Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu
5 euro korting met code BLACKFRIDAY2020

Wat zijn toners? Dé oplossing voor een gelige gloed.

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

Een toner is een mild kleurproduct om een bestaande (geverfde) blonde haarkleur te corrigeren. Is jouw geverfde blonde haarkleur niet meer zo fris of koel of al een beetje verkleurd? En is het eigenlijk nog geen tijd voor een nieuwe verfbeurt? Een toningproduct kan dan je blonde tint corrigeren zonder dat je het verft. Je onderhoudt hiermee je kleur en maakt deze bijvoorbeeld koeler. Je verandert dus de tint van je blonde haar. Soms wordt een toner al direct na het verven gebruikt. Dit is vaak na het ontkleuren van het haar nodig om de gewenste blonde nuance te verkrijgen.

Wat is een toner?

Er is niet één manier of product om je haar te ‘tonen’, je kunt dit op verschillende manieren en met verschillende producten doen. Wat toners gemeen hebben, is dat het producten zijn die kleurpigmenten bevatten. Meestal zonder dat je bestanddelen hoeft te mengen. Een goed voorbeeld dat je zelf thuis toe kunt passen is bijvoorbeeld zilvershampoo. Deze blauwe of violetkleurige shampoo neutraliseert de gele of oranje ondertoon. Ook bestaan er bijvoorbeeld kleurmaskers die je kleur weer opfrissen en meer intensiteit geven. Deze bevatten ook kleurpigment.

Een toner is dus geen haarverf, maar bevat wel kleurpigment. Je hoeft dan ook meestal niet meerdere ingrediënten te mengen, het product is kant en klaar voor gebruik. Een toner gebruik je om je haarkleur te corrigeren. Er zijn verschillende manieren om je haar te ‘tonen’. 

Toners hechten aan de buitenkant van je haar en dringen het haar dus niet binnen. Omdat de toner het haar niet inkleurt is een toner daarom ook niet grijsdekkend. Je wast het met de tijd uit je haar. Meestal zie je er na tien wasbeurten niet zoveel meer van.

Ketchuptoner: Een manier om grauw (lees groen) geworden haar wat ‘warmer’ van kleur te krijgen, dus om wat rood pigment toe te voegen aan het haar, is het gebruik van ketchup. De ketchup zorgt er met zijn rode kleur voor dat je haar lang zo groen niet meer oogt. Eigenlijk is ketchup dus ook een soort toner!

Ook bestaan er zogenaamde glanstoners. Deze veranderen niet je kleurnuance maar voegen glans toe aan je haar.

Spoeling of toner?

Een manier om je haar tijdelijk te kleuren, is een spoeling. Zowel een spoeling als een toner was je weer uit je haar. Er zit alleen wel een verschil tussen een spoeling en een toner. Een spoeling heb je in allerlei kleuren en is meestal wat donkerder dan je eigen haarkleur. Met de spoeling geef je het haar wat extra kleur en dit vervaagt met de tijd. Een spoeling laat vaak wel wat pigment achter in het haar.

Een toner geeft je haar tijdelijk een andere kleurnuance. Het product bevat, net als kleurspoelingen, ook pigmenten die een laagje op het haar leggen. Ze dringen dus ook niet in het haar zoals permanente haarverf. Het verschil is dat een spoeling het haar met name donkerder maakt en een toner de huidige kleur meer leven geeft, zonder dat het donkerder wordt. Het gaat dan echt om een andere nuance. Dus bijvoorbeeld koeler, warmer, helderder. Een toner gebruik je vaak als je haar al geverfd is.

Mild voor je haar

Omdat de pigmenten op je haar liggen en je haar niet binnendringen, is een kleurbehandeling door middel van een toner minder belastend voor je haar dan producten die wel je haar binnendringen, zoals grijsdekkende haarverf. Om de haarschubben te openen en kleurpigment in je haarschacht te deponeren, zijn immers agressievere ingrediënten nodig. Nadeel is natuurlijk wel dat je deze oppervlakkige tonerpigmenten sneller weer uit je haar wast. Als je hier geen rekening mee houdt, kan het effect van de toner na twee weken al uit je haar verdwenen zijn.

Langer plezier van je toner: weinig wassen
Was je haar niet te vaak en gebruik een milde shampoo zonder sulfaten en parabenen zoals WECOLOUR shampoo voor gekleurd haar. Om het wassen uit te stellen, kun je ook een droogshampoo gebruiken. De meeste supermarktshampoos bevatten sls. Maar ook sommige merken shampoos die professioneel of mild lijken bevatten soms nog sls. Dat is eigenlijk hetzelfde als je haar wassen met afwasmiddel. Dit is zo agressief en reinigt zo goed dat ook je toner snel verdwijnt. Kijk voor de zekerheid even op de ingrediëntenlijst of er sodium lauryl sulphate in zit. Want als dat het geval is, kun je er zeker van zijn dat je mooie blonde kleur niet lang houdt. Verwar sodium lauryl sulphate niet met sodium laureth sulphate. Deze laatste is namelijk een stuk milder en kun je wel gebruiken.

