Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu

Wat zijn toners? De oplossing voor een gelige gloed

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

Hoe kan je een haarkleur opfrissen, een mooie haarkleur zilver blond maken of de gele gloed laten verdwijnen? Dit kan heel eenvoudig met toners. Toners zijn kleurpigmenten die een laagje leggen om het haar. Omdat het een laagje legt om het haar en het niet inkleurt is het daarom ook niet grijsdekkend en was je het met de tijd uit je haar. Meestal zie je er na tien wasbeurten niet zoveel meer van.

Spoeling of toner?

Een product wat je haar inkleurt en weer uitwasbaar is, kennen we als een spoeling. Er zit alleen wel een verschil tussen een spoeling en een toner. Een spoeling heb je in allerlei kleuren en is meestal wat donkerder dan je eigen haarkleur. Met de spoeling geef je het haar wat extra kleur en dit vervaagt met de tijd. Echter zal een spoeling vaak wel wat kleur achterlaten in het haar. Toners zijn net als spoelingen ook pigmenten die een laagje om het haar leggen. Het verschil is dat een spoeling het haar met name donkerder maakt en een toner de huidige kleur meer leven geeft, zonder dat het donkerder wordt. Zo kan je met een toner je geblondeerde haar assiger maken of een warme kleur juist intenser maken. Toners zijn hierdoor wel lastiger om thuis te gebruiken, omdat het nauwkeurig werk is. Wij adviseren daarom altijd om dit bij de kapper te laten doen.

Grijze gloed in haar met toner

Grijstinten zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en steeds meer mensen gaan deze trend waarderen, maar welke toner heb je hiervoor nodig en hoe werkt het? Om een grijze kleur te maken moet je haar met blondeer opgelicht zijn, alleen met een lichte ondergrond zal de grijze kleur goed pakken. Op donkerder haar doet een grijze toner niets, een toner is namelijk een zwak kleurpigment en dekt daardoor niet heel sterk. De grijze kleur zal ook snel vervagen, voor de beste houdbaarheid herhaal je een toner eens in de 6 weken.

WECOLOUR haarverf gebruiken als toner tegen geel

Vind je jouw blonde kleur ook te geel en wil je daar iets tegen doen? Dat kan! Alleen zit er bij onze haarkleuren 6% (en bij de 11.1 9% activator). Dit kun je verdunnen met water, waardoor je een waterstof peroxide van 3% krijgt of 1% als je nog meer water gebruikt. Door deze zeer lage waterstofperoxide is een toner ook een zwakker kleurproduct en daarom vervaagt het wel sneller dan je gewend bent. Je kunt onze 10.01 natuurlijk zeer lichtblond heel goed gebruiken als een toner. Dan meng je de 10.01 en onze waterstof peroxide gemengd met water (in dezelfde verhouding). Dus bijvoorbeeld 15 gram activator met 15 gram water en dan 30 gram kleurcrème. Je laat je haar dan 10 minuten intrekken en dan kijk je of de gele kleur blonder is geworden. Laat het niet te lang zitten en kijk na tien minuten of de kleur is zoals je het wenst. Anders kun je het nog 5 minuten langer laten zitten. Uiteraard kan dit ook met de 11.1 zeer licht asblond, maar dan moet je 1/3e deel activator nemen en 2/3e deel water. Dus bijvoorbeeld 10 gram activator met 20 gram water en dan 15 gram kleurcrème. Je krijgt dan een mooie blonde gloed die het gele weghaalt.

Bekijk alle kleuren in de shop

Onze klanten aan het woord