Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

Wat is waterstofperoxide in haarverf?

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

Wat is waterstofperoxide in haarverf eigenlijk? Waarom is dit, naast de kleurcrème nodig? Waterstofperoxide is zuurstof water. Bij WECOLOUR noemen we het activator. Deze voeg je toe aan de kleurcrème als je haarverf aanmaakt. De waterstofperoxide zorgt ervoor dat er een oxiderende werking ontstaat, waardoor je haar de nieuwe kleur opneemt. Door de oxiderende werking kun je kleurcrème en waterstofperoxide nooit mengen in een metalen bakje. Gebruik altijd een glazen of een plastic bakje.

Waterstofperoxide percentages

Bij WECOLOUR ontvang je bij iedere kleur haarverf standaard de benodigde hoeveelheid waterstofperoxide 6%. Dit percentage is namelijk bijna altijd goed. Alleen bij de 11.1 ontvang je standaard de 9%. Wil jij liever een ander percentage ontvangen bij je verf (keuze uit 6, 9 en 12%) dan kun je dit even aan ons laten weten bijvoorbeeld door de bevestigingsmail van jouw bestelling te beantwoorden aan ons. Wij passen dan het standaard percentage voor je aan. Bij de 11.1 kom je tijdens het bestelproces vanzelf de mogelijkheid tegen om eventueel de 12% te kiezen in plaats van de standaard 9% bij deze kleur.

Waterstofperoxide heb je in verschillende percentages (3, 6, 9 en 12%). Het percentage bepaalt wat de kleurcrème met je haar doet. Voor een grijsdekkende kleur adviseren wij 6% waterstofperoxide. Ben je niet grijs en wil je maar 1 tint lichter, dan zou je ook 3% kunnen gebruiken. Wil je je haar minimaal 2 of 3 tinten oplichten, dan heb je zeker 6% nodig. Wil je heel licht, zoals bij onze kleur 11.1 (zeer licht asblond) dan gebruiken we 9% waterstofperoxide. Verf je je haar donkerder, dan kan je ook 1, 3 en 6% gebruiken. In onze haarverf zit waterstofperoxide met 6%. Dit percentage is voor bijna iedereen geschikt. Het is grijsdekkend en je kunt je haar een paar tinten lichter of donkerder verven. Wil je weten welke kleur jij kunt hebben, doe dan de kleurentool. Deze geeft aan, hoeveel tinten je donkerder of lichter kunt gaan. In plaats van percentages wordt bij waterstofperoxide ook gesproken van volume. Bij volume 10 is het percentage 3%, bij volume 20 is dit 6%, bij 30 is het waterstofperoxidepercentage 9% en bij volume 40 wordt de 12% bedoeld.

Verhouding kleurcrème en waterstofperoxide

Als je de kleurcrème mengt met de waterstofperoxide (activator), is het belangrijk dat je deze direct gebruikt om je haar te verven. De werking van de activator is namelijk beperkt bij contact met zuurstof. Je mengt de kleurcrème en ontwikkelaar voor alle kleuren in de verhouding 1: 1. Dus 1 deel kleurcrème met 1 deel activator. Met deze twee ingrediënten gemengd, verf je je haar. Als je de haarverf hebt aangebracht, laat het dan 35 minuten of soms 45 minuten inwerken, raadpleeg de gebruiksaanwijzing en eventueel het specifieke advies dat we hebben gegeven. Daarna spoel je de verf uit je haar tot het water helder is. Gebruik vervolgens de bijgesloten shampoo en conditioner. Natuurlijk kun je ook de grootverpakking van de shampoo en conditioner gebruiken. waterstofperoxide_in_haarverf

Haarverf kleur 11.1: een buitenbeentje

Alleen de zeer lichte asblonde kleur wordt bij WECOLOUR geleverd met een waterstofperoxide van 9% in plaats van 6%. Ook de mengverhouding is anders, namelijk 1: 2. Dus 1 deel kleurcrème en 2 delen waterstofperoxide / activator / ontwikkelaar. Daarom ontvang je alleen bij deze kleur twee flesjes activator én een andere bijsluiter. Zodra je kleurcrème en peroxide (en optioneel Colour Mask) hebt gemengd, breng je de haarverf aan en laat je het 45 minuten inwerken (in plaats van 35 minuten met onze andere kleuren). Vervolgens spoel je het uit, was je je haar met de bijgeleverde shampoo of je eigen shampoo. Tot slot gebruik je een conditioner om je haarschubben weer te sluiten.

Uitgroei? Alleen bijwerken!

