Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
  5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

  Het verschil tussen uitwasbare en permanente haarverf

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  Je weet vast wel dat er een verschil is tussen uitwasbare en permanente haarverf. Bij WECOLOUR vind je alleen permanente haarverf. Naast permanente haarverf die je niet uit je haar wast, bestaan er ook allerlei middelen om je haar tijdelijk te kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een spoeling. Een spoeling of demipermanente haarkleuring was je wél uit je haar. Maar welk kleurproduct kun je nu het beste kunt kiezen? Dat is afhankelijk van een aantal dingen. Ben je bijvoorbeeld van plan vaker van haarkleur te veranderen of niet? Wil je een creatieve kleur of ga je voor een wat minder opvallend, natuurlijker effect? En heb je grijze haren of nog niet? Wil je geen uitgroei krijgen of maakt dat je niet uit?

  Semipermanent

  uitwasbare-haarverf

  Het 'lichtste' kleurproduct is de semipermanente haarkleuring, beter bekend als de kleurspoeling. Een kleurspoeling is al na drie tot zes wasbeurten uit je haar gewassen.  Leuk voor als je een keer een iets donkerder haarkleur (maximaal 1 kleurhoogte) of een andere nuance (warmere kleur of juist wat koeler) op dezelfde kleurhoogte  wilt uitproberen! Spoelingen zie je ook vaak in heel andere niet-natuurlijke haarkleuren zoals felroze, blauw, geel of groen en was je er na een paar wasbeurten weer uit. Ook wordt een spoeling gebruikt om al geverfd haar tussendoor wat op te frissen. Ook zorgt het dan weer voor een mooie glans.

  Een spoeling bevat geen waterstofperoxide. Vind je het niks, dan ben je er dan ook snel weer vanaf, zonder uitgroei. Dit komt omdat door de afwezigheid van waterstofperoxide de kleurpigmenten niet je haar binnendringen. Ze hechten aan de buitenkant van je haar. Houd er wel rekening mee dat de resten van een spoeling soms ongewenst lang zichtbaar kunnen blijven en je het soms dus niet zo makkelijk uit je haar wast! 

  Wil je vaak van kleur wisselen? Dan is een spoeling dé manier om dit te doen. Je brengt hiermee namelijk de minste schade aan je haar toe. Dit komt ook doordat de spoeling geen waterstofperoxide bevat. Het is dan ook een erg mild kleurproduct.

  Dit houdt wel meteen in dat je je haar niet lichter kunt kleuren met een spoeling. Ook dekt een spoeling niet op grijs haar.

  Demipermanente haarkleuring

  De demipermanentehaarkleuring zit, zoals de naam al zegt, tussen de spoeling (semipermanent) en permanente haarverf in. Demipermanente haarkleuringen blijven gemiddeld 25-30 wasbeurten in je haar. De kleur verdwijnt geleidelijk. Handig, want je hebt wat langer plezier van je kleur maar je hebt geen last van uitgroei. Een demipermanente kleuring is goed te gebruiken wanneer je een uitgroei verft en de rest van het haar wilt opfrissen. Een demipermanente kleuring is, net als de semipermanente haarkleuring, niet geschikt om je haar lichter te maken. Wel kun je je haar een aantal tinten donkerder kleuren. Een demipermanente haarkleuring zal grijze haren meer camoufleren dan dekken. De dekking op grijs haar is ongeveer 50%. 

  Veel toners zijn demipermanent. Ze bevatten een laag percentage waterstofperoxide van 1 of 3%.

  Permanente haarverf

  Permanente haarverf is haarverf die je niet uit je haar kunt wassen, maar die uit je haar moet groeien. Dit komt doordat de kleurpigmenten diep in je haarschacht dringen onder invloed van (het hogere percentage) waterstofperoxide. Meestal bedraagt het percentage waterstofperoxide 6%. Dit omdat de verf met dit percentage meestal goed dekt, ook op grijs haar, zonder dat het schadelijk is voor je haar. Hoewel je verf niet uit je haar wast, vervaagt de geverfde kleur wel. De geverfde kleur wordt dan ook wat lichter na verloop van tijd. Ook haar dat niet geverfd is licht op onder invloed van zonlicht, kijk maar naar het verschil tussen (ongeverfde) haren aan de voorkant rond een gezicht en de haarkleur onder in de nek.

