Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Menumenu
Home Shop
Over ons
FAQ Blog Contact

Wat zijn de meest voorkomende haarverf allergieën bij haarverf?

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

Gezondheid-allergieWat heeft onze haarverf te maken met allergie? Wat velen wel weten is dat onze haarverf zo mild mogelijk is voor je haar en hoofdhuid. Maar wat zijn die stoffen waar we dan allergisch voor zijn? Wij zetten ze op een rijtje.

PPD

P-phenylenediamine (PPD) is een kleurstof die meestal in haarverf wordt toegepast en ook in veel producten wordt verwerkt. De meeste haarverfallergieën worden door deze stof veroorzaakt. Maar waar zit PPD nog meer in? Onder andere in veel textiel, bont en leer verwerkt als kleding. Tijdelijke henna tattoos bevatten ook PPD en kunnen een heftige allergische reactie veroorzaken. Maar waar komt een PPD-allergie vandaan?

Sommige mensen worden met een PPD-allergie geboren, we spreken dan van een aangeboren allergie. Vaak zijn dit de mensen die ook allergisch zijn voor andere kleurstoffen. Er zijn echter ook veel mensen die een allergie opbouwen. Je kan jaren geen last hebben en er ineens toch gevoelig op reageren. Door het dragen van kleding (waar PPD in zit) en je haar verven kan de allergie aangewakkerd worden. WECOLOUR haarverf bevat geen PPD, wel een andere kleurstof genaamd TDS (toluene-2,5 diamine sulfaat). Dit is ook een kleurstof maar deze is milder en de reactie hierop is voor sommige mensen met een PPD-allergie minimaal. Heb je een PPD-allergie en je wil toch je haar verven? Doe altijd een allergietest voor je aan de slag gaat met haarverf. Je kunt bij WECOLOUR een gratis tester bestellen om een allergietest uit te voeren. haarverf-allergie

Ammonia

Veel mensen denken dat ze allergisch zijn voor ammonia. Dit komt door de sterke geur die het afgeeft. Echter, de allergische reacties worden bijna altijd door PPD veroorzaakt. Ammonia is een schurend middel dat de haarschubben openzet om de verf in het haar te laten binnendringen. Het kan droog haar en een drogere hoofdhuid veroorzaken. Veel mensen reageren vaak wel met een jeukende of branderig gevoel op de hoofdhuid, zonder daadwerkelijk allergisch te zijn. Dit gebeurt vooral bij mensen met een gevoelige hoofdhuid. Dit kun je verminderen door je haar drie dagen voordat je het gaat verven, niet te wassen. Je hebt dan meer talg op je hoofdhuid wat beschermt tegen de haarverf. In de haarverf van WECOLOUR zit geen ammonia, maar athanolamine. Deze stof opent de haarschubben ook maar dan op milde wijze en droogt ook het haar veel minder uit. Het kan bij sommige mensen nog wel steeds jeuken. Maar dit verdwijnt meestal na een aantal minuten.

Parabenen

Parabenen worden toegevoegd om de houdbaarheid van een product goed te houden. Het zit vaak in huidverzorging, make-up en haarverf verwerkt. Bijwerkingen uiten zich in de vorm van eczeem, roodheid en irritatie van de huid. Veel huidverzorgingsproducten zijn al parabenenvrij, net als de producten van WECOLOUR. Niet alleen onze haarverf maar ook onze shampoo, conditioner, Dark Bamboo, Argan Silk en Volume Mousse zijn vrij van parabenen. 

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide is zuurstofwater en heb je nodig om een oxiderende werking te krijgen als je het mengt met de kleurcrème. Dit zorgt ervoor dat je het haar kunt oplichten en dat het een goede grijsdekking krijgt. Er zijn natuurproducten zoals Henna waarbij je geen waterstofperoxide nodig hebt, maar de grijsdekking is vaak minimaal. Er zijn niet veel mensen allergisch voor waterstofperoxide, omdat dit voor een groot gedeelte uit water bestaat. Wel moet je oppassen met de sterkere varianten (het gaat hierbij om het percentage). Deze zijn agressiever en schadelijker voor je huid.

As pure as posible

Onze haarverf-, verzorgings- en stylingproducten zijn zo natuurlijk mogelijk, vandaar dat wij zeggen: as pure as possible. Dit houdt in dat de haarverf nog steeds een chemisch product is, maar dan zo puur mogelijk met zo min mogelijk chemicalieën. Dit is veel beter voor je haar en je hoofdhuid en dat zie je ook terug in het resultaat. Je haarkleur is heel natuurlijk en je haar ziet er gezond en glanzend uit.  

Onze klanten aan het woord