Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
  5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

  Waar komt grijs haar vandaan?

  Nieuwsbrief WECOLOUR

  Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

   

  In deze blog gaan we in op de vraag waar komt grijs haar vandaan, de herkomst van een haarkleur en waar het mee te maken heeft hoe snel je grijs wordt. Wist jij dat mensen met een blanke huid het snelst grijs worden? Daarna volgen mensen van Aziatische afkomst. Heb je een donkere huid, dan krijg je pas later je eerste grijze haren. Professoren van de Universiteit van Stanford ontdekten dat 50% van de bevolking voor 50% grijze haren heeft als ze 50 zijn. Hoe dan ook, de meeste mensen schrikken bij het ontdekken van hun eerste grijze haren. Hoe komt het eigenlijk dat je grijs wordt en kun je er iets aan doen?

  Hoe komt haar aan zijn kleur?

  Dan om je eigenlijk allereerst bij deze vraag terecht. De haarzakjes waaruit je haren groeien bevatten cellen die we 'melanocyten' noemen. Deze melanocyten produceren pigment ook wel bekend als 'melanine'. Dit pigment bepaalt je haarkleur. Over het algemeen geldt: hoe meer melanine, hoe donkerder je haar. Hoe minder melanine, hoe lichter je haar. Daarnaast speelt melanine een rol in de souplesse van je haar. Daarom is grijs haar over het algemeen droger en harder waardoor het ook vaker krult.

  Hoe en waarom ontstaat grijs haar? 

  Je haarzakjes produceren minder pigment naarmate je ouder wordt. Als er in de haarzakjes geen melanine meer wordt aangemaakt, wordt het haar pigmentloos. Pigmentloos haar is altijd wit (kleurloos). Grijs haar bestaat dus eigenlijk niet! Het haar lijkt grijs, omdat er witte haren tussen je eigen haarkleur zitten. De hoeveelheid witte haren zorgt ervoor hoe ‘grijs’ het haar lijkt. 

  De één wordt als twintiger al grijs, terwijl anderen tot op hoge leeftijd hun eigen haarkleur houden. Erfelijkheid speelt hierbij een grote rol. Gemiddeld genomen krijgt een man rond zijn dertigste zijn eerste grijze haren, terwijl dit bij vrouwen rond de vijfendertigste verjaardag gebeurt. Naast erfelijkheid speelt, zoals eerder gezegd, ook afkomst een rol.

  Sneller grijs door haaruitval grijs-haar-verven

  Vaak wordt beweerd dat stress er een oorzaak van is dat je haar grijs wordt. Dit is niet zo! Een haar die eenmaal gegroeid is uit de haarfollikel, houdt namelijk altijd dezelfde kleur (tenzij je het verft) en blijft in diezelfde kleur doorgroeien. Een haar kan dus niet van kleur veranderen. Stress kan wel overmatige haaruitval veroorzaken. En als je al beginnend grijs bent, loop je de kans dat de haren die teruggroeien wel grijs zijn. Stress versnelt dus in die zin het proces van grijs worden. Een aandoening waarbij haaruitval gerelateerd is aan stress heet Telogeen Effluvium.

  Telogeen Effluvium
  Heb je een langere periode last van veel stress, dan zie je vaak dat een abnormaal groot aantal haarzakjes gaat slapen. Als dit gebeurt, stoppen die haren met groeien en maken zich uiteindelijk los van de huid/haarzakjes. Als dit gebeurt heb je binnen een paar maanden last van veel haaruitval. Je haar valt bij deze aandoening namelijk drie keer zo snel uit als normaal. De haren groeien wel terug. Maar als je al wat grijze haren had is de kans dat nieuwe haren die groeien grijs zijn. Je haar wordt door de stress namelijk sneller vervangen.

  Alopecia Areata
  Een andere vorm van haaruitval veroorzaakt door stress is alopecia areata. Hierbij verzwakt het immuunsysteem van het lichaam in de haarzakjes, waardoor de haaruitval wordt veroorzaakt.

