Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Bestellen >
Menumenu

Welke haarkleur past bij mijn huid?

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

welke-haarkleur-past-bij-mij

Als je wilt weten welke haarkleur bij je past, kijk je eerst of je een warme (goud/geel) of een koele ondertoon (rose/blauwig) in je huid hebt. Daarna kijk je of je een zomer, winter, lente of herfsttype bent. Vervolgens kies je de juiste haarkleur bij jouw huid.

Heb je een koele of warme ondertoon in je huid?

Om erachter te komen welke haarkleur bij jouw huid staat, begin je met het bepalen van de ondertoon van je huid. Reinig je gezicht zodat er geen make-up meer op zit en wikkel je haar in een witte handdoek (je huidige haarkleur kan afleiden). Pak een t-shirt met een warme toon (rood/oranje/geel/bruin) en een t-shirt met een koele toon (blauw/paars/grijs/zwart). Trek dan één voor één de t-shirts aan en kijk wat deze kleuren met je huid doen. Zie je bij de warme kleur dat de rode plekjes in je huid meer geaccentueerd worden? Dan ben je waarschijnlijk een koel type. Ontstaat er juist harmonie door het dragen van warme kleuren? Dan ben je waarschijnlijk een warm type. Hetzelfde geldt voor de koele kleuren. Staan deze wat flets in je gezicht? Dan ben je waarschijnlijk een warm type. Brengen de koele kleuren juist meer harmonie? Dan ben je waarschijnlijk een koel type. Er zijn ook neutrale types. Je kunt dan zowel warme als koele kleuren hebben.

Ben jij een winter, lente, zomer of herfst type?

Nu je weet of je een koele of warme ondertoon in je huid hebt, kun je bepalen welk type je bent. Het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking valt onder één van deze types. Heb je een koele huid? Dan ben je een zomer- of een wintertype. Heb je een warme huid? Dan ben je een lente- of herfsttype.

Zomertype (koel)

Een zomertype heeft een assige, koele ondertoon met blauw/roze tinten. Eventuele sproetjes zijn eerder grijsbruin dan goudgeel. Het haar is van nature assig blond tot donkerblond of een beetje matbruin. De ogen zijn grijs, groen of blauw. Bekende zomertypes zijn Anita Witzier en Eva Jinek.

Wintertype (koel)

Om het makkelijk te maken zijn er twee wintertypes; het Sneeuwwitje type en het donkere wintertype. Het Sneeuwwitje type heeft een lichte huid met een koele ondertoon die niet snel bruint in de zon. Het haar vormt vaak een sterk contrast (donker). De ogen zijn diepblauw, groen of bruin of grijsblauw. Het donkere wintertype heeft een huid die eigenlijk het hele jaar door bruin is maar wel een koele ondertoon heeft, te herkennen aan licht rose bosjes. Het haar is donkerblond tot zwart en de ogen bruin, zwartbruin, groenbruin, grijsgroen/grijsblauw. Een bekend donker wintertype is Annechien Steenhuizen.

Lentetype (warm)

Een lentetype heeft een perzikachtige tot ivoorbeige kleur huid. Zomersproetjes komen bij lentetypes vaak voor. Het haar is blond tot midden blond en heeft een mooie natuurlijke glans. De kleur kan uiteenlopen van rood, koper tot goud maar het heeft in ieder geval altijd een warme gloed. De ogen zijn warm bruin, jade, groen/blauw, helderblauw van kleur. De wenkbrauwen zijn vaak erg licht, bijna doorzichtig. Bekende lentetypes zijn Chantal Janzen en Nicole Kidman.

Herfsttype (warm)

Het herfsttype heeft een warme romige huid (denk aan koffiemelk) met een gouden gloed die goed bruint. Het haar is medium- of honingbruin. Ook donkerbruin is mogelijk maar dan zie je wel vaak een karakteristieke rode gloed. De kleur van de ogen doe je denken aan olijf, hazelnoot, petrol of turquoise en ligt dus tussen bruin en groen in. Bekende herfsttypes zijn Sonja Barends en Leontine Borsato.

zomer-winter-lente-herfsttype

Vind je het lastig om te bepalen welke type jij bent? Of vind je het leuk om naast advies over een passende haarkleur, ook advies te krijgen over welke kleur kleding jouw mooi staat? Kleurspecialist Helma van Kleur & Stijl geeft kleur- en stijlanalyses op maat. Bezoek haar website voor meer infomatie. 

