Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu

  Het verschil tussen uitwasbare en (semi) permanente haarverf

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  Naast permanente haarverf die je niet uit je haar wast, bestaan er allerlei middelen om je haar tijdelijk te kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een spoeling. Een spoeling, demi-of semipermanente haarverf was je wél uit je haar. Houd er wel rekening mee dat als je lichtblond haar een spoeling geeft, je dit nog wel heel lang kunt blijven zien. 

Soms was je het dus niet zo makkelijk uit je haar.

  Heb je grijs haar? Dan kun je alleen verven met permanente haarverf. Met tijdelijke kleuringen krijg je namelijk geen goede grijsdekking . Permanente haarverf is haarverf die je niet uitwast, maar die uit je haar moet groeien. Wel vervaagt de kleur en wordt deze dus wat lichter na verloop van tijd. Ook ongeverfd haar licht op onder invloed van licht, kijk maar naar het verschil tussen de haren aan de voorkant rond je gezicht en de haarkleur onder in je nek.

  Kleurpoeling 

  uitwasbare-haarverf

  Het lichtste kleurproduct is de spoeling. Een spoeling is al na drie tot zes wasbeurten uit je haar gewassen. Leuk voor als je een keer een donkerder haarkleur of een andere nuance wilt uitproberen! Vind je het niks, dan ben je er snel weer vanaf. Wil je vaak van kleur wisselen? Dan is dit dé manier om dit te doen waarbij je de minste schade aan je haar toebrengt.  Let er wel op dat in (licht)blond haar de kleur langer kan blijven zitten. Ook kun je je haar niet lichter maken met een spoeling en dekt het niet op grijs haar.

  Semipermanente haarkleuring

  Semi-permanente haarkleuringen blijven gemiddeld 25-30 wasbeurten in je haar. De tint verdwijnt geleidelijk. Handig, want je hebt wat langer plezier van je kleur maar je hebt geen last van uitgroei. Een semi permanente kleuring is goed te gebruiken wanneer je een uitgroei verft en de rest van het haar wilt opfrissen. Het haar is niet lichter te verven en zal grijze haren meer camoufleren dan dekken.

  Permanente haarverf

  Hier kies je voor wanneer je een langdurige, blijvende haarkleuring wilt of (gedeeltelijk) grijs haar hebt. Met permanente haarverf is het ook mogelijk om ongeverfd haar op te lichten, in tegenstelling tot de spoeling en de demi permanente verf. Permanente haarverf is niet uitwasbaar en moet echt uitgroeien. Je krijgt dus te maken met een uitgroei die je bij moet houden wanneer je dezelfde kleur wilt behouden. Wel licht de kleur langzaam wat op.

  Dekking 

  Het grootste verschil tussen een spoeling en permanente haarverf is de dekking van het product. Permanente haarverf dekt in bijna alle gevallen ook op grijs haar, een spoeling daarentegen helemaal niet. Een semi permanente haarverf camoufleert de eerste grijze haren maar is niet compleet grijsdekkend. Hoe dat komt? Een permanente kleuring dringt dieper in je haarschacht binnen dan bijvoorbeeld een semipermanente of demipermanente kleuring en verlies je als gevolg daarvan minder snel. Uitwasbare haarverf zie je vaak in hele andere kleuren (dus ook felroze, blauw, geel of groen) en was je er letterlijk in een paar wasbeuren weer uit. Een spoeling is bijna altijd met een lager percentage waterstofperoxide. Hiermee kun je jouw eigen haarkleur dus nooit lichter maken. Hiervoor heb je minimaal 6% waterstofperoxide voor nodig en zodra je dit mengt met kleurcrème spreken we van permanente haarverf. Haarverf die dekt op grijs haar en niet uitwasbaar is. 

  Welke soort haarverf is voor mij geschikt?

  Wil je je haar een andere tint geven zonder uitgroei of drastische verandering? Dan is een spoeling iets voor jou. Een spoeling is mild voor het haar en ook mild qua resultaat. Spoeling is een semi-permanente haarverf, dit klinkt meer dekkend dan dat het is, omdat er wel een lichte waterstof wordt gebruikt noemen we het semi-permanent. Permanente haarverf kan op elk haar gebruikt worden, bij haar waar het grijs gedekt moet worden kies je altijd voor permanente verf. Bij het lichter willen kleuren van je haar kies je ook altijd voor permanente haarverf, met een spoeling is het niet mogelijk om je haar lichter te maken. Daarentegen kan permanente haarverf het haar wel lichter verven. Met de kleurentool kun je advies krijgen voor permanente haarverf. 

   

  Kies hier jouw kleur

  Onze klanten aan het woord

  De haarkleur chocolade bruin is een mooie warme tint. De kleur blijft lang mooi en dekt beter de grijze haren dan verf van de drogist. Ik ben zeer tevreden.

  Suzan

  Prima verf en goede grijsdekking met de Bruin 5.0. Goede dekking en mijn haar voelt heerlijk zacht aan. De kleur blijft lang mooi.  Echt een aanrader!

  M. Vermeulen