Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
  5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

  Krullend haar verven: zo doe je dat

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  Krullend haar verven, voor diegene met krullen kan het nog weleens een uitdaging zijn. Omdat krullend haar van nature een drogere structuur heeft dan steil haar, zijn veel curly girls bang dat haarverf hun haar beschadigd. WECOLOUR haarverf is een zo puur als mogelijke haarverf en bevat geen ammonia, resorcinol en PPD. Hierdoor beschadigt het haar niet maar krijgt het juist een gezonde glans, heel geschikt dus voor krullend haar. Maar waar moet je nou allemaal rekening mee houden als je krullend haar gaat verven? We vertellen je alle do's en don'ts in deze blog. 

  Verf krullend haar niet te donker

  Krullend haar is van nature namelijk droger en poreuser dan steil haar. Droog of poreus haar zuigt de pigmenten uit haarverf als het ware op waardoor een kleur donkerder kan uitvallen dan je eigenlijk wenst. Donker geverfd haar kun je niet lichter verven, andersom gaat wel. Kies dus liever een tint lichter en mocht dit toch te licht zijn, kun je altijd nog een tint donkerder proberen. Zo voorkom je dat je ongewenst voor verrassingen komt te staan en omdat onze haarverf je haar niet beschadigd, kun je de donkere tint er eventueel direct overheen zetten. 

  Wees niet te zuinig met haarverf

  Krullend haar lijkt soms korter dan het daadwerkelijk is. Krullen tot aan je schouders, vallen steil misschien wel tot over je schouderbladen. Bedenkt vooraf dus goed hoeveel verf je nodig zult hebben. In de regel heb je aan één pakket haarverf genoeg bij schouderlang haar. Wanneer je jouw krullen uitrekt en ze komen tot over je schouders, kun je beter twee pakketten bestellen. Onze haarverf is ongemengd 12 maanden houdbaar. Je kunt van de tweede tube dus ook de helft gebruiken en de andere helft bewaren voor een volgende keer. Het is belangrijk dat je voldoende haarverf gebruikt om een vlekkerig resultaat te voorkomen. 

  Voeg een kleurmasker toe aan de haarverf

  Om krullend haar tijdens het verven extra te beschermen tegen uitdroging, kun je Colour Mask toevoegen aan de haarverf. Deze rijke formule boordevol hoogwaardige ingredienten zoals aloë vera, calendula en granaatappelextract is een feestje voor je haar. Het herstelt en berschermt je haar tijdens het verven. Je kunt deze formule ook gebruiken als haarmasker om je haar een extra hydratatieboost te geven.

  Duw je haar terug in de krul tijdens het verven

  Wanneer je bovenstaande tips hebt overwogen, is het tijd om te gaan verven. Zoals eerder gezegd, wees niet te zuinig met de haarverf. Wanneer je de haarverf evenredig over de krullenverdeeld hebt, duw je ze met je handen terug in de krul. Gebruik geen kam want hierdoor kun je een vlekkering resultaat krijgen. Wij leveren plastic handschoenen bij ons pakket, gebruik deze dus vooral. 

  Verzorg je krullen met een shampoo en conditoner zonder SLS

  Je kent het wel, je shampoo schuimt heerlijk en je hebt echt het gevoel dat je haar gereinigd wordt. In zekere zin klopt dit, alleen wordt niet alleen je haar gereinigd, ook het talg van je hoofdhuid wordt verwijderd. Het schuimen van een shampoo wordt veroorzaakt door agressieve sulfaten (SLS) en drogen je haar en hoofdhuid erg uit. Kies dus liever voor een shampoo zonder sls om je krullen te wassen. Of nog beter; was ze met onze natuurlijke Dark Bamboo shampoo.

  Tot dusver ons blog met tips voor het verven en verzorgen van jouw krullen. Heb je nog vragen of wil je advies? Probeer onze kleuradviestool of stuur een ons een mailtje

  Ga naar de shop

  Onze klanten aan het woord

  Super goed product ik heb krullen en normaal gesproken als ik het verf dan wordt het heel droog. Ik had een kleur besteld die donkerder uitviel dan verwacht ik belde ze op voor advies en toen boden ze me aan om een nieuwe kleur geheel gratis toe te sturen met een advies erbij via de mail wanneer en hoe ik het moet gebruiken. 

  Amina

  Ik heb de argan silk besteld. Hierover ben ik tevreden. Het geeft meer glans en diepte aan mijn haarkleur. Daarnaast heb ik als krullenbol minder last van pluizig haar. Daarnaast heb ik diverse keren contact gehad met dit bedrijf om advies te vragen over mijn haar. Ik ben daarin goed, snel en vakkundig geholpen. 

  Truus