uit. Vaak is dit het geval wanneer het haar warme pigmenten mist. Het haar bevat twee soorten pigmenten. Eumelanine en feomelanine. Het pigment eumelanine is verantwoordelijk voor de natuurtint van het haar. Het bepaalt hoe donker of licht het haar is en bevat de kleuren rood, geel en blauw. Feomelanine is verantwoordelijk voor de ondertoon van het haar en bevat de kleuren rood en geel. Heb je niet zoveel rode en gele pigmenten? Dan heb je een koele tint. Wanneer je een van nature koele tint gaat verven met een astint, kan het groen gaan ogen. In een astint zit een beetje blauw pigment dat de warmte in het haar tegen gaat. Heb je van jezelf geen of weinig warmte in je haar dan kan een astint een groene gloed over je haar geven. Dit kan ook voorkomen wanneer je haar geblondeerd of ontkleurd is. Ook hier is het probleem dat er geen tot weinig warmte meer in het haar zit en dus geen rood pigment dat het groene/blauwe pigment in de verf kan neutraliseren. Het resultaat is in sommige gevallen een groene gloed. Dit gebeurt bij geblondeerd haar niet alleen met astinten. Als je je haar veel donkerder gaat verven dan de huidige kleur van het haar, kan een groene gloed ook het resultaat zijn.

  Hoe voorkom je een groene gloed in je haar?

  De vraag is niet alleen hoe een groene gloed ontstaat en hoe je van een groene gloed in je haar af kan komen, maar ook hoe je die groene gloed voorkomt. Want voorkomen is beter dan genezen!

  • Tijdens en na het zwemmen

  Heb je een groene gloed in je haar omdat je hebt gezwommen in een zwembad? Spoel direct na het zwemmen je haar uit met schoon water en was het indien gewenst. Op deze manier spoel je het grootste gedeelte van de koperdeeltjes (die zorgen voor een groene gloed) al uit je haar. Ook kan je voor het zwemmen je haar nat maken, het ergste vocht eruit knijpen, conditioner in je haar aanbrengen en een knotje in je haar doen. De conditioner vormt een laagje om het haar, de koperdeeltjes hechten nu minder snel aan het haar. Als je tijdens het zwemmen een badmuts op doet, komt het haar niet in aanraking met het water en voorkom je zo ook de kans op een groene gloed in je haar.

  • Verven van het haar

  Is je haar geblondeerd en wil je het verven? Om een groene gloed in je haar te voorkomen, verf je het niet direct te donker en vermijd je astinten. Ook is het verstandig om voor het verven van geblondeerd haar, je haar voor te pigmenteren met een spoeling die rode pigmenten bevat. De groene kleur in de verf wordt dan geneutraliseerd door de rode pigmenten in de spoeling.

  Hoe kom je van een groene gloed in je haar af?

  Groen haar mist warme pigmenten en die kun je snel toevoegen door een ketchup masker te nemen. Klinkt gek maar werkt echt. Breng de ketchup aan in het haar, laat het 15 tot 20 minuten intrekken en spoel het daarna uit. Ketchup is rood en neutraliseert de groene gloed. Na het wassen met ketchup vervaagt vaak de groene gloed al snel.

  Ook kan je je haar wassen met een antiroosshampoo. Een antiroosshampoo is een agressieve shampoo die de kleur laat vervagen. Maar let op: de antiroosshampoo vervaagt niet alleen de groene gloed, maar tast ook de kleur van de rest van het geverfde haar aan.

  Als laatste kan je de groene gloed in je haar ook neutraliseren door een spoeling te gebruiken met een roodtint. Het rode pigment neutraliseert de groene gloed.

  Dus let altijd goed op of de kleur waarmee je je haar wilt verven geschikt is voor jouw haar en neutraliseer een groene gloed met de kleur rood.

  Kies jouw kleur in de shop

  Onze klanten aan het woord

  Zeer tevreden over de haarkleuring. Met de natuurlijk lichtblond een mooie natuurlijke dekkende kleur, het is makkelijk aan te brengen en gelukkig niet groen uitgeslagen op mijn al geblondeerde haar. Volgende keer bestel ik er weer.

  Lisa

  Voor het eerst de haarkleur van WECOLOUR gebruikt en meteen een perfect resultaat!

  Amy