Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
  5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

  Platinablond, hoe krijg je deze haarkleur?

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  Een platinablonde haarkleur, prachtig toch? Vaak wordt platinablond ook verward met je haar blonderen. Dit hoeft niet zo te zijn. Je kunt een platinablonde haarkleur ook krijgen met haarverf. Onze 11.1 is zeer licht asblond en niet te vergelijken met blondeermiddel in je haar. Bij een platinablonde kleur is het belangrijk de kleur niet te snel uit te spoelen, de kleur heeft even de tijd nodig om goed licht te worden. Geef de kleuring de tijd en laat onze 11.1 dan ook 45 minuten inwerken. Dit voorkomt dat het geel wordt. Het as-effect ikomt pas in de laatste 10 minuten van het verfproces goed tot ontwikkeling.

  Het verschil tussen blonderen en platinablonde haarverf

  Bij het blonderen van je haar wordt het haar als het ware gebleekt en dus ontkleurd. Al het pigment wordt verwijderd zodat de kleur verdwijnt. Blonderen kan zowel op geverfd haar als op natuurlijk haar dat nog niet geverfd is. De blondeer dringt door tot in de kern van het haar en bleekt al het pigment. Bij blondering kan je zelf geen as of andere nuance toevoegen. Het bleekt alleen, of zoals ook wel eens gezegd wordt, het ontkleurt je haar. Een oplichtende verf zoals bijvoorbeeld onze 11.1 zeer licht asblond kan met 9% waterstof peroxide 3 tinten oplichten en je haar dus ook echt platinablond maken. Wil je tot 4 tinten oplichten, dan heb je 12% nodig.  Wij leveren de 11.1 standaard met een 9 % activator. Wil je 12%, dan kun je dit op de betaalpagina aangeven. Met een toner kan je het nog helemaal zo maken zoals je wilt. Wat grijzer of juist wat witter. Heb je van jezelf blond haar en heb je het bruin geverfd, dan moet je het wel ontkleuren (ook wel blonderen genoemd). Geverfd haar kun je namelijk niet lichter verven. Ook kun je geen highlights zetten met haarverf als je haar geverfd is. Hier heb je ook blondeer voor nodig. Wil je highlights in jouw ongeverfde haar, dan is WECOLOUR wel geschikt voor highlights.

  Ben je op zoek naar een lichtblonde kleur die wat grijzer is, dan hebben wij een mooie nieuwe kleur. De 10.11 extra as lichtblond. Dit is een kleur met extra as. Let wel op, op licht haar kan het misschien te assig (lees grauw) worden. Deze kleur is dan ook echt niet geschikt voor geblondeerd haar of haar zonder warmte. 

  Waterstofperoxide en zeer licht platinablond haar 

  Om je haar op te lichten heb je waterstofperoxide nodig. Zonder deze stof werkt de haarverf of blondeer niet genoeg. Waterstofperoxide heb je in verschillende sterktes namelijk:

  1% zeer milde oplichting = 3,5 volume
  3% 1 tint oplichten = 10 volume
  6% 2 tinten oplichten = 20 volume
  9% 3 tinten oplichten = 30 volume
  12% 4 tinten oplichten = 40 volume

  Hoe hoger het getal van de waterstofperoxide hoe meer het oplicht. Bij blondeer heb je minder waterstofperoxide nodig dan bij een oplichtende verf. Omdat blondering al een blekend middel is, werkt dit meestal met 6% of 9% waterstof. Een oplichtende verf heeft wel 9% of 12% nodig. De zeer licht asblonde haarverf van WECOLOUR wordt standaard geleverd met 9% waterstof peroxide oftewel 30 volume. Hiermee krijg je een hele mooi platinablonde askleur in je haar. Wel is het zo dat dit minder goed voor je haar is dan bijvoorbeeld 6%. In onze haarverf zit geen ammonia, waardoor het veel minder belastend is voor je haar. Zelfs met 9% blijft de kwaliteit van je haar mooi en krijgt je haar een prachtige glans. Wil je toch liever 12%? Tijdens het bestelproces van de 11.1 krijg je vanzelf de mogelijkheid deze activator (waterstofperoxide) te bestellen in plaats van de gebruikelijke 9%.

  Mengverhouding waterstofperoxide

  De houdbaarheid van waterstofperoxide is beperkt, dus het moet altijd afgesloten bewaard worden om de kracht te bewaren. Onze 11.1 is zeer licht asblond. Dit houdt in dat hij zeer licht (platina) blond is met as erbij, zo voorkom je een geelblonde kleur. Je mengt deze kleur niet 1:1 zoals alle andere kleuren maar 1:2 met de waterstofperoxide, dit betekent 1 deel kleurcreme met 2 delen waterstof peroxide van 9%. Bijvoorbeeld 20 gram kleurcreme met 40 gram 9% waterstof. Bij een platinablonde kleur is het belangrijk de kleur niet te snel uit te spoelen, de kleur heeft even de tijd nodig om goed licht te worden. Geef de kleuring de tijd en laat onze 11.1 45 minuten inwerken. Dit voorkomt dat het geel wordt. Het as-effect wordt namelijk juist bereikt in de laatste 10 minuten van het verfproces. 

   Verzorging van je platinablonde haren

  Bij een platina blonde haarkleur is verzorging uiterst belangrijk, zeer blond haar is vaak droger van structuur, omdat er een hoger percentage waterstofperoxide aan te pas komt. Je kan het haar af en toe wassen met een zilvershampoo om de kleur assiger te houden, maar een verzorgende shampoo en conditioner is een pre. Een zilvershampoo is veel minder mild voor het haar, gebruik het dan ook niet te vaak. Onze Dark Bamboo is ideaal voor de lengtes. Het reinigt als een shampoo, schuimt helemaal niet en geeft het extra verzorging. Daarnaast kun je onze Argan Silk gebruiken. Dit is een serum dat je in je haar doet en er niet uit wast. Het is een heerlijk product en maakt je haar glanzend. Om het haar tijdens het verven extra te beschermen kun je Colour Mask aan de verf toevoegen. Ook raden wij je aan om niet iedere keer je hele haar te verven. Als je de kleur in de lengtes wat wil opfrissen kan je eventueel een beetje water bij de verf doen en hiermee de lengtes de laatste 20 minuten laten intrekken. Zo wordt de waterstofperoxide minder sterk en is het minder belastend voor je haar. Wel geeft het je haar weer een frisse kleur en krijgt je platinablonde haar een mooie glans. 

  Platinablond bekijken in de shop

  Onze klanten aan het woord

  Ik gebruik de haarverf nu ruim twee jaar en zelfs mijn kapper staat versteld van het resultaat. Sinds ik de haarverf van WECOLOUR koop wordt de kwaliteit van mijn haar iedere keer beter. Voor mij geen andere haarverf meer!

  Gerda uit Nijkerkerveen

  De haarverf van We Colour is absoluut geweldig. Zeer zacht voor het haar( heb heel fijn haar), gemakkelijk aan te brengen. Zeer prettig ruikende haarverf. Pakketje past in de brievenbus en alles wat je nodig hebt om het haar te verven, zit erbij.  Ben superblij dat ik We Colour ontdekt hebt, gebruik alleen nog deze haarverf!

  Coby