Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu

  Hoe hou je de kleur in je geverfde haar langer mooi?

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  De kleur van je geverfde haar blijft langer mooi als je een goede kwaliteit haarverf gebruikt. Het liefst kapperskwaliteit en dan zo puur mogelijk. Hoe minder schadelijke stoffen, hoe beter het is voor je haar. Doordat je haar dan niet uitdroogt en niet poreus wordt, blijft de haarkleur veel langer zitten. Ook is de hoeveelheid pigment belangrijk voor het resultaat.

  WECOLOUR haarverf voor een mooie haarkleur die lang blijft zitten

  Bij WECOLOUR vind je alleen permanente haarverf. Onze verf blijft dus permanent in je haar zitten en is er niet na een aantal keren uitgewassen, zoals het geval is bij bijvoorbeeld kleurspoelingen. De kleur moet dus echt uit je haar groeien. Wel zie je dat de nieuwe kleur na verloop van tijd helaas wat vervaagt. Wat zijn daarvan de oorzaken en wat kun je daar eventueel zelf aan doen? We zetten alle tips even op een rijtje hoe de kleur van jouw geverfde haar langer mooi blijft.

  Jouw eigen haar: heb jij poreus haar?

  Bij gezond haar liggen de haarschubben keurig glad als dakpannen over elkaar heen. Kleurpigmenten zitten dan veilig opgesloten in je haar. Maar als jouw haar poreus is, staan de haarschubben een beetje open. De verfpigmenten dringen dan beter en makkelijker in jouw haar. Maar: je haar heeft dan ook meer moeite de pigmenten vast te houden, ze verdwijnen dus ook weer sneller uit je haar omdat de kleurpigmenten minder goed kunnen hechten aan jouw beschadigde haar. Wat je dan ziet, is dat een kleur vaak donkerder uitpakt dan normaal. Is dit inderdaad bij jou het geval? Je zal zien dat jouw nieuwe haarkleur dan ook sneller vervaagt. Je kunt je haar helpen om in een betere conditie te komen door het beter te verzorgen. Lees meer in onze blog over de donkere haarkleur na het verven en wat je daar aan kunt doen. Wel kunnen we je alvast meegeven dat onze Argan Silk een cadeautje is voor poreus en droog haar en dat onze Colour Mask je haar beschermt en herstelt tijdens het verven.

  Jouw gewoontes: hoe behandel jij je haar?

  Jouw eigen gewoontes bepalen ook voor een groot deel hoe lang een kleur houdt in jouw haar. Was jij je haar bijvoorbeeld iedere dag? Het is dan logisch dat een haarkleur sneller in het doucheputje verdwijnt. Daarnaast heeft ook jouw shampoo invloed. Zilvershampoo en anti-roosshampoo staan erom bekend dat de kleur sneller uit je haar slijt omdat deze agressiever zijn en je haarschubben openen. Daarnaast zitten in heel veel shampoo's die je bij de drogist koopt allerlei agressieve ingrediënten die ook jouw geverfde haarkleur niet ten goede komen. Heb je al snel last van droog haar, dan kan je haar door het gebruik van deze shampoos nog sneller uitdrogen en beschadigd raken. Zorg er dus voor dat je shampoo en conditioner gebruikt die geen van deze stoffen bevat, zoals de Dark Bamboo, shampoo of conditioner van WECOLOUR. Ook agressieve middelen om je haar te stylen zijn debet aan het openen van je haarschubben en verliezen van kleurpigment. Meer over de juiste verzorging van je haar lees je in onze blog verzorging is de beste tip voor mooi haar maar hoe doe je dat?

  Vakantie en de kwaliteit van je haar

  Hoe lekker het ook is om aan het strand of in het zwembad te genieten van een frisse duik, zeewater en chloor helpen niet om je haarkleur mooi te houden. En zonlicht ook niet. Ook weer omdat je haarschubben aangetast worden en de kleurpigmenten daardoor sneller slijten. Je merkt vast wel dat je haar oplicht en dat een geverfd kleurtje sneller vervaagt. Een hoed, pet of sjaaltje in de zon of een beschermende spray of olie met een factor voor je haar zorgt ervoor dat dit niet gebeurt. Meer lezen over hoe jij jouw haar het beste kunt beschermen in de zomer? Lees dan onze blog Hoe bescherm je je haar tegen zon, chloor en zeewater.

  Felle haarkleuren

  Bij rode en felle haarkleuren vervaagt de intensiteit van de kleuren sneller. Als je nog niet eerder je haar rood kleurde, is dit helemaal het geval. De eerste keer rood kleuren is namelijk altijd moeilijker. Roodpigmenten verdwijnen nu eenmaal sneller uit het haar. Om succesvol en met langer mooi resultaat rood te verven, zou je de kleur (pigment) moeten 'stapelen'. Dit doe je door gewoon nog een paar keer je haar rood te kleuren. WECOLOUR is zo puur mogelijk en is niet schadelijk voor je haar. Je kunt dit dus met een gerust hart je haar een aantal keer verven. Je zult dan zien dat de kleur steeds langer mooi blijft. Even geduld hebben dus maar dan mag het resultaat er (langer) zijn! Op grijs haar kun je felle kleuren beter mengen met een natuurtint. Dat geeft een natuurlijker resultaat.

  Wil je nog meer weten over je gekleurde haar? Kijk eens bij onze blogs over verschillende (haar) onderwerpen! Of gebruik onze haarkleuradvies tool om te kijken welke haarkleur jij kunt hebben. En realiseer dat je kleur van je geverfde haar dus lang mooi blijft als je haar ook mooi en gezond is. Hoe gezonder je haar, hoe langer de haarkleur mooi blijft.

  Onze klanten aan het woord

  Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij nooit geen andere haarverf meer!

  Gerda uit Nijkerkerveen

  De haarverf van We Colour is absoluut geweldig. Zeer zacht voor het haar( heb heel fijn haar), gemakkelijk aan te brengen. Zeer prettig ruikende haarverf. Pakketje past in de brievenbus en alles wat je nodig hebt om het haar te verven, zit erbij.  Ben superblij dat ik We Colour ontdekt hebt, gebruik alleen nog deze haarverf!

  Coby