Het artikel is toegevoegd aan je winkelmandje.
WECOLOUR haarverf
> Verder winkelen
of
bestellen
Menumenu
Home Shop
Over ons
FAQ Blog Contact

Haar verven voor beginners, een stappenplan

Nieuwsbrief WECOLOUR

Meld je aan en ontvang 2 keer per maand tips, aanbiedingen en product informatie

zelf-je-haar-verven

Als je zelf je haar gaat verven, begint het met het kiezen van de juiste haarkleur. Gebruik onze haarkleur advies tool zodat het niet fout kan gaan. Als je gaat beginnen, wees voorzichtig, werk netjes en gebruik de handschoenen. Zorg ervoor dat je geen verf knoeit (dus gebruik vooral een krant waar je het bakje voor de verf opzet) en meng de kleurcrème met activator. Begin met de voorcountouren, de scheidingen en daarna de lengtes. Wees niet te zuinig met de verf! Als je alle haarverf hebt aangebracht, laat je het 35 minuten intrekken. Oh ja, haarverf breng je altijd aan op droog, ongewassen haar. Zo is je hoofdhuid goed beschermd. Nadat de haarverf 35 minuten (en het komt niet op de minuut aan) heeft ingetrokken, spoel je het uit. Na het uitspoelen was je het met shampoo en conditioner en ta da... daar is jouw nieuwe haarkleur. Eigenlijk heel simpel toch!

Stap 1: Welke kleurhoogte wil je

Is je haar nu niet geverfd? Bepaal dan eerst wat de kleur van jouw eigen haar is. Hoe donker of licht is jouw eigen haar? Vergelijk de (gemiddelde) kleur van jouw haar met de kleuren op onze website. Je weet dan je eigen kleurhoogte. Kleurhoogtes lopen van 1.0 - zwart tot de 11.1 - zeer licht asblond. Bepaal voor je zelf op welke kleurhoogte je zit, die dus van 1 tot en met 11 kan lopen. 

Wil je je haar donkerder verven? Dat kan natuurlijk! Kies dan het liefst voor een kleurhoogte die maar één of twee tinten donkerder is dan je eigen haar. Je kunt maximaal 4 tinten donkerder gaan. Bij twijfel: Kies altijd voor de lichtste kleur. Misschien pakt de kleur namelijk donkerder uit dan je verwachtte. En ook om de volgende reden: geverfd haar kun je namelijk niet lichter verven, maar wel altijd donkerder. 

Wil je je haar lichter? Met onze verf kun je, op jouw ongeverfde haar tot maximaal twee tinten lichter gaan. Dus zit je zelf op kleurhoogte 5 (bruin)? Dan kun je als lichtste kleur kiezen voor de 7.0 (donkerblond). Een uitzondering is onze 11.1, deze licht tot en met vier tinten op. Deze kun je dus kiezen als je zelf op kleurhoogte 7 of hoger (lichter) zit.

Is je haar wel geverfd? Welke kleurhoogte heeft je haar nu? Je kunt géén lichtere kleur kiezen. Wél kun je in principe je geverfde haar tot vier tinten donkerder verven.

Stap 2. Kiezen kleurnuance

Weet je (ongeveer) welke kleurhoogte je wilt? Denk dan eens na over de kleurnuances binnen die kleurhoogte. In kleurhoogte 7 bijvoorbeeld (donkerblond) kun je voor de natuurkleur donkerblond kiezen (7.0), voor de as donkerblond (7.1), voor de goud donkerblond (7.3) en koper donkerblond (7.4). Je ziet het, nog meer werk aan de winkel! De natuurkleuren (.0) dekken het beste op grijs haar. Wil je juist een koele kleur, en verf je liever je haar zonder warmte of rood? Kies dan voor een astint. Wij hebben nu in kleurhoogte 4, 5, 6 7, 8 en 11 een astint. .3 zijn de goudtinten en brengen warmte in je gezicht. De roodtinten zijn de kleuren eindigend op .4 of punt 6. Ook heel mooi warm! Meer weten over de warme haarkleuren? Kijk op deze pagina.


Als je liever een combinatie hebt van twee kleuren kan dat ook! Onze kleuren zijn onderling te mengen. Ben je erg grijs dan kan een paarse of rode kleur heel mooi zijn, alleen hou er rekening mee dat de kleur op grijs haar heel fel wordt. Je uitgroei kun je dan het beste doen met twee kleuren. Je mengt dan een natuurtint (.0) met een andere kleur zoals bijvoorbeeld de koper donkerblond (7.4), koperrood lichtbruin (6.64), de 5.5 (mahonie bruin) of de 4.65 (mahonierood bruin)