Hoewel de verf van WECOLOUR zo puur mogelijk is, bevat het wel waterstofperoxide. Deze stof is nodig voor een goede dekking, maar is helaas wel belastend vor je haar. Veel mensen die het haar verven, verven als ze uitgroei hebben, het hele haar elke keer. Het is beter voor je haar om alleen de uitgroei te verven. Zodra je de verf op je uitgroei hebt aangebracht, laat je het 20 minuten inwerken. Voeg na 20 minuten 1/3 water toe aan de overgebleven haarverf in de kom (die je al hebt gemengd met de activator). Je brengt dit mengsel aan op de lengtes van je haar en je kamt goed door. Zo fris je de al geverfde kleur in je lengtes op zonder echt opnnieuw te verven. Je kunt dit ongeveer drie keer doen en dan adviseren we om al je haar opnieuw te verven. Door dus niet elke keer je haar helemaal te verven en je haar bloot te stellen aan waterstofperoxide hou je je haar in een betere conditie. Om beschadiging aan je haar te voorkomen, kun je tijdens het verven ook WECOLOUR Colour Mask gebruiken. Colour Mask is een nieuwe technologie die je direct tijdens het verven van je haar gebruikt. De vochtbalans en structuur van je haar blijven hierdoor optimaal behouden. Zelfs bij andere chemische behandelingen zoals bleken, permanenten en straighten, veranderen de structuur en vochtbalans van je haar niet als je Colour Mask op de juiste manier gebruikt tijdens of na deze behandelingen.

Lees meer over dit onderwerp in onze blog zelf je uitgroei verven of bekijk de video over hoe je zelf je uitgroei het handigst verft. WECOLOUR haarverf heeft een houdbaarheid van 12 maanden na opening, dus je kunt een tube gebruiken voor minimaal 2 of 3 keer je uitgroei. De prijs voor WECOLOUR haarverf is 19,95 per verpakking. Bestel je twee verpakkingen haarverf of een pakket haarverf en een van onze verzorgings- of stylingproducten, dan kost het pakket haarverf slechts € 16,95 per verpakking. Bij bestelling van 4 of meer producten is de prijs voor één verpakking haarverf slechts EUR 14,95.

Met een abonnement op WECOLOUR haarverf betaal je altijd minder! Een pakket haarverf kost slechts € 16,95 (ipv 19,95). Bestel je er twee tegelijk, dan betaal je € 15,95 per pakket (ipv 16,95) en voor vier betaal je € 13,95 per pakket (in plaats van 14,95). Je kunt je abonnement op elk moment opzeggen.

Wist je dit over waterstofperoxide?

waterstofperoxide_gebruikBehalve je haar verven, kun je nog veel meer met waterstofperoxide. De variant van 3% (gewoon te koop bij de apotheek of drogist) kun je gebruiken als ontsmettingsmiddel. Zo kan je groente en fruit wassen met waterstofperoxide om vuil en pesticiden te verwijderen. Je voegt 1/4 deel waterstofperoxide toe aan een bak water waar je fruit en groente in wast. Daarna schoon spoelen met water en je kunt je tanden erin zetten. 

Mondwater
Het heeft ook een ontstekingsremmende werking bij gebruik als mondwater. Gebruik voor gebruik als mondwater de 6% waterstofperoxide in de verhouding 1: 1 met water. Dan krijg je 3% peroxide. Je kunt het ook aanlengen met meer water. Als je ongeveer 3% waterstofperoxide mengt met een gelijke hoeveelheid water, krijg je 1,5% waterstofperoxide. Door waterstofperoxide als mondwater te gebruiken, worden bacteriën en virussen in je mond gedood. Het gebruik van waterstofperoxide als mondwater ihelpt uitstekend als je last hebt van aften.

Vlekkenreiniger
Waterstofperoxide werkt ook als vlekkenreiniger! Meng hiervoor de waterstofperoxide met een beetje zuiveringszout en afwasmiddel. Laat deze oplossing een tijdje op de vlek zitten, doe het weefsel in de wasmachine en je vlekken zijn weg. Als de vlekken in je tapijt zitten, spuit dan de reinigingsoplossing op een absorberende doek en dep voorzichtig (niet wrijven!). Blijf aanbrengen en deppen totdat de vlek verdwenen is. Neem dan af met een vochtige doek gespoeld met koud water dep vervolgens opnieuw af met een droge doek.
 

Waterstofperoxide kent dus heel veel handige toepassingen. In haarverf is het, zoals uitgelegd, nodig voor een goede dekking. Het is helaas alleen niet goed voor je haar dus gebruik een percentage dat nodig is en gebruik niet zomaar de hoge percentages. Gelukkig hoef je je hier niet druk om te maken als je je haarverf bij WECOLOUR bestelt, want het juiste percentage wordt dan al meegeleverd. Want waterstofperoxide in haarverf is dus nodig voor een goede dekking, ook op grijs haar.

Kies jouw prachtige nieuwe haarkleur!

 

 

Onze klanten aan het woord

Super kwaliteit. Ik wil in elk geval geen andere verf meer. Wat een verschil, geen jeuk meer, veel zachter voor hoofdhuid en haar. Ik ben om!

Wenneke

Mijn hoofdhuid is erg gevoelig en ik had me er al bijna bij neergelegd dat ik mijn haar niet meer zou kunnen verven. Tot ik WECOLOUR probeerde. Dat ging al vrij goed, maar nu ik ook Colour Mask toevoeg aan mijn haarverf, heb ik echt helemaal geen last meer van het prikkende gevoel op mijn hoofdhuid. Heel blij mee.

Manuela