Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
  5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

  Hoe vaak moet je je haar knippen?

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  Iedereen gaat regelmatig naar de kapper. De één gaat vaker dan de ander. Maar waarom moet je regelmatig je haar knippen? En hoe vaak moet je eigenlijk je haar knippen? Wij leggen je haarfijn uit waarom en hoe vaak.

  Het effect van regelmatig je haar knippen

  Als je regelmatig je haar knipt dan blijft je haar gezond. Dit komt omdat je de dode gespleten puntjes weghaalt. Het haar bij de wortel krijgt zo de mogelijkheid om door te groeien en jij blijft de lengte houden, zonder dat je haar verder gaat splijten. Als je denkt dat je door vaak je haar te laten knippen je haar sneller groeit, moeten we je teleurstellen. Het knippen van de puntjes heeft namelijk geen invloed op de haargroeisnelheid. Het haar groeit immers vanuit de wortel, dit is het enige levende gedeelte van je haar.

  Hoe vaak moet je je haar knippen

  Een algemeen antwoord op de vraag hoe vaak je ongeveer je haar moet knippen bestaat niet. Dit komt omdat iedereen een ander haartype heeft en een ander kapsel. Wij gaan je uitleggen hoe vaak je bij welke haartypes je haar moet knippen.

  • Lang haar, als je lang haar hebt en je wilt dit graag ook lang houden, dan wordt er aangeraden om eens in de 3 maanden naar de kapper te gaan. Je haar groeit ongeveer 1 centimeter per maand, zo bespaar je 2 centimeter. Het is wel belangrijk dat je aan je kapster duidelijk maakt dat je maar 1 centimeter er af wilt en dat je je haar wilt laten groeien.
  • Krullen, er bestaan erg veel verschillende soorten krullen. Heb je bijvoorbeeld grove krullen? Dan kun je om de 12 weken je haar laten knippen, puur om gespleten puntjes te voorkomen. Heb je bijvoorbeeld medium tot fijne krullen dan wordt er aangeraden om tussen 8 tot 12 weken om je haar te knippen. Dit omdat te veel lengte in het haar, de krul op een gegeven moment uitrekt.
  • Onbewerkt haar, is je haar goed verzorgd, stevig en onbewerkt (nooit geverfd of waar geen stylingtools aan pas komen). Dan moet je om de 12 weken naar de kapper om je puntjes te laten knippen. In de tussentijd kun je je haardos goed verzorgen met shampoos, haarmaskers en conditioner.
  • Laagjes, heb je een kapsel met laagjes dan kun je het beste om de 8 weken je haar knippen. Heb je verschillende of korte laagjes? Dan kun je het beste om de 6 weken het bij laten knippen.
  • Slagen of steil haar, in het algemeen wordt een haardos met steil haar of slagen vaak bewerkt met stylingtools. Dit zorgt ervoor dat het haar uitdroogt en beschadigt, en dit leidt tot gespleten haarpunten die snel afbreken. Daarom kun je je puntjes het beste om de 8 weken laten knippen. Heb je hele fijne lokken? Dan kun je het best 6 weken aanhouden, omdat fijn haar sneller uit model raakt. Maar al heb je slagen of steil haar en je verzorgd het goed en je verhit het niet vaak met stylingtools, dan kan je 12 weken aanhouden.
  • Geverfd haar, heb je je haar geblondeerd? Dan zal je 6 tot 8 weken aanhouden. Heeft je haar een andere geverfde haarkleur? Dan kun je gewoon de adviezen voor jouw haartype aanhouden.  Je hoeft je haar trouwens niet altijd te laten knippen als je het laat verven.
  • Korte kapsels, bij korte kapsels wordt het aangeraden om na 6 weken het weer bij te laten knippen. Heb je nou echt een héél kort kapsel, dan kun je het beste om 4 weken aan te houden. Heb je een pony? Dan weet je als geen ander dat je deze regelmatig bij moet laten werken.

  Belangrijk om je haartype te weten

  Je weet nu dat het belangrijk is om te weten wat je haartype is om te kunnen bepalen hoe vaak je je haar moet knippen. Het is namelijk van belang om je haar goed te verzorgen en gespleten puntjes te voorkomen. Het is niet erg als je je niet altijd kunt houden aan het advies. Als het niet lukt probeer dan je haar wel extra goed te verzorgen met een masker en een serum. Er is dus niet één algemeen antwoord over hoe vaak je je haar moet laten knippen, het hangt echt af aan je haartype en kapsel.

  GA NAAR DE SHOP

  Onze klanten aan het woord

  De haarverf van We Colour is absoluut geweldig. Zeer zacht voor het haar( heb heel fijn haar), gemakkelijk aan te brengen. Zeer prettig ruikende haarverf. Pakketje past in de brievenbus en alles wat je nodig hebt om het haar te verven, zit erbij.  Ben superblij dat ik We Colour ontdekt hebt, gebruik alleen nog deze haarverf!

  Coby

  Voor het eerst probeerde ik de haarverf van Wecolour. Kleur; 8.3 op mijn fijne haar. De levering was snel. En.. de verf was makkelijk in gebruik en mn haar was erna superzacht. De kleur is natuurlijk en mooi.. niet alsof er een pot verf over heen is gevallen. Ik bestel de volgende hier weer!!

  Miriam