Langer plezier van je toner: geen zon en zee voor jouw lokken wat_zijn_toners
Ook zout water is funest voor je toner! Daardoor vervaagt je toner echt heel snel. Waar zout water is, is vaak ook strand en zon. En helaas zal ook veel UV zal je prachtige kleur snel doen verbleken… Ga jij dus bijna op vakantie naar de zon? Overweeg om het tonen dan even uit te stellen tot na je vakantie. En wees een beetje lief voor je haar in de zon, zee, of aan het zwembad. Gebruik bijvoorbeeld een leuke hoed of Argan Silk om je haar tegen de UV-stralen te beschermen. Lees hier meer over hoe je je haar goed kunt verzorgen tijdens je zonvakantie.

Langer plezier van je toner: verzorg je haar goed!
Hoe gezonder je haar is, hoe langer plezier je van je toner hebt. Het is dus belangrijk jouw haar goed te voeden met professionele haarverzorgingsproducten bestemd voor jouw haartype.

Kijk eens bij de haarverzorgingsproducten van WECOLOUR.

WECOLOUR haarverf als toner tegen geel

Bij WECOLOUR verkopen wij geen specifieke producten waarmee je je haar kunt ‘tonen’. Wel kun je van onze haarverf heel makkelijk zelf een toner maken voor jouw blonde haar. Heb jij lichtblonde highlights in je haar of is jouw haar door ontkleuren of door blondering of verf opgelicht tot lichtblond? Het zou kunnen dat de kleur een beetje gelig oogt. Dit komt omdat je haar wel is opgelicht maar nog veel warm pigment bevat.

In dat geval kun je met WECOLOUR’s haarkleur 10.01 zeer licht natuurlijk blond, de activator die erbij geleverd wordt en wat kraanwater de ongewenste gele gloed uit je haar verwijderen. Haarverf als toningsproduct hecht zich wel helemaal tot aan de binnenkant van je haar, maar omdat het waterstofperoxide gehalte 3% is, is het milder voor je haar dan als je verf gebruikt. In onze salon pasten we vaak de WECOLOUR 10.01 toe waar we prima resultaten mee behaalden.

Zelf een toner maken

Net als in de salon, kun jij thuis zelf ook een toner maken voor je blonde haar. Je hoeft hiervoor alleen WECOLOUR kleur 10.01 in huis hebben. Voor een toner heb je waterstofperoxide nodig met een peroxidegehalte van 3%. Bij WECOLOUR haarverf zit standaard 6%. Toch kun je deze gewoon gebruiken. Door de bijgeleverde waterstofperoxide aan te lengen met water, verlaag je het peroxidegehalte. Maak de verf aan zoals aangegeven op de verpakking, maar vervang de helft van de benodigde waterstofperoxide door water.

Heb je schouderlang haar, dan meng je normaal gezien 60 gram kleurcrème met 60 gram waterstofperoxide. Voor de toner meng je dan 60 gram kleurcrème, 30 gram waterstofperoxide 6% en 30 gram water. Breng zoals gebruikelijk aan op je haar. Vervolgens laat je de toner 10 minuten in je haar zitten. Kijk na deze 10 minuten of de kleur is zoals je het wenst. Is het nog wat te gelig naar je zin? Dan kun je het nog 5 minuten langer laten zitten.

Heb je veel warmte in je haar dan kun je ook onze dubbele askleur 10.11 gebruiken als toner. Let er wel op dat als jouw haar heel blond is en je geen warmte in je haar hebt dit groenig kan uitvallen. De 10.11 extra as lichtblond is vooral geschikt voor het opfrissen van jouw uitgroei die te warm is geworden of is opgelicht door de zon.

Toner van 11.1

Uiteraard kan dit eventueel ook met de 11.1 zeer licht asblond, maar dan moet je 1/3e deel activator nemen en 2/3e deel water. Dus bijvoorbeeld 10 gram activator met 20 gram water en dan 15 gram kleurcrème. Ook dan krijg je als resultaat een mooie koele asblonde nuance in plaats van een gelige kleur.

Nu weet jij wat toners zijn, een ideale manier om van een gelige gloed in jouw lichtblonde haar af te komen!

Bestel jouw 10.01

Onze klanten aan het woord

Zo blij met dit product! Alle beloftes worden waargemaakt. Ik kon het bezoekje aan de kapper niet meer betalen, maar door WECOLOUR ben ik daar niet langer afhankelijk meer van. Ik geniet nu van mooi en verzorgd haar.....tot de volgende verfbeurt, dankjulliewel!

Natasja, 06/03/2018

De verf van WECOLOUR geeft een goede grijsdekking. Gratis kleuradvies gekregen wat heel fijn is. We zijn op de 10.01 zeer licht natuurlijk blond uitgekomen. Geweldige kleur! Super service.

Ella