Stap 3. Bepalen aantal verfverpakkingen 

stapelkorting-wecolour-haarverfHeb je lang haar of veel of dik haar? Dan heb je misschien meer dan 1 verpakking haarverf nodig. Kijk dus even goed hoeveel verpakkingen verf jij nodig hebt. Niets zo vervelend als er tijdens het verven achterkomen dat je haarverf tekort komt... Bestel je meerdere verpakkingen tegelijk op Wecolour? Dan krijg je korting!  Bij het bestellen van 2 pakketten haarverf betaal je €16,95 per stuk, en bij het bestellen van vier of meer pakketten €14,95 per stuk.
Voor deze eerste drie stappen kun je ook prima terecht op onze haarkleur adviestool. Deze bepaalt op maat voor jou, aan de hand van jouw antwoorden op de vragen, uit welke haarkleuren jij kunt kiezen voor een mooi resultaat. Makkelijker kan niet! (zie ook de oranjeroze button hierboven, kleuradvies op maat).

Stap 4. Mogelijk allergisch?

Ben je misschien allergisch voor haarverf? Vraag dan een gratis tester aan in de door jou gewenste kleur. Omdat de samenstelling per haarkleur verschilt, is het belangrijk de juiste kleur te testen. Allergische reacties kunnen namelijk per kleur verschillen. Vooral de rode tinten, geven bijna nooit een allergische reactie. De donkere tinten juist weer wel. Bij de tester, die we je gratis toesturen, zit een uitgebreide beschrijving hoe je de allergietest het beste uit kunt voeren. Lees hier meer over. 

bezorging-haarverf-WECOLOUR
Stap 5. Bestel je gewenste kleur op Wecolour.com

Geen last van allergie? Bestel je haarverf. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan ligt je verf de volgende dag in de brievenbus. En je betaalt geen verzendkosten. 


Stap 6. Twee dagen voor het verven je haar al niet meer wassen

Was de twee dagen voordat je je haar wilt verven je haar niet. De verf pakt juist beter op ongewassen haar! Ook beschermen de natuurlijke oliën je hoofdhuid beter tegen de verf. De haarverf van WECOLOUR is zo puur mogelijk maar verven is nog altijd chemisch. Sommige mensen voelen de activator op het hoofd prikken en dan helpt het als je hoofdhuid niet helemaal schoon is en een soort beschermlaagje heeft voor de verf.


zelf-je-haar-verven-beginnersStap 7. Gebruiksaanwijzing van tevoren goed lezen

Lees van tevoren goed de gebruiksaanwijzing door, en zet alles klaar. Let op, niet je haar wassen, de verf moet je opbrengen in droog haar, dan kan de verf beter in je haar doordringen en pakt de haarverf beter! We hebben een ook een eenvoudig instructiefilmpje zodat je kan zien wat de bedoeling is: Instructiefilmpje haar zelf verven


Stap 8. Het verven van je haar

Zorg dat je alle spullen klaar hebt staan. En hou de gebruiksaanwijzing erbij. Verf je haar precies zoals in de instructie en hou je aan de inwerktijd, dan weet je zeker dat het goed zal pakken. Wees niet te zuinig met verf, want dan kan het zijn dat de dekking niet voldoende is. Na 35 minuten spoel je de verf uit je haar met water. Was het daarna met de WECOLOUR shampoo en gebruik de conditioner. In plaats van de shampoo en conditioner kan je ook onze dark bamboo gebruiken om de haarverf uit je haar te wassen. De dark bamboo heeft een reinigende werking en de zwarte bamboo helpt de chemicaliën verwijderen. Het schuimt helemaal niet, dus het is wel even wennen. Het resultaat mag er zijn. Je haar is zacht en schoon!

Als het goed is, heeft de verf goed gepakt en is de kleur geworden zoals je verwachtte. We hebben nog wat extra tips voor mensen met grijs haar.  Om je haar zo mooi mogelijk te houden, wees er lief voor! Hoe je dat doet lees je hier.
Als je niet tevreden bent over de kleur of als de verf niet goed heeft gepakt, stuur ons een berichtje. Wij geven je graag persoonlijk advies en helpen je verder.

Twijfel je toch nog? Lees dan wat onze klanten zeggen over WECOLOUR haarverf.

Onze klanten aan het woord

Zo blij met dit product! Alle beloftes worden waargemaakt. Ik kon het bezoekje aan de kapper niet meer betalen, maar door WECOLOUR ben ik daar niet langer afhankelijk meer van. Ik geniet nu van mooi en verzorgd haar.....tot de volgende verfbeurt, dankjulliewel!

Natasja, 06/03/2018

Beste haarverf ooit! Zeker aan te bevelen. Hele goede kwaliteit verf. Snelle levering. Verf viel iets donkerder uit dan ik verwachtte en kreeg na een telefonisch contact gratis een andere kleur toegestuurd, prima service!! Vriendelijke medewerkster. 

Sylvia, 13/09/2018