Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu

  Haar sneller laten groeien

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  haar-sneller-groeienWil je jouw haar sneller laten groeien? Dan moet je een aantal dingen vermijden en stress is wel de meest belangrijke factor. Maar daarnaast kan je zelf ook zorgen dat je haar sneller groeit!  Was het niet te vaak, kam het niet als het nat is en gebruik zo min mogelijk hitte (bij het föhnen of stylen). Zorg voor zonlicht, masseer je hoofdhuid en eet gezond.

  Je haar groeit sneller door zonlicht haargroei

  Iedereen heeft het wel eens gehoord, je haar groeit sneller door zonlicht. Maar is dit een fabel of een feit? Dit is een feit! Vitamine D zorgt ervoor dat je haar sneller groeit. Van plan om veel de zon in te gaan? Dan raden we  aan om een product in je haar te doen zoals onze Argan Silk ter bescherming van de UV stralen. Zo heb je de voordelen van de zon zonder je haar te beschadigen.

  Masseren van je hoofdhuid 

  Een tip om zeker niet over te slaan. Door je hoofdhuid te masseren zorg je voor een goede bloedtoevoer en stimuleer je de haargroei. Met draaide bewegingen haal je het beste uit je massage, en probeer dit elke dag te herhalen.

  Voeding

  Gezond eten is natuurlijk altijd verstandig, maar heeft ook zeker invloed op je haar. Kies daarom wat vaker voor voedsel met vitamine B erin. Dit zit onder andere in de volgende voedingsmiddelen:

  • melk
  • eieren
  • volkoren producten en granen
  • aardappelen
  • avocado
  • paddestoelen
  • bananen
  • noten en gedroogde vruchten

  Voorzichtig kammen bij nieuw haar

  Snel groeiend haar is fijn dus wees er heel voorzichtig mee! Als je jouw haar kamt of borstelt, begin dan onderaan en werk naar boven. Zo voorkom je dat je haar afbreekt en is je haar niet alleen lang, maar ook gezond en vol.

  Knippen 

  Bij het laten groeien van je haar wil je natuurlijk zo min mogelijk naar de kapper. Maar af en toe een puntje knippen is wel belangrijk. Haarpunten gaan toch splijten en als je het goed bijhoudt, hoeft er ook niet veel geknipt te worden. Zo hou je je lange haar het mooist.

  Onze klanten aan het woord