  Je ziet dus eigenlijk al, dat als je al wat grijze haren hebt, haaruitval een oorzaak kan zijn van het sneller grijs worden van je haar. Zorg er dus voor dat je haar niet uitvalt om je originele kleur zo lang mogelijk te behouden!

  Naast stress zijn de grootste veroorzakers van haaruitval waar je iets tegen kunt doen:
  hypothyreoïdie: dit is een schildklieraandoening waarbij je lichaam te veel of te weinig hormonen produceert. Je kunt hier medicatie voor krijgen.
  vitaminetekort: Heb je een tekort aan zink of vitamine B? Grote kans dat je last hebt van haaruitval. Vooral rokers lopen een risico op een tekort aan vitamine B12.
  teveel styling: Als je je haar vaak bloot stelt aan hitte en chemicaliën, kan het je haar zo verzwakken dat het afbreekt of uitvalt.  

  Kun je grijs haar voorkomen?

  Naast er een gezonde levensstijl op nahouden inclusief een goede voeding en voorkomen dat je haar uitvalt, valt er helaas eigenlijk niets te doen tegen grijs haar. Er zijn supplementen tegen grijs haar, maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat die ook echt werken. Omdat grijs haar dus niet te voorkomen is, beginnen veel mensen met het verven van hun haren. grijs haar

  Grijs haar verven

  Grijs haar is alleen iets lastiger te verven dan haar dat nog kleur heeft. Hoe grijzer je haar wordt, hoe lastiger de verf zal dekken. In grijsdekkende haarverf zit daarom vaak veel ammonia, sulfaat, parabenen en ppd, wat zorgt voor een krachtige dekking. Het nadeel is dat dit erg agressief is en niet goed is voor je haar. Haarverf die volledig natuurlijk is daarentegen, dekt helaas niet op grijs haar. WECOLOUR haarverf is onwikkeld om een goede grijsdekking te geven maar met zo mild mogelijke ingredienten. Zoveel mogelijk agressieve stoffen hebben wij vervangen door mildere alternatieven. Deze tasten je haar veel minder aan waardoor het gezond blijft en de kleur langer mooi blijft. Is jouw grijze haar lastig te verven? De beste dekking krijg je dan vaak met een natuurkleur. Dit zijn de kleuren met .0 erachter. Ook goudkleuren, kleuren die eindigen op .3 dekken goed op grijs haar.  

  Gebruik je haarverf van WECOLOUR, dan weet je zeker dat de verf zo puur mogelijk is en dat je (bijna) altijd een goede grijsdekking krijgt. De haarkleur adviestool helpt je bij het kiezen van de juiste kleur. Lukt het toch niet goed? Soms heb je een kleurhoogte donkerder nodig, een andere tint of kun je voordat je je haar verft het voorbehandelen door voorpigmenteren of beitsen. Mocht dat ook niet lukken, dan sturen wij in overleg kosteloos een beter dekkende kleur toe als dit een optie is. 

  Je kunt er dus in de meeste gevallen helaas niets aan doen om grijs haar te voorkomen, maar met WECOLOUR kun je het wel op een milde manier natuurlijk grijsdekkend verven.

  Kies jouw grijsdekkende kleur

  Onze klanten aan het woord

  Een vriendin adviseerde Wecolour 8.1. Wat moet ik zeggen... de perfecte kleur, heel natuurlijk, 100% grijsdekking en geen irritatie! Had ik dat eerder geweten had ik honderden euro’s en een hoop ellende bij de kapper bespaard. Wat een fijn product!

  Anna

  Tijdens de inwerktijd van de donkerblonde haarverf geen brandend gevoel! De grijsdekking is 100%, echt dekkend en de kleur is echt prachtig. Mooi warm en glanzend, ben er super blij mee.

  Mirjam