Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
  5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

  Haarverfkwast

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  Heb jij je wel eens afgevraagd of er een verschil is tussen het aanbrengen van haarverf met de haarverfkwast (ook wel kapperskwast) of met een doseerflacon ook wel mengfles genoemd? Er zijn echt heel veel verschillen te noemen. Volgens ons vallen deze ruimschoots in het voordeel van de haarverfkwast. Wij vertellen je waarom!

  Salons: kapperkwast

  Bij professionele salons wordt haarverf altijd met een kapperskwast aangebracht. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het grootste voordeel is dat je de verf nauwkeuriger kunt aanbrengen met een kapperskwast. Zo kun je de haartjes bij de slapen en om je gezicht heen goed inzetten (zonder je gezicht mee te nemen). Je kunt de verf ook beter opzetten. Met opzetten bedoelen we het aanbrengen van de verf op een systematische manier volgens een ‘vakverdeling’ op je hoofd. Zie hiervoor (de afbeeldingen) in de gebruiksaanwijzing, zie pdf.

  Met de punt van de kam kun je makkelijk passés in je haar aanbrengen. Als je de haarverf door middel van passés aanbrengt in het haar, breng je de haarverf heel nauwkeurig aan. Passés zijn stroken haar van circa 1 centimeter waar je de verf op aanbrengt en dan ‘omklapt’ naar boven waarna je de volgende passé maakt. Doordat je zo precies de haarverf aanbrengt, krijg je een optimale verdeling, sla je niets over en krijg je een heel goede dekking. Het resultaat is dan ook veel beter dan als je de verf met een flacon aanbrengt. Daarnaast wordt ook vaak gezegd dat deze methode van het aanbrengen van de haarverf makkelijk en snel werkt.

  Bekijk de WECOLOUR video over het zelf verven van je haar met een haarverfkwast.

  Haarverf voor thuis: mengfles haarverfkwast of doseerflacon

  Verf die je bij de drogist koopt, de ‘box’ verf, is eigenlijk altijd uitgerust met een mengfles voor de haarverf, waarin je al schuddend de ingrediënten mengt. Deze mengfles wordt ook wel haarverf applicatorfles genoemd. Je brengt vervolgens de verf aan op je haar met hetzelfde plastic flesje, nadat je het tuutje hebt opengeknipt of het dopje hebt losgedraaid. Je knijpt in het flesje zodat de verf er uitkomt. Vervolgens verdeel je de verf. Dit gebeurt dan meestal door met de handen door het haar te gaan en de verf te verdelen en in te masseren. Echter, doordat je wegwerphandschoenen draagt die niet aansluiten, glijden deze om je vingers. Je kunt op die manier niet goed voelen of je de verf gelijkmatig aanbrengt op alle gedeeltes van je haar. Helaas zie je dit vaak terug in een ‘vlekkerig’ resultaat en een mindere dekking. Mooi geverfd haar staat of valt namelijk met of de verf gelijkmatig is aangebracht. Op zich heel logisch toch?

  Heb jij wel eens last van een vlekkerig resultaat na het verven met behulp van een applicatorfles? Probeer dan je haar eens te verven met behulp van een kwast. 

  applicatorfles niet duurzaam
  Een ander nadeel aan de mengfles is dat je niet de volledig inhoud uit de applicatorfles krijgt. Er blijft, afhankelijk van het mengsel natuurlijk, altijd wat aan de binnenkant van de fles hangen. Het kan dan zijn dat je wat verf tekort komt, vooral als je een kleinere hoeveelheid verf nodig hebt. Maar in ieder geval is het zonde van de verf die je ongebruikt weggooit.

  Bij ieder doosje verf van de drogist zit weer opnieuw een mengfles. Deze worden dan ook niet hergebruikt maar weggegooid. En zo’n flesje, dat is best veel plastic. What a waste!, vinden wij.

  WECOLOUR haarverfkwast

  Bij WECOLOUR, met onze roots in de salon, vinden wij zoals gezegd een haarverfkwast onmisbaar bij het verven van je haar. Bestel je bij ons verf, dan ontvang je deze kapperskwast er daarom kosteloos bij. De haarverfkwast is geschikt voor het mengen van de kleurcrème met de activator en gebruik je dus ook voor het aanbrengen van de haarverf.

  De kwast is 20 centimeter lang, heeft aan één zijde de haarverfkwast met een breedte van 35 millimeter waarmee je snel en heel precies zowel kleine als grotere oppervlaktes kunt verven. Aan de andere zijde zit een plastic kammetje van 6,5 centimeter. Het handvat van deze haarverfkwast heeft een spitse punt. Hiermee verdeel je het haar eenvoudig in verschillende passés (stroken haar) om systematisch en zorgvuldig de verf aan te kunnen brengen. Ook als je werkt met meerdere kleuren kan dit natuurlijk handig zijn! De haarverfkwast is gemaakt van kunststof. De haren zijn zo ingeplant dat je een goede verdeling van de haarverf krijgt en een optimale dekking van de verf. Na het verven spoel je de kwast goed uit en droog je hem goed af. Op deze manier kun je de haarverfkwast hergebruiken. haarverfkwast mengen haarverf

  Wil je geen haarverfkwast (meer) ontvangen? 

  Bestel je een verpakking WECOLOUR haarverf? Dan ontvang je een compleet pakketje. Alles wat je nodig hebt om je haar te kunnen verven zit erbij. Dit zit er in je verpakking. Wil je geen haarverfkwast (meer)? Omdat onze haarverf voorverpakt is, is het (nog) niet mogelijk om zonder verfkwast of handschoenen te bestellen. Dit kan wel als je onze eco-verpakking bestelt. Je bestelt dan wel meteen vier tubes haarverf. Er zit dan alleen activator bij en verder niets. Je kunt ongebruike haarverfkwasten ook retour sturen.

  Alhoewel wij aanbevelen een kapperskwast te gebruiken om de haarverf in je haar aan te brengen, sommige mensen geven toch de voorkeur aan de applicatorfles. Daarom kun je deze bij WECOLOUR ook (bij)bestellen, geen probleem!

  Tot dusver ons blog over de voordelen van de haarverfkwast, heb je nog vragen, we horen het graag.

  Ga naar de shop

  Onze klanten aan het woord

  Haren verven met kwaliteit haarverf.. een super fijn product! Zacht voor je haar, mooie natuurlijke kleur én het dekt mijn grijze haren heel goed. Zo wil ik zelf mijn haren verven. Ik ben heel tevreden. Fijn dat er een handig verfkwastje bij zit.

  Ria

  Helemaal happy! Verf wordt in een handig pakketje geleverd inclusief handschoenen en kwast. De kleur mahoniebruin is zoals hij zijn moet. Blijft ook lang mooi. Top!

  K.