Welke haarkleur past bij jouw huid?

Zomertypes zijn vaak lichte types en kunnen dus het beste kiezen voor een donkerblonde tot lichtblonde haarkleur. Natuurtinten en astinten staan het mooiste bij de koele huid van een zomertype:

 • 7.0 donkerblond
 • 7.1 as donkerblond
 • 8.0 natuurlijk blond
 • 8.1 asblond
 • 9.0 lichtblond
 • 9.1 as lichtblond
 • 10.01 extra lichtblond
 • 11.1 Zeer lichtblond

Wintertypes kunnen het beste kiezen voor een donkere haarkleur in een natuur- of astint. De volgende haarkleuren staan prachtig bij wintertypes:

 • 1.0 zwart
 • 3.0 donkerbruin
 • 4.1 donker asbruin
 • 5.0 bruin
 • 5.1 asbruin

Lentetypes zijn warm en kiezen voor het mooiste resultaat dan ook voor een warme haarkleur. Je kunt denken aan de volgende kleuren:

 • 9.13 zand lichtblond
 • 8.3 goudblond
 • 7.7 caramel donkerblond
 • 7.3 goud donkerblond
 • 7.4 koper donkerblond (voor een lichtere versie eventueel mengen met 2/3 10.01)

Herfsttypes zijn donkerder en kiezen daarom ook het beste voor een donkerdere warme haarkleur. De volgende haarkleuren staan je als herfsttype prachtig:

 • 4.65 mahonie roodbruin
 • 5.5 mahoniebruin
 • 5.7 chocoladebruin
 • 6.4 koper lichtbruin
 • 6.64 koperrood lichtbruin
 • 6.71 hazelnoot lichtbruin

Waarom de haarkleuren van WECOLOUR zo goed bij jou passen

De haarverf van WECOLOUR is zo puur mogelijk en bevat zo min mogelijk schadelijke stoffen. Je merkt dat direct aan je haar. De haarverf is zacht en mild, ruikt neutraal en geeft je haar een mooie natuurlijke kleuring. Alle kleuren zijn zo gemengd dat ze grijsdekkend zijn, dus ook de astinten of de rode tinten, dekken goed op grijs haar. Hou er wel rekening mee dat felle (rood) tinten op licht (of grijs) haar veel feller worden dan op donkerder haar. Je kunt de kleur dan beter mengen met een natuurkleur (.0) in dezelfde kleurhoogte. WECOLOUR haarverf is na opening een jaar houdbaar. Het is dus ideaal te gebruiken als uitgroeiset. Een pakket haarverf kost €19,95. Bestel je twee pakketten, dan betaal je €16,95 en bij vier pakketten wordt de prijs slechts €14,95. De haarverf wordt geleverd in een mooie verpakking die door de brievenbus past. Ook kun je een abonnement afsluiten, dan krijg je zowel op de producten als de haarverf extra korting en je zit nergens aan vast. Handig als je eenmaal weet welke haarkleur echt past bij jouw huid!

Bestel hier de kleur die bij jouw huid past

 

Onze klanten aan het woord

Fijne website, Goede test zodat je de juiste kleur kiest. In een mooie verpakking zo door de brievenbus. Voor mij tot nu toe alleen maar voordelen. Door uitgebreide uitleg lukte het kleuren goed, het product ruikt goed en geen brandende hoofdhuid. Ik ben zeer tevreden!

José

Ik ben zeer tevreden over de service van WECOLOUR, het was even zoeken naar de juiste blonde kleur, daarbij krijg je desgevraagd advies. Goed verpakt, geen chemische geur en mijn haar voelt na het verven zacht en glanzend aan. Het belast mijn haar niet! Ik ga het zeker nog een keer bestellen!

Amanda