Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu

  Aubergine haarkleur

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie


  aubergine-haarkleur

  Aubergine haarkleur ofwel mahonie, is een geliefde en populaire haarkleur bij WECOLOUR. Het is dan ook geen toeval dat de haarkleuringen Mahonie bruin 5.5 en Mahonierood bruin 4.65 al lang bij WECOLOUR verkrijgbaar zijn.

  Warme haarkleur in aubergine en mahonie

  Aubergine en mahonie worden onder de warme haarkleuren geschaard, net als goud, koper, rood en chocolade. Zo'n warme haarkleur als aubergine en mahonie staat je mooi als je gelaatskleur licht en koel is. Misschien wordt je al een beetje grijs? Met het verdwijnen van het pigment uit je haar, verdwijnt ook heel geleidelijk het pigment uit je gezichtskleur. Een warme haarkleur staat je nu dan ook waarschijnlijk mooier, ook al had je die niet van jezelf. Zo breng je wat meer kleur en warmte in je verschijning!

  Heb jij juist een donkerder of olijfkleurige huid? Ook dan past een aubergine haarkleur heel mooi bij jou, kijk maar naar de afbeelding in de intro met Ariana Grande. Aubergine en mahonie zijn dus echt kleuren die je bij verschillende kleurtypen en jong en oud ziet!

  Haarverf in rode kleuren van aubergine tot mahonie

  Een voordeel van roodtinten is dat deze kleuren de minste allergische reacties opwekken. Ben je dus bang dat je mogelijk allergisch bent voor haarverf? Probeer dan een roodtint! Een nadeel van rode kleuren is dat de intensiteit van de kleuren sneller vervaagt dan bij andere nuances. Als je nog niet eerder je haar rood kleurde, is dit helemaal het geval. De eerste keer rood kleuren is namelijk altijd moeilijker. Roodpigmenten verdwijnen helaas nu eenmaal sneller uit het haar. Om succesvol en met langer mooi resultaat rood te verven, zou je de kleur (pigment) moeten 'stapelen'. Dit doe je door gewoon nog een paar keer je haar rood te kleuren. WECOLOUR is zo puur mogelijk en is niet schadelijk voor je haar. Je kunt dit dus met een gerust hart je haar een aantal keer verven. Je zult dan zien dat jouw aubergine- of mahonierode haarkleur steeds langer mooi blijft. Even geduld hebben dus, maar dan mag het resultaat er (langer) zijn! 

  Wil je meer lezen over onze warme haarkleuren? Lees dan onze blog over warme haarkleuren.

  Mahonierood bruin haarkleur 4.65 aubergine-haarkleur

  In Mahonie roodbruin 4.65, die donkerder is dan de 5.5 mahonie bruin, zit wat meer rood(pigment) dan in de 5.5. mahonie bruin. Mahonierood bruin is onze donkerste warme haarkleur. Kijk even op onze Pinterest pagina om een goed idee te krijgen hoe deze kleur er bij jou uit zou kunnen zien: Pinterest 4.65.

  Mahonie bruin haarkleur 5.5

  Mahonie bruin 5.5 is dus een tintje lichter dan  mahonie rood bruin. In deze kleur zit ook veel minder roodpigment waardoor de kleur dus ook veel minder rood oogt. Ook van deze kleur hebben wij een Pinterest pagina zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijke kleurnuances: Pinterest pagina 5.5.

  Aubergine haarkleur en grijs haar van jezelf?

  Ben je al redelijk grijs en is je uitgroei dus vrij licht, gebruik dan altijd een natuurtint in combinatie met een aubergine haarkleur. Aubergine haarkleur op grijs haar geeft een heel fel resultaat, vaak zelfs wat rosig en zeker niet aubergine. De kleur bruin 5.0 komt het beste hiervoor in aanmerking. Let er wel op dat als je allergisch bent, je deze kleur ook eerst moet testen. In bruin zit namelijk wel toluene diamine sulfaat. Je mengt de kleur 5.0 bruin in de verhouding 1:1 met de 4.65 mahonie rood bruin of 5.5 mahonie bruin en dan krijg je een mooie, warme aubergine kleurig resultaat. Ook kun je de 4.65 en de 5.5 met elkaar mengen. Het resultaat zie je hier rechts op de foto. Een mooie, warme aubergine haarkleur.

  Heb jij nog vragen? Of weet je niet welke kleur je zal kiezen? Je kunt ons altijd een foto van jezelf mailen zodat onze kleurexperts (want WECOLOUR heeft een eigen haarsalon) jou advies kunnen geven over een aubergine haarkleur.

   

  Onze klanten aan het woord