Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
  5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

  Van bruin naar blond

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

  Wil jij van bruin naar blond haar met haarverf? Lichter verven kun je alleen in sommige gevallen en dan nog alleen op ongeverfd haar. Dus alleen op je eigen natuurlijke haarkleur. Heb je zwart of donkerbruin haar, dan kun je je haar niet lichter verven met verf. Vaak kun je maar 1 kleurhoogte lichter uitkomen met haarverf.

  Hoe donker is jouw haar nu?

  De eerste stap is om te kijken hoe licht of donker jouw haar nu is. Het gaat hierbij om je natuurlijke haarkleur (ongeverfd). Het gaat dan om de zogenaamde kleurhoogte van je haar. Je kunt hiervoor het beste kijken naar plekken waar je haar (nog) niet door de zon is opgelicht. Dus aan de onderkant van je haar in je nek of bij je 'uitgroei'. Haarkleuren (kleurhoogtes) lopen van 1, zwart, tot en met 11, zeer lichtblond. Het eerste cijfer van een haarverfkleur (het cijfer voor de punt) staat voor deze kleurhoogte.

  Kijk om jouw kleurhoogte te bepalen bijvoorbeeld naar de haarverfkleuren in de shop en kijk hierbij zoals gezegd voornamelijk naar je niet-opgelichte haar, dus je donkerste haarlokken.

  Haar lichter verven is moeilijk

  Zoals gezegd, met haarverf van bruin naar blond gaan is niet mogelijk. Wel kun je je bruine haarkleur 1 kleurhoogte oplichten naar een lichtere bruine of donkerblonde haarkleur. Dit kan alleen als je haar middenbruin (kleurhoogte 5) of lichtbruin (kleurhoogte 6) is. Je kunt dan 1 tint oplichten. Kijk hiervoor goed naar de WECOLOUR afbeeldingen van deze kleurhoogtes. Dit is belangrijk, omdat jouw idee van bijvoorbeeld lichtbruin misschien anders is. En het is zonde van de moeite en het geld om je haar voor niets te verven.

  Kan jouw haar blonder of lichter?

  Echt van bruin naar blond is dus niet mogelijk. Alleen ongeverfd haar (licht)bruin haar of blond haar kun je een kleurhoogte oplichten. Heb jij dus van jezelf zwart haar (kleurhoogte 1 of 2) of donkerbruin haar (kleurhoogte 3 en 4), dan kun je met WECOLOUR haarverf je haar niet lichter verven. Ook met andere merken haarverf zal dit niet of nauwelijks lukken. Als je dit toch probeert, zul je merken dat je er niets tot bijna niets van ziet. Dat is heel jammer, maar we willen geen valse verwachtingen scheppen.

  Als je niet zeker weet of jij je ongeverfde haar lichter kunt verven, check het dan in 'kleuradvies op maat’ op de website. Dit is een online vragenlijst. Na het beantwoorden van vijf vragen, weet jij uit welke nieuwe haarkleuren jij kunt kiezen. Dit is een kleurselectie waarbij je ervan uit mag gaan dat deze kleuren haalbaar zijn / een goed resultaat geven op jouw haar.

  We leggen het nog even uit voor de duidelijkheid in onderstaand schema:

   

   1

   zwart

   kan niet lichter

   3

   zeer donkerbruin

   kan niet lichter, ook geen andere nuance

   4

   donkerbruin

   kan niet lichter, wel een andere tint*

   5

   bruin

   je kunt oplichten naar kleurhoogte 6

   6

   lichtbruin

   je kunt oplichten naar kleurhoogte 7

   7

   donkerblond

   lichter naar kleurhoogte 8

   8

   natuurlijk blond

   lichter naar kleurhoogte 9 of 11.1 (niet 10.01)

   9

   lichtblond

   lichter naar kleurhoogte 10 (10.01) of 11.1

   10

   zeer lichtblond

   lichter naar 11.1


  * Als je zelf op kleurhoogte 4 zit, kun je je haar niet lichter verven. Wel kun je een andere tint kiezen. Je hebt dan bij WECOLOUR de keuze uit as donkerbruin 4.1 en mahonie rood bruin 4.65 of kastanje donkerbruin 4.8.

  Stuk lichter? Ga naar de salon!

  Wil je toch echt een complete metamorfose en je haar een heel stuk lichter hebben, dan adviseren we je om een bezoekje te brengen aan een goede salon. De producten die bij blonderen/bleachen gebruikt worden op je haar kunnen veel schade toebrengen als dit niet op de voor jou juiste manier gebeurt. Er moet echt heel zorgvuldig worden gekeken wat voor jouw haar nodig is zodat je het door jou gewenste resultaat bereikt en tegelijkertijd zo min mogelijk schade toebrengt aan jouw haar.

  Dat je dit beter niet zelf thuis kunt doen als je om je haar geeft, heeft verschillende redenen. Om te beginnen komt er veel warmte vrij bij ontkleuren. Doe je het niet goed, dan kan je haar oranje of geel worden. Vaak zijn er ook meerdere behandelingen nodig en kun je zeker niet in één keer van bruin naar blond gaan. Daarbij moet het percentage waterstofperoxide zo laag mogelijk zijn om de kwaliteit van je haar te behouden. En laat het vooral ook niet langer inwerken dan nodig, want dit brengt je haar schade toe. Voor het mooiste resultaat moet je je haar ook nog tonen. Na afloop is het heel belangrijk dat je je haar heel goed verzorgt en beschermt met de juiste producten. Gebruik bijvoorbeeld WECOLOUR Colour Mask. Dit herstelt jouw droge, beschadigde haar.

  Conclusie

  Je weet nu dat van bruin naar blond haar helaas niet zo makkelijk is als andersom. En dat je ongeverfd haar vanaf kleurhoogte 5 met haarverf 1 tint kunt oplichten. Wil je echt van bruin naar blond haar gaan, dan kan dit niet met haarverf maar adviseren wij je om je haar in een goede salon te laten blonderen.

  Ga naar de shop

   

  Onze klanten aan het woord

  Ik ben zeer tevreden en heb de haarverf gekocht voor het verven van mijn uitgroei! Goed en kundig advies gehad en snelle levering. Mooie kleur en glanzend haar. Ook erg fijn dat je alleen de uitgroei kan verven en niet alles in 1x hoeft op te maken. Ik ben een blijvende klant!

  Nienke 04/07/2018

  De eerste keer dat een haarverf kleur aan mijn verwachtingen voldoet! Je merkt echt dat dit professionele haarverf is en ideaal dat je het online kunt kopen. Gratis verzending en het lag de volgende dag al in de brievenbus.

  Loes, 14/09/2018