Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Menumenu
Home Shop
Over ons
FAQ Blog Contact

WECOLOUR haarverf en Henna

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

Bij zo natuurlijk mogelijk haarverf denken veel mensen gelijk aan henna, de rode kleurstof waar je het lichaam mee kan versieren en ook je haar kan verven. Henna is afkomstig van de hennastruik. Deze is te vinden in Noord-Afrika, het Nabije Oosten en India. Henna is opgebouwd uit een rode kleurstof, daarom hebben alle haarkleuringen met henna een rode gloed. En hoe langer je henna laat intrekken, hoe intenser de kleur zal worden. 

Het verschil
Het grote verschil tussen WECOLOUR haarverf en henna is dat henna echt een natuur product is. WECOLOUR is zo puur mogelijk, voor zover dat mogelijk is met haarverf. Dat wil zeggen dat je het moet mengen met waterstof peroxide en er zit nog steeds een kleurstof in. Daarentegen zitten er geen parabenen, resorcinol, ppd en ammonia in, waardoor het veel milder voor je haar is dan de haarverf die je bij de drogist kunt kopen. WECOLOUR haarverf is er in 23 verschillende kleuren, van platina blond tot zwart. Het is grijsdekkend en voor iedereen te gebruiken (tenzij je allergisch bent voor TDS). Henna om mee te verven is er niet in blond- en as tinten en is niet grijsdekkend. Op grijze haren zal henna altijd transparant blijven of een licht oranje kleur afgeven. Waar altijd extra op gelet moet worden na het kleuren met henna, is dat je niet zomaar met gewone haarverf er overheen kan kleuren. Als je met gewone haarverf (waar waterstof peroxide in zit) over henna heen verft, moet je zorgen dat er minimaal 3 weken tussen zit. En je kunt alleen een tint nemen in dezelfde kleurhoogte of donkerder. Twijfel je nog en wil je nu kleuren met WECOLOUR, neem dan eerst een plukje aan de onderkant om te kijken hoe je haar erop reageert. Als de kleur uitpakt zoals je zou willen, kan je veilig je haar verven.

Pas op met zwarte henna
Je haar verven met henna is niet schadelijk voor je hoofdhuid of je gezondheid, net als het versieren van bijvoorbeeld je handen. Bij traditionele henna geldt de regel het hoe langer je het laat zitten, hoe intenser de kleur. Dit is voornamelijk bij het versieren van de huid met henna, dan moet je het minimaal 2 tot 4 uur laten zitten. Echter is er nu ook "zwarte henna" op de markt en deze is erg gevaarlijk. Bij deze variant is er PPD (kleurstof) toegevoegd, waardoor de henna veel sterker en intenser van kleur is. Het gevaar van deze henna is dat veel mensen een PPD allergie ontwikkelen en een hele heftige allergische reactie kunnen krijgen. Je herkent "zwarte henna / black henna" door de sterke chemische geur en dat het na 15 minuten intrekken al kleur afgeeft. Vraag daarom altijd bij het zetten van een henna tattoo hoelang hij moet inwerken, is dit maar 30 minuten? Begin er dan niet aan, grote kans dat je chemische henna te pakken hebt.wecolour_haarverf

WECOLOUR
Onze haarverf is as pure as posible, bevat geen overbodige chemische ingrediënten en heeft wel een goede grijsdekking. Heb je ooit een allergische reactie gehad op een product waar PPD in zit zoals een verkeerde henna tattoo? Doe dan altijd eerst een allergie test! Deze kan je gratis aanvragen via onze website of stuur een mail. Op deze manier kan je eerst kijken of je veilig je haar kunt verven.

Onze klanten aan het woord

Zo blij met dit product! Alle beloftes worden waargemaakt. Ik kon het bezoekje aan de kapper niet meer betalen, maar door WECOLOUR ben ik daar niet langer afhankelijk meer van. Ik geniet nu van mooi en verzorgd haar.....tot de volgende verfbeurt, dankjulliewel!

Natasja, 06/03/2018

Ik had 8.1 gekocht voor mijn blonde haren, maar de kleur viel donkerder uit. Ik was niet tevreden met het resultaat en ik heb mijn geld teruggekregen. Snelle reactie per mail en erg klantvriendelijk!

Silla, 05/07/2017