  Je kiest voor permanente verf wanneer je een langdurige, blijvende haarkleuring wilt of als je (gedeeltelijk) grijs haar hebt. Ook is het met permanente haarverf mogelijk om ongeverfd haar op te lichten, in tegenstelling tot de spoeling en de demipermanente verf. Permanente haarverf is niet uitwasbaar en moet echt uitgroeien. Dit heeft ook als gevolg dat je te maken krijgt met een uitgroei die je bij moet houden wanneer je dezelfde kleur wilt behouden. 

  Wil je geverfd haar oplichten dan kan dit niet met haarverf. Je zult je haar dan moeten ontkleuren of blonderen. Omdat dit erg belastend voor je haar is, vind je dit product niet in onze webshop. Een andere reden waarom wij bij WECOLOUR hier niet achter staan is omdat je na ontkleuren/blonderen niet weet hoe haarverf uitpakt. Wil je je geverfde haar toch lichter? Dan adviseren we je om dit bij een salon te laten doen.

  Dekking 

  Naast hoe lang de kleur in je haar blijft, is het grootste verschil tussen een spoeling, demipermanente haarkleuring en permanente haarverf de dekking van het product. Permanente haarverf dekt zoals gezegd in bijna alle gevallen ook op grijs haar, een spoeling daarentegen helemaal niet. Een demipermanente haarverf camoufleert de eerste grijze haren maar is niet compleet grijsdekkend. Meestel dekt het grijs haar tot 50%. Hoe dat komt? Een permanente kleuring dringt door de waterstofperoxide, diep je haarschacht binnen en was je daardoor niet uit. Een semipermanente of demipermanente kleuring blijft meer aan de oppervlakte van je haar en dringt het haar (bijna) niet binnen. 

  Welke soort haarverf is voor mij geschikt?

  We hopen dat we je nu alle informatie hebben gegeven om een goede keuze te maken. Toch nog even een kleine samenvatting. Wil je je haar iets donkerder kleuren of in een andere kleurnuance zonder uitgroei of drastische verandering en heb je nog geen grijs haar? Ga dan voor de semipermanente haarkleuring oftewel spoeling. Ook als je graag eens een opvallende, niet-natuurlijke haarkleur wilt uitproberen raden we dit product aan.

  Demipermanente kleurproducten gebruik je als je je haar meer dan 1 kleurhoogte donkerder wilt verven of als je haar al wat grijs is, je langer plezier van je kleurtje wilt hebben maar geen uitgroei wilt.

  Permanente haarverf kies je als je haar voor meer dan 50% grijs is, als je ongeverfd haar lichter wilt verven of als je redelijk zeker bent van de kleur die je kiest en je het niet erg vindt om uitgroei te krijgen. Bij WECOLOUR vind je alleen grijsdekkende (permanente) haarverf, in 32 kleuren. Alle kleuren kun je mengen om zo tot jouw ideale kleur te komen. Doe met onze kleurentool de test om te kijken welke permanente haarkleuren tot de mogelijkheden behoren bij jouw specifieke wensen en jouw huidige haarkleur. In elk geval maak jij nu nooit meer een fout in het verschil tussen uitwasbare en permanente haarverf toch?

  Kies jouw permanente kleur

  Onze klanten aan het woord

  De haarkleur chocolade bruin is een mooie warme tint. De kleur blijft lang mooi en dekt beter de grijze haren dan verf van de drogist. Ik ben zeer tevreden.

  Suzan

  Ik heb gekozen voor zwart. Ik ben zelf donkerbruin en 50% grijs. Het dekt prima en de kleur blijft lang mooi. Het ruikt fijn. Niks chemisch.

  Nicolette