Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Menumenu
Home Shop
Over ons
FAQ Blog Contact

Wat zijn toners?

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

toners-haarHoe kan je een haarkleur opfrissen of bijvoorbeeld een mooie haarkleur zilver blond maken? Dit kan heel eenvoudig met toners. Toners zijn kleurpigmenten die een laagje leggen om het haar. Omdat het een laagje legt om het haar en het niet inkleurt is het daarom ook niet grijsdekkend en was je het met de tijd uit je haar. Meestal zie je er na tien wasbeurten niet zoveel meer van

Spoeling of toner?

Een product wat je haar inkleurt en weer uitwasbaar is, kennen we als een spoeling. Er zit alleen wel een verschil tussen een spoeling en een toner. Een spoeling heb je in allerlei kleuren en is meestal wat donkerder dan je eigen haarkleur. Met de spoeling geef je het haar wat extra kleur en dit vervaagt met de tijd. Echter zal een spoeling vaak wel wat kleur achterlaten in het haar. Toners zijn net als spoelingen ook pigmenten die een laagje om het haar leggen. Het verschil is dat een spoeling het haar met name donkerder maakt en een toner de huidige kleur meer leven geeft, zonder dat het donkerder wordt. Zo kan je met een toner je geblondeerde haar assiger maken of een warme kleur juist intenser maken. Toners zijn hierdoor wel lastiger om thuis te gebruiken, omdat het nauwkeurig werk is. Wij adviseren daarom altijd om dit bij de kapper te laten doen.

Grijze gloed in haar met toner

Grijstinten zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en steeds meer mensen gaan deze trend waarderen, maar welke toner heb je hiervoor nodig en hoe werkt het? Om een grijze kleur te maken moet je haar met blondeer opgelicht zijn, alleen met een lichte ondergrond zal de grijze kleur goed pakken. Op donkerder haar doet een grijze toner niets, een toner is namelijk een zwak kleurpigment en dekt daardoor niet heel sterk. De grijze kleur zal ook snel vervagen, voor de beste houdbaarheid herhaal je een toner eens in de 6 weken.

Waterstofperoxide

De vraag is natuurlijk of er in een toner ook waterstofperoxide zit? Het antwoord is ja, alleen wel het laagste percentage. Dit is waterstofperoxide 1%. Door deze zeer lage waterstofperoxide is een toner ook een zwakker kleurproduct en daarom vervaagt het ook.

Onze klanten aan het woord