Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
  5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

  Haar ontkleuren; kun je dat zelf doen?

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  Zelf je haar ontkleuren, is nogal een dingetje. Je kunt geverfd haar niet lichter verven, dus dan moet je het ontkleuren of bleken. Wij adviseren je altijd om dit bij de kapper te laten doen, omdat het je haar erg belast en je daarna je haar ook weer wilt kleuren. Na het ontkleuren zit er veel minder pigment in je haar, waardoor het resultaat van het verven ook heel anders wordt. Maar wat gebeurt er als je toch zelf je haar wilt ontkleuren? Wij zetten de meest gebruikelijke manieren van zelf je haar ontkleuren / blonderen op een rijtje, met de reden waarom dit niet goed is voor je haar.

  Wil je toch zelf je haar ontkleuren?

  Als je citroensap in je haar doet en dan de zon in gaat, licht je haar heel erg op. Je haar lichter maken met citroensap lijkt natuurlijk, maar dat is het niet. Het blijft een reactie die de pigmenten in je haar kapot maakt. Om enig effect te hebben moet je al wel licht haar hebben. Met donker haar zal het niet echt oplichten, of erger nog: het wordt oranje. Geen aanrader dus en wil je echt resultaat zien, dan moet je haar heel lang in de zon. Dit is door de uv-stralen ook weer erg schadelijk voor je haar.

  haar_ontkleuren

  Haar ontkleuren met blondspray

  Blondspray bevat pure waterstofperoxide. Je sprayt het in je haar en het wordt al snel lichter. Echter is dit superschadelijk voor je haar. Waterstofperoxide was je er namelijk niet gelijk uit. Het resultaat is dat je haar non stop reageert steeds lichter wordt. Bij het gebruiken van blondspray beschadig je je haar nog veel meer dan met een blondering. Wil je toch lichter? Vraag advies bij je kapper en kies bijvoorbeeld voor highlights. Highlights worden in de zon vaak nog wat lichter waardoor het resultaat hetzelfde is. Highlights zijn alleen veel minder schadelijk voor je haar. 

  Haar ontkleuren met blondeer

  Blondeermiddel zelf toepassen, genoeg vrouwen doen het. Wij raden het alleen niet aan! Je haar slaat snel geel of oranje uit. Dan maar extra lang laten zitten? Hiermee is de kans groot dat je het haar erg beschadigt en het zelfs helemaal kan afbreken. Geblondeerd haar heeft vaak een doffe uitstraling, gespleten punten en veel afgebroken haren. Na eenmaal blonderen moet je steeds weer je uitgroei doen en als je de uitgroei behandelt, krijgt je haar dus weer dezelfde agressieve behandeling. Dode punten kun je eenvoudig laten knippen, maar de kwaliteit van je haar heeft er enorm onder te lijden. Alleen daarom al zijn highlights een betere keuze, want het haar dat niet geverfd wordt, blijft gezond terwijl het toch veel blonder oogt. Daarnaast is uitgroei minder duidelijk zichtbaar. Vraag je kapper om advies. 

  Voorkomen van een verkeerde kleur door het ontkleuren

  hoe_ontkleur_je_je_haar

  Je kunt dus beter voorkomen dat je spijt krijgt van een (te donkere) kleurkeuze bij het verven van je haar. Kies bij twijfel voor een lichtere kleur. Want als een kleur te licht is, kun je wel altijd je haar donkerder verven. We hebben verschillende blogs waar veel tips bij zitten, waaronder haarverf te donker en tips voor de perfecte haarkleur. Wij raden je af om zelf je haar te ontkleuren of lichter te maken. Deze behandelingen zijn erg schadelijk voor je haar en je weet nooit precies wat het eindresultaat zal zijn. Elk haar is verschillend en bij iedereen pakt het dus ook anders uit. Wil je toch iets anders met je kleur? Wacht tot je haar vanzelf iets lichter wordt en probeer stap voor stap een lichtere kleur haarverf. Je kunt antiroos shampoo gebruiken of je haar insprayen met kamillethee en dit door de zon of föhn laten opdrogen. Wat ook leuk is om eens te proberen, is variëren in de kleurhoogte die je al hebt. Probeer een wat warmere kleur of juist een as tint. Zo krijg je een nieuwe look zonder dat je haar er onder te lijden heeft. En vergeet niet dat de haarverf van WECOLOUR heel mild is voor je haar. Met zo min mogelijk chemische- en schadelijke stoffen, blijft de kwaliteit van je haar veel beter, glanst je haar en ziet het er heel gezond uit. Probeer maar eens op die manier een ander tintje in plaats van meteen rigoureus je haar ontkleuren. Gebruik onze haarkleur advies tool als je nog twijfelt welke kleur je wel kunt kiezen. In 7 vragen heb je dan het resultaat met de kleuren waar je uit kunt kiezen en blijft je haar mooi en gezond.

  Ga naar onze shop

  Onze klanten aan het woord

  Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

  Gerda uit Nijkerkerveen

  De haarverf van We Colour is absoluut geweldig. Zeer zacht voor het haar( heb heel fijn haar), gemakkelijk aan te brengen. Zeer prettig ruikende haarverf. Pakketje past in de brievenbus en alles wat je nodig hebt om het haar te verven, zit erbij.  Ben superblij dat ik We Colour ontdekt hebt, gebruik alleen nog deze haarverf!

  Coby