Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
  5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

  Aubergine haarkleur

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie


  Een ‘aubergine haarkleur’, zo worden onze mahoniekleuren vaak genoemd. Bij WECOLOUR hebben we twee mahoniekleuren in het assortiment. Allebei zijn ze vanaf het begin af aan onverminderd populair. Niet zonder reden natuurlijk! We leggen je in deze blog uit waarom en wat het verschil is tussen deze twee mahoniekleuren.

  Zeker niet saai!

  Grote kans dat jij niet het doorsnee blonde of bruine typetje bent. Jij houdt van een uitgesproken kleur en over het algemeen word jij niet snel over het hoofd gezien. Maar sowieso is aubergine een echte ‘wow’ kleur en zeker anders dan anders. Misschien dat de populariteit van deze haarkleuren ook zo groot is omdat sterren als Ariane Grande en Rihanna deze haarkleuren echt rocken.

  Warme of koele mahonie?

  Aubergine en mahonie worden vaak onder de warme haarkleuren geschaard, net als goud, koper, rood en chocolade. Voor de 4.65 mahonie rood bruin gaat dat inderdaad op, maar de 5.5 mahonie bruin is juist eerder koeler. Wanneer kies je voor welke van deze twee mahoniekleuren?

  warme types: mahonie rood bruin 4.65
  Een warme haarkleur staat je mooi als je zelf overwegend gele ondertonen in je huid hebt. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een lente- of herfsttype bent. Voor lentetypes is deze kleur een tikkeltje donker dus wij adviseren deze kleur vaak bij herfsttypes. Ook als je wat ouder wordt en van jezelf een donkere haarkleur hebt is deze kleur een goede keuze!

  koelere types: mahoniebruin 5.5
  Een koelere mahoniehaarkleur zoals de 5.5 staat het mooist bij types met een wat koelere ondertoon in de huid. Dit zijn onder andere de zomer- en wintertypes. Hier geldt ook dat voor zomertypes de mahoniebruin vaak wel erg donker is en het contrast met de huid misschien te groot wordt. De mahoniebruine haarverf is wel uitermate geschikt voor het wintertype.

  Mahonie rood bruin 4.65

  Deze kleur is een donkerbruine kleur met veel roodpigment en een klein beetje mahonie. Door de hoeveelheid aan rood pigment, is dit een warme kleur. Het tikkeltje mahonie, (de 5 in het kleurnummer) zorgt dat er ook een vleugje koele nuance in de kleur zit. Deze kleur staat prachtig als je een warmere ondertoon in je huid hebt, dus van het warme kleurtype bent.

  Heb jij al aardig wat grijze haren? Met het verdwijnen van het pigment uit je haar, verdwijnt ook heel geleidelijk het pigment uit je gezichtskleur. Als je van jezelf een donkere haarkleur hebt, kan de 4.65 voor jou een mooie kleur zijn. Een wat warmere haarkleur is dan vaak een goede keuze. Zo breng je wat meer kleur en warmte in je verschijning! Mahonierood bruin is onze donkerste warme haarkleur. Kijk even op onze Pinterest pagina om een goed idee te krijgen hoe deze kleur er bij jou uit zou kunnen zien: Pinterest 4.65. Wil je meer lezen over onze warme haarkleuren? Lees dan onze blog over warme haarkleuren.

  Heb jij wel eens te maken gehad met een allergie voor haarverf? Dan is deze kans het kleiner bij deze kleur. De 4.65 bevat namelijk geen PPD maar ook geen TDS! Deze stoffen geven vaak de allergische reacties op haarverf. Doe wel altijd een allergietest van tevoren.

  Heb jij weleens last gehad van een allergie? Lees er meer over in de blog 'allergisch voor haarverf'.

  Mahonie bruin haarkleur 5.5

  Mahonie bruin 5.5 is een wat koelere bruine kleur. Deze kleur bevat overwegend blauw pigment waardoor deze een stuk koeler is dan de 4.65. Waar in de mahonierood bruin roodpigment is toegevoegd aan de kleur, is dat bij mahoniebruin niet het geval. De kleurhoogte is middenbruin. Wel is, zoals bij alle haarverfkleuren, de kleur afhankelijk van je eigen ondergrond. Dus heb jij al een koele/assige haarkleur van jezelf, dan zal deze kleur koeler uitpakken dan als je van jezelf juist veel warmte in je haar hebt of een heel donkere haarkleur. Ook van deze kleur hebben wij een Pinterest pagina zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijke kleurnuances: Pinterest pagina 5.5. Ook van deze kleur hebben wij een Pinterest pagina zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijke kleurnuances: Pinterest pagina 5.5.

  Mogelijk allergisch? Deze kleur bevat geen PPD maar wel TDS. Voer altijd eerst een allergietest uit. Vraag hier je gratis tester aan! 

  Ben je al (gedeeltelijk) grijs?

  aubergine-haarkleur

  Heb je al (gedeeltelijk) grijs haar? Dan adviseren wij je aan om een aubergine (of mahonie) haarkleur altijd te mengen met een natuurtint. Dit voorkomt ten eerste dat je lichtere grijze haar heel erg fel of rossig van kleur wordt.

  Daarnaast zorgt het mengen met een natuurkleur voor een betere dekking van je grijze haar. De kleur bruin 5.0 komt het beste hiervoor in aanmerking. Let er wel op dat als je bij een eventuele allergie, ook deze bruine kleur eerst moet testen. Je mengt de kleur 5.0 bruin in de verhouding 1:1 met de 4.65 mahonie rood bruin of 5.5 mahonie bruin en dan krijg je een mooi, goed dekkend aubergine kleurig resultaat.

  Ook kun je de 4.65 en de 5.5 met elkaar mengen. Het resultaat zie je hier rechts op de foto. Een prachtige, donkere, overwegend warme, aubergine haarkleur. 

  Heb jij nog vragen? Of weet je niet welke kleur je zal kiezen? Je kunt ons altijd een foto van jezelf mailen zodat onze kleurexperts jou advies kunnen geven over een aubergine haarkleur.

  Bekijk alle kleuren

  Onze klanten aan het woord

  Mijn haar gekleurd met WECOLOUR mahonie rood bruin 4.65 wat een groot succes is. De kleur is super mooi uitgevallen en nog belangrijker geen uitslag of allergie reactie na het verven.  Voor mij de volgende keer zeker weer wecolour.

  Peggy

  Ik heb de mahonie rood bruin (4.65) nu 2x gebruikt. Elke keer als ik de verf gebruik lijkt het wel of mijn haar zachter word!! En de kleur wordt steeds mooier!! Heb gelijk een abonnement afgesloten!! Deze haarverf blijf ik sowieso gebruiken!

  Isabeau