Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu

  Het verschil tussen uitwasbare en (semi) permanente haarverf

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  uitwasbare-haarverfEen nieuwe haarkleur met grijsdekking kan alleen met permanente haarverf. Dit is haarverf die je er niet uit kunt wassen. Een spoeling, demi-of semi-permanente haarverf is wel uitwasbaar en blijft dus ook minder lang in je haar. Houd er wel rekening mee dat als je blond haar een bruine spoeling geeft, dat je dit nog wel heel lang kunt blijven zien. 

  Spoeling (semi permanent) of uitwasbare verf

  Een spoeling is na 3 tot 6 wasbeurten uit het haar gewassen. Dit is natuurlijk ideaal als je tijdelijk een andere look wilt. Let wel op dat in blond haar de kleur langer kan blijven zitten. Het haar is niet lichter te maken met een spoeling en zal grijs haar niet dekken.

  Semi permanente haarkleuring

  Is ook uitwasbaar maar dan pas na ongeveer 28 wasbeurten. Omdat de kleur langzaam vervaagt zal je nauwelijks een uitgroei hebben. Een semi permanente kleuring is goed te gebruiken wanneer je een uitgroei verft en de rest van het haar wilt opfrissen. Het haar is niet lichter te verven en zal grijze haren meer camoufleren dan dekken. 

  Permanente haarverf uitwasbare-haarverf

  Hier kies je voor wanneer een langdurige haarkleuring wilt. Met permanente haarverf is het mogelijk om het haar op te lichten in tegenstelling tot de spoeling en de demi permanente verf. Ook kunnen de grijze haren weg gewerkt worden. Een permanente verf is namelijk 100 % dekkend. De kleur is niet uitwasbaar en zal uit moeten groeien. Je krijgt dus te maken met een uitgroei die je bij moet houden wanneer je dezelfde kleur wilt behouden.

  Dekking 

  Het grootste verschil tussen een spoeling en permanente haarverf is de dekking van het product. Permanente haarverf dekt 100%, ook op grijs haar, een spoeling daarentegen helemaal niet. Een semi permanente haarverf camoufleert de eerste grijze haren maar zal niet compleet grijsdekkend zijn. Uitwasbare haarverf zie je vaak in hele andere kleuren (dus ook fel roze, blauw, geel of groen) en was je er letterlijk in een paar wasbeuren weer uit. Een spoeling is bijna altijd met een lager percentage waterstof peroxide. Hiermee kun je jouw eigen haarkleur dus nooit lichter maken. Hiervoor heb je minimaal 6% waterstofperoxide voor nodig en zodra je dit mengt met kleurcrème spreken we van permanente haarverf. Haarverf die dekt op grijs haar en niet uitwasbaar is. 

  Welke soort haarverf is voor mij geschikt?

  Wil je je haar een andere tint geven zonder uitgroei of drastische verandering? Dan is een spoeling iets voor jou. Een spoeling is mild voor het haar en ook mild qua resultaat. Spoeling is een semi-permanente haarverf, dit klinkt meer dekkend dan dat het is, omdat er wel een lichte waterstof wordt gebruikt noemen we het semi-permanent. Permanente haarverf kan op elk haar gebruikt worden, bij haar waar het grijs gedekt moet worden kies je altijd voor permanente verf. Bij het lichter willen kleuren van je haar kies je ook altijd voor permanente haarverf, met een spoeling is het niet mogelijk om je haar lichter te maken. Daarentegen kan permanente haarverf het haar wel lichter verven. Met de kleurentool kun je advies krijgen voor permanente haarverf. 

   

  Kies hier jouw kleur

  Onze klanten aan het woord

  De haarkleur chocolade bruin is een mooie warme tint. De kleur blijft lang mooi en dekt beter de grijze haren dan verf van de drogist. Ik ben zeer tevreden.

  Suzan