Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Menumenu
Home Shop
Over ons
FAQ Blog Contact

Hoe zorg je dat je nieuwe haarkleur ook je grijze haar goed dekt?

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

voorpigmenteren-grijshaar

Kies voor een (gemenge) natuurtint. Een natuurtint dekt altijd beter dan een nuancekleur. Een andere mogelijkheid is het voorpigmenteren van het grijze haar en zorg ervoor dat je de verf de maximale inwerktijd van 45 minuten laat zitten.

Kies voor de maximale inwerktijd voor een betere grijsdekking

Deze is bij de haarverf van WECOLOUR 45 minuten. Laat de verf ook echt die tijd inwerken vanaf het moment dat je helemaal klaar bent met het aanbrengen van de haarverf. Dit zorgt voor de beste dekking. De haarverf is op een gegeven moment uitgewerkt in je haar, en doet dus na verloop van tijd helemaal niets meer. Er kunnen zich geen vreemde kleuren ontwikkelen doordat je de verf er te lang in hebt laten zitten. Ook is de WECOLOUR haarverf niet slecht voor je haar. Er is dus ook geen schade aan je haar aangericht. Heb je de verf er echt veel langer in laten zitten? Dan is het enige risico dat de kleur wat donkerder uitvalt dan je misschien had gewild.

Kies voor een (gemengde) natuurtint

Dit zijn al onze kleurnummers die eindigen op .0, zoals zwart 1.0, donkerbruin 3.0, bruin 5.0, lichtbruin 6.0, donkerblond 7.0, natuurlijk blond 8.0, natuurijk lichtblond 9.0 en de zeer licht natuurlijk blond 10.01. Deze dekken altijd beter dan nuancekleuren. Geef je toch de voorkeur aan een andere kleur? Meng dan de natuurkleur in jouw kleurhoogte met de nuancekleur die jij graag gebruikt. Dus gebruik je het liefst de 6.71 hazelnoot lichtbruin, meng deze dan met de 6.0 lichtbruin in de verhouding 1:1. Of is de 7.4 koper donkerblond jouw lievelingskleur? Meng deze dan met de 7.0 donkerblond.

Meer tips om grijze haren te verven

Heb jij alsnog grijze haren die zo hard(nekkig) zijn dat je ook met een (gemengde) natuurkleur nog grijze haren of plukken ziet? Probeer het dan eens met voorpigmenteren van grijs haar. Dit is echt niet ingewikkeld. Breng op deze hardnekkige grijze gedeeltes van je haar eerst alleen de kleurcrème (dus zonder activator) aan. Na vijf minuten meng je de overige kleurcreme die jij nodig hebt om jouw haar te verven met de activator, zoals in de gebruiksaanwijzing, en breng je de verf in je gehele haar aan. Dus ook weer in de gedeeltes waar je net alleen de kleurcrème in hebt gezet. Laat de verf de maximale tijd inwerken. Werkt dit bij jou niet, dan kun je ook een beetje activator verdunnen met water (verhouding 1:1) en dit aanbrengen op de grijze haren die moeilijk dekken. Na 10 minuten verf je je haar zoals gewend. De haarschubben staan nu helemaal open waardoor de pigmenten makkelijker in het haar kunnen doordringen.

Tot slot kun je er ook nog voor kiezen om de haarverf in 1 tint donkerder te nemen. De haarverf van WECOLOUR is erg puur en zacht. Doordat er geen ammonia in zit, kan het zijn dat jouw haar meer pigment nodig heeft. Hoe donkerder de kleur van de haarverf, hoe beter het zal dekken. Hou er wel rekening mee dat fijn of poreus haar altijd al veel donkerder wordt dan gewenst. Dit komt omdat het haar de kleur echt helemaal opzuigt. En is het eenmaal te donker, dan kun je het niet lichter verven. Geverfd haar moet je blonderen om het lichter te krijgen en dat kan niet met de haarverf van WECOLOUR. Twijfel je, neem dan altijd de lichtere kleur. Dekt het niet goed genoeg op grijs haar, krijg je van ons gratis een nieuwe kleur in 1 tint donkerder opgestuurd. 

Met deze tips moet het vast gaan lukken om ook die grijze haren van een ander kleurtje te voorzien, zodat al je grijze haren een goede grijsdekking krijgen.

Weet jij nog niet voor welke kleur je kiest, nu je haar grotendeels grijs is geworden? Lees dan deze blog: Welke haarkleuren staan het best als je haar grijs wordt?

Wil je nog meer weten over je gekleurde haar? Kijk eens bij onze blogs over verschillende (haar) onderwerpen! Nu ook met zoekfunctie, zodat je snel de voor jou interessante blogs te pakken hebt!  

Onze klanten aan het woord

Ik heb hier hele goede ervaringen met mijn haar verven. Online dus haarverf gekocht om zelf mijn haar te verven, maar twijfelde over de kleur. Na contact via email werd mij geadviseerd  eerst mijn haar te verven met de lichtere kleur. Wanneer later blijkt dat die haarkleur toch te licht is, krijg ik kosteloos een donkerdere pakket haarverf toegestuurd. Zo gezegd zo gedaan! Dat vind ik service!!! 

Trienna uit Leiden

Ik ben erg tevreden over dit product! Fijn ook dat je om ter kennismaking een leuke korting krijgt. Ik heb vrij lang haar maar heb het met 1 verpakking prima kunnen kleuren. Mijn haar glanst ook weer! 

Natasja, 10/03/2018