Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Menumenu
Home Shop
Haarkleuren
Over ons
FAQ Blog Contact

Hoe bescherm je je haar tegen zon, chloor en zeewater?

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

In de zomer wordt je haar snel lichter, helemaal als het gekleurd is. Daar kan je iets tegen doen. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet. Als je je haar beschermt met conditioner voordat je het water in gaat, beschermt de conditioner tegen chloor, zout water en uitdroging. Daarnaast heeft onze Argan Silk een UV filter en geeft het extra bescherming voor je haarkleur in de zon. 

haar-beschermen-tegen-zonHoe bescherm je haar tegen chloor en zeewater 

Voordat je gaat zwemmen, helpt het als je je haar eerst nat maakt met kraan water. Nat haar kan minder chloor en zout opnemen dan droog haar. Wel is het belangrijk dat je na het zwemmen je haar weer uitspoelt. Het zoute- of chloorwater zit namelijk wel tussen de haren en droogt het haar erg uit. Ook helpt het als je je haar in een knotje op je hoofd doet. Zo is de kans dat het nat wordt, tenzij je echt onder water gaat natuurlijk, kleiner. De verleiding is natuurlijk groot om wel kopje onder te gaan, maar als je dit kan voorkomen is het wel beter voor je haar.

Voedt en bescherm je haar voordat je gaat zwemmen 

Conditioner-bescherming-zeewater-zon-en-chloorArgan Silk in in je haar in de zomer, voedt en beschermt je haar tegen de zon. Je voelt dat je haar veel gladder is als het er in zit. Daardoor hebben zon, zeezout en chloor bijna geen grip op je haar. Je haar is beter beschermd en zal minder worden aangetast door de invloeden van buitenaf. Heb je geen Argan Silk, dan kun je ook een beetje conditioner gebruiken. In deze producten zit bijna geen siliconen, dus is het minder schadelijk voor de zee als andere producten.  

Hoedjes, extra verzorging voor jezelf en je haar! 

De warmte van de zon droogt je haar uit en maakt het lichter. Dit kun je voorkomen door hoedjes te dragen. De zon kan dan niet bij je haar waardoor het minder beschadigt en ook veel minder verkleurt. Daarnaast beschermen hoedjes ook je gezicht tegen de zon, dus het is echt het overwegen waard. Daarnaast zijn er tal van verzorgingsproducten die je haar beschermen tegen uv-straling, uitdroging en verkleuring, waaronder onze Argan Silk. Bestel je Argan Silk in combinatie met haarverf, krijg je op beide producten 25% korting! Vooral in de zomer is extra verzorging een must voor je haar, helemaal als je naar een warm vakantieland gaat. En gezien de hoeveelheid zon in Nederland deze zomer, kan het zeker geen kwaad om je haar extra te verzorgen.

Voeding

Ook voeding heeft invloed op de kwaliteit van je haar. Drink veel water en zorg ervoor dat je voldoende vitamine B en E binnen krijgt. Dit zit onder andere in avocado, vis en noten. Bescherm je haar tegen de zon en merk het verschil!

Onze klanten aan het woord