Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu

Wat is waterstofperoxide in haarverf?

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

waterstofperoxideWaterstofperoxide is zuurstof water. Het is de activator die je toevoegt aan de kleurcrème als je je haar kleurt. Waterstofperoxide zorgt ervoor dat er een oxiderende werking ontstaat, waardoor je haar kleur opneemt. Door de oxiderende werking kan je kleurcrème en waterstofperoxide nooit mengen in een metalen bakje. Je moet altijd een glazen of een plastic bakje gebruiken

Waterstof percentages

Waterstofperoxide heb je in verschillende percentages (1, 3, 6, 9 en 12%). Het percentage bepaalt wat de kleurcrème met je haar doet. Voor een grijsdekkende kleur adviseren wij 6% waterstofperoxide. Ben je niet grijs en wil je maar 1 tint lichter, dan zou je ook 3% kunnen gebruiken. Wil je je haar minimaal 2 of 3 tinten oplichten, heb je zeker 6% nodig. Wil je heel licht, zoals bij onze kleur 11.1 (zeer licht asblond) dan gebruiken we 9% waterstofperoxide. Verf je je haar donkerder, dan kan je ook 1, 3 en 6% gebruiken. In onze haarverf zit waterstofperoxide met 6%. Dit percentage is voor bijna iedereen geschikt. Het is grijsdekkend en je kunt je haar een paar tinten lichter of donkerder verven. Wil je weten welke kleur jij kunt hebben, doe dan de kleurentool. Deze geeft aan, hoeveel tinten je donkerder of lichter kunt gaan.

Verhouding kleurcrème en waterstofperoxide

Als je de kleurcrème mengt met de waterstof peroxide is het belangrijk dat je het ook direct gebruikt. De werking van de activator (de waterstof peroxide) heeft een beperkte duur. Je mengt de kleurcrème voor bijna alle kleuren in de verhouding 1:1. Dus 1 deel kleurcrème met 1 deel activator. Hiermee verf je je haar. Heb je alles goed ingezet, laat je het 35 minuten intrekken. Daarna was je de verf eruit.  De zeer licht asblonde kleur heeft een activator van 9% met  een verhouding van 1:2. Dus 1 deel kleurcrème en 2 delen activator. Heb je het met elkaar gemengd, verf je je haar en laat je het 45 minuten intrekken. Daarna spoel je het uit. 

Tip om je haar te verven met waterstofperoxide

Veel mensen die het haar verven, verven iedere keer het hele haar. Wil je je haar minder belasten, dan kan je ook alleen je uitgroei verven. Heb je dit gedaan, laat je het 20 minuten intrekken. Na 20 minuten doe je 1/3e deel water bij de verf die je nog over hebt (wel gemengd met de activator). Dit gebruik je voor de rest van je haar en kam je goed door. Je kunt dit ongeveer 3 keer doen en dan adviseren wij om je hele haar weer te kleuren. De haarverf van WECOLOUR is na opening 6 maanden houdbaar dus heb je kort haar kan je er zeker 2 of drie keer je uitgroei mee doen. Je bestelt WECOLOUR haarverf voor 19,95 per pakket. Bestel je er meerdere tegelijk? Dan kan je stapelkorting oplopen tot 25%. 

Wist je dit over waterstofperoxide?

waterstofperoxideBehalve je haar verven, kan je nog veel meer met waterstof peroxide. De variant van 3% (gewoon te koop bij de apotheek of drogist) kan je gebruiken als ontsmettingsmiddel. Zo kan je groente en fruit wassen met waterstofperoxide om vuil en pesticiden te verwijderen. Je voegt 1/4 deel waterstofperoxide toe aan een bak water waar je fruit en groente in wast. Daarna schoon spoelen met water en je kunt je tanden erin zetten. Ook werkt het ontstekend bij een mondspoeling. Gebruik het dan in de verhouding 1:1 met water. En wil je een natuurlijke vlekkenreiniger? Meng het dan met een beetje baking soda en wasmiddel. Laat dit even intrekken, doe het in de wasmachine en weg zijn je vlekken.

 

Onze klanten aan het woord

Mijn hoofdhuid is erg gevoelig en ik had me er al bijna bij neergelegd dat ik mijn haar niet meer zou kunnen verven. Tot ik WECOLOUR probeerde. Dat ging al vrij goed, maar nu ik ook Colour Mask toevoeg aan mijn haarverf, heb ik echt helemaal geen last meer van het prikkende gevoel op mijn hoofdhuid. Heel blij mee.